URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2012, 10:10

Ciolaniada USL: Hellvig ar putea ajunge la Turism, Lucia Varga la Ape şi Păduri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Impartirea portofoliilor de ministri este in plina desfasurare si produce animozitati in interiorul USL. Surse din interiorul USL au declarat pentru Hotnews.ro ca s-a creat un conflict intre Eduard Hellvig (PNL) si Maria Grapini (PC), ambii dorindu-si portofoliul Turismului.

Propunerea lui Grapini pentru Turism facuta de PC l-a iritat pe Hellvig, care si-ar fi anuntat colegii ca nu doreste nici un alt minister si ca nu vrea sa faca parte din viitorul Cabinet.

La negocieri, s-ar fi invocat faptul ca Eduard Hellvig a fost declarat incompatibil de catre ANI, iar conservatorii ar fi propus numele Mariei Grapini. Informatia ar fi ajuns la Hellvig, care ar fi transmis colegiilor ca daca nu obtine Turismul, nu mai doreste sa intre in viitorul Guvern.

"S-a propus o rocada, PNL sa cedeze ministerul Turismului catre PC in schimbul portofoliului Ape si Paduri, care urmeaza sa fie nou infiintat", au explicat sursele citate.

Numele vehiculat pentru ministerul Apelor si Padurilor este cel al Luciei Varga (PNL), fosta secretara de stat in Ministerul Mediului, proaspat realeasa deputat in Parlament.

Negocierile sunt in plina desfasurare, iar ultimul cuvant in privinta cancidatilor liberali il va avea, fireste, liderul PNL, Crin Antonescu.


Varianta de Guvern în negocieri

Liviu Dragnea - vicepremier
Daniel Chitoiu - vicepremier
Gabriel Oprea - vicepremier

1 Finante - Daniel Chitoiu (PNL)
2 Buget - Liviu Voinea (PSD)
3. Economie - Claudiu Doltu sau Varujan Vosganian (PNL)
4. Transporturi - Relu Fenechiu (PNL)
5. Energie - Constantin Nita (PSD)
6.Turism Mediu de Afaceri - Eduard Hellvig (PNL)/ Marian Grapini PC
7. Administratie - Liviu Dragnea (PSD)
8. Interne - Radu Stroe (PNL)
9. Educatie - Ecaterina Andronescu (PSD)
10. Comunicatii - Dan Nica (PSD)
11. Externe - Titus Corlatean (PSD)
12. Mediu - Rovana Plumb (PSD)
13. Agricultura - Daniel Constantin (PC)
14. Apelor si Padurilor - Lucia Varga(PNL) sau Ovidiu Silaghi
15. Sanatate - Eugen Nicolaescu (PNL)
16. Fonduri Europene - Eugen Teodorovici (PSD)
17. Marilor Proiecte - Dan Sova (PSD)
18. Cultura - Puiu Hasotti / Daniel Barbu (PNL)
19. Aparare - Mircea Dusa (PSD)
20. Munca - (PNL)
21. Justitie -Mona Pivniceru
22 Ministrul Sportului - Nicolae Banicioiu/ Alin Petrache

Miniştri fără portofolii

23. Cercetarii -
24. Minsterul Diaspora Cristian David/ Ramona Manescu
25. Relatia cu Parlament - Mihai Voicu PNL
26. Dialog Social - Liviu Pop

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@ardelean
Politicieni, luminati-ne Sarbatorile ! Dati-va foc !
Postat 19 Decembrie 2012, 12:51 de ionel
Felicitari
Felictari USL...Bihor pt.posturile de ministri si secretari de stat, care vor fi nominalizati ulterior.E meritul Bihorenilor dupa alegerile parlamentare,comentariile "rautacioase" aduse aici inseamna ca D-na Lucia Varga si nu doar ea inseamna ceva si opozantii MOR DE CIUDA pt.orice nominalizare si alegere la Bucuresti!
Postat 19 Decembrie 2012, 11:10 de ardelean
@da din KUR in MINIS
Amuzant comentariul tau ! Ce sa ne aduca luciana varga, jungla amazoniana, sa avem ce taia inca vreo o suta de ani, deviaza vreun fluviu prin Bihor ?! Sau prapaditul alalalt.... ala e pupincurist cu acte in regula, el il trezeste dimineata, pardon, dupa-masa, pe căcărău...
Postat 19 Decembrie 2012, 09:35 de pinonel
da din KUR in MINISTRER dar baga banii in BIHOR !
LUCIA VARGA reprezinta aportul BIHORULUI la VOTURI, nu va lasati, e BLONDA cateaua dar asta ne este SOARTA , nu au loc cele cu minte din cauza catellor in calduri :)))) da din KUR in MINISTRER dar baga banii in BIHOR !
Postat 19 Decembrie 2012, 08:49 de da din KUR in MINIS
vargoaia,
trebuie sa stea pe doua scaune. deci doua posturi de ministru ocupa doar ea. iata, al treilea post de ministru "leberal bihorean".
Postat 19 Decembrie 2012, 08:21 de varga la patrat
@safe
,,Bihorul merita..." Sigur ca merita ,,Bihorul", da' crezi ca hellvig si luciana varga e ,,Bihorul" ?! Daca asa crezi si mai ales daca asa ar fi, atunci e J A L E !
Postat 19 Decembrie 2012, 06:12 de pinonel
USL nu ne a dovedit NIMIC decat ca din URA poporul i a mandat, dar nu sa FURE :)))
NU va mai consumati cu USL , e pe cale de disparitie ca si PDL :))) CAPUL SUS ROMANI ! mai fura si ei ce au lasat PDL isty si vor pleca din ROMANIA , alt viitor nu EXISTA....
Postat 18 Decembrie 2012, 20:51 de ATENTIE !!!
Varga = 0 şanse
Bihorul o să fie reprezentat în Guvern de dl. şi dna. Ciuciu ... (se mimează cu degetul mare, prins între arătător şi mijlociu) ... aşa după cum merită şi după cum se aliniază inteligenţa unui Bolojan sau unui Popa la mentalitatea ţăranului needucat care a depăşit faza de primată şi articulează primele sunete, scoase pe motive foame nu la cererea auditoriului. Apropo ... Ciuciu şi Varga vizează acelaşi obiect.
Postat 18 Decembrie 2012, 18:39 de Carp III
Dupa fapta si rasplata.
Bihorul merita sa aiba 2 ministri in viitorul Guvern. Mult succes, domnilor ministri!
Postat 18 Decembrie 2012, 18:08 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON