URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2021, 13:28

City, Barcelona și Bayern au garantat cele mai mari cote la Mozzart Bet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mozzart Bet oferă din nou cea mai mare cotă din lume pentru victoria lui City în Chelsea – Manchester City, victoria lui Bayern în meciu cu Wolfsburg și succesul Barcelonei în meciul cu Bilbao.

De asemenea poți să profiți în fiecare luni de Happy Monday Bonus, un bonus cu care „te trezești” în cont.

Premier League

Newcastle s-a întors cu trei puncte importante de la Burnley, în timp ce West Ham a legat două victorii reușind să intre în zona ce duce în Liga Campionilor, unde ar dori să și rămână. Oaspeții sunt favoriți, dar n-ar fi exclus să vedem goluri de ambele părți.

Southampton și Crystal Palace sunt despărțite doar de două puncte, în condițiile în care nici una dintre echipe nu are obiective majore de realizat, poate doar să aibă grijă să nu ajungă în zona retrogradării.

Wolves vine după o victorie la limită pe terenul lui Fulham, iar acum se pregătește pentru o nouă izbândă în fața codașei Sheffield United, care a legat patru eșecuri și e aproape retrogradată.

Bundesliga

În ultimele etape se pare că Augsburg respectă o regulă simplă: victorie acasă, înfrângere în deplasare. Având în vedere că bavarezii vor primi vizita lui Bielefeld, care luptă pentru evitarea retrogradării, șirul ar putea continua.

În ultimele cinci etape Freiburg a înregistrat patru înfrângeri, dar, având în vedere că o va întâlni pe codașa Schalke, ne așteptăm să-și revină, chiar dacă oaspeții au obținut în etapa trecută a doua victorie în campionat.

Atât Mönchengladbach cât și Franfkurt au obținut rezultate bune în ultimele etape, dar echipa oaspete are un obiectiv mai îndrăzneț și, parcă, un surplus de valoare. Avantaj oaspeți.

Union Berlin a obținut doar două puncte în ultimele trei meciuri și a coborât câteva locuri în clasament, dar cu siguranță își dorește să revină în plutonul fruntaș, dar pentru aceasta trebuie s-o învingă pe Stuttgart.

Wolfsburg e o echipă bună, dar, totuși, nu de calibrul lui Bayern. Bavarezii sunt dezamăgiți că au fost eliminați de PSG din sferturile Ligii Campionilor, așa că se vor răzbuna pe lupi.

Leverkusen nu excelează, dar, în mod normal, nu ar trebui să aibă probleme cu Köln, care, după înfrângerea de acasă cu Mainz (2:3), a intrat foarte serios în hora retrogradării directe.

Serie A

Crotone era cât pe ce s-o surprindă pe Spezia, dar a cedat pe final. Și Udinese a legat trei înfrângeri, însă meciul cu ultima clasată e unul din puținele în care e considerată favorită.

Sampdoria și Verona sunt vecine în calasment și nu au nici un obiectiv important pe final de campionat. Meciul e deschis oricărui rezultat, dar gazdele dispun de un mic avantaj în asemenea ocazii.

Aceeași situație e și în cazul meciului Sassuolo-Fiorentina, cu mențiunea că formația viola n-a mai câștigat de trei etape.

Și Cagliari și Parma au nevoie disperată de victorie, ambele aflându-se în zona retrogradării. În ultimele cinci etape echipa gazdă a obținut un singur punct, iar echipa oaspete cinci.

Liga 1

În cazul unei victorii, Universitatea Craiova ar ajunge, măcar pentru o zi, pe locul doi. Sepsi e o formație mai periculoasă acasă decât în deplasare, așa că-i vedem favoriți pe fotbaliștii olteni.

Chindia Târgoviște poate ocupa unul din primele două locul din play-out în cazul unei victorii, iar Hermannstadt este un adversar propice pentru prima etapă. Avantaj gazde.

Gaz Metan-Voluntari e un meci echilibrat, ambele formații știind foarte bine că o victorie le poate propulsa, iar o înfrângere coborî. Din cauza terenului, formația gazdă e considerată favorită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON