URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2021, 13:59

Cine este angajata DSP Bihor reţinută în dosarul vaccinării "la chiuvetă". Făcea triaj în vama Borş

Cine este angajata DSP Bihor reţinută în dosarul vaccinării 'la chiuvetă'. Făcea triaj în vama Borş (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Voichiţa Camelia Sim, asistenta angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor reţinută în dosarul vaccinării "la chiuvetă" şi al eliberării pe şpăgi a unor adeverinţe, lucra în instituţie de circa un an şi primise postul fără concurs, prin selecţie de dosare.

DSP Bihor a reacţionat oficial după ce DNA a reţinut-o, arătând că femeia îşi pierde jobul.

Nu a lucrat în centre de vaccinare

Printr-un comunicat semnat miercuri de directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, instituţia precizează că asistenta Voichiţa Camelia Sim, angajată pe perioadă determinată, lucra de un an la "asigurarea triajului epidemiologic în punctul de trecere a frontierei Borş" şi "nu a avut atribuţii legate de activităţile de vaccinare".

Practic, asistenta Voichiţa Camelia Sim, despre care sursele BIHOREANULUI afirmă că până la vârsta de 40 de ani nu activase niciodată ca asistentă medicală, nu a lucrat în vreun centru de vaccinare şi nici nu a făcut parte vreodată din echipe mobile de vaccinare.

Femeia a fost angajată în urma unei selecţii de dosare, adică fără concurs, deoarece DSP Bihor avea nevoie de personal suplimentar din cauza pandemiei de Covid-19. 

Voichiţa Camelia Sim îşi va pierde acum locul de muncă. "DSP Bihor nu tolerează astfel de practici care încalcă legislaţia în vigoare şi pun în pericol major sănătatea publică şi în consecinţă, începând de azi, au fost demarate procedurile legale pentru rezilierea contractului de muncă al persoanei respective", a transmis DSP Bihor.

Reţea pentru anti-vaccinişti

Voichiţa Sim, angajată a Compartimentului Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, a fost reţinută marţi, împreună cu alte patru persoane, într-un dosar al DNA Oradea, care o suspectează de complicitate la luare de mită, la fals intelectual şi la fals informatic, toate în formă continuată.

Aşa cum BIHOREANUL a mai arătat, o asistentă şi doi registratori ai unui centru de vaccinare din vama Petea (judeţul Satu Mare), au pretins, conform anchetatorilor, sume între 250 şi 300 euro de la persoane care voiau să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate digitale europene Covid, fără însă să le fi fost administrat vreun ser anti-Covid.

Procurorii DNA au mai pus sub învinuire şi un cadru medical din acelaşi centru de vacinare din Petea, susţinând că la serviciile celor patru se apela prin intermediul unor persoane de încredere.

Angajata DSP Bihor, Voichiţa Camelia Sim, intermedia legătura dintre doritorii de adeverinţe false şi cei care le asigurau. "Între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre cei patru suspecţi din centrul de vaccinare Petea şi cei interesaţi de obţinerea certificatelor false ar fi fost Sim Voichiţa-Camelia, asistent medical la Direcţia de Sănătate Bihor. În schimbul banilor, suspecţii ar fi încărcat în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) datele persoanelor care în realitate nu primiseră doza de vaccin, fiindu-le apoi eliberată adeverinţa de vaccinare şi, pe baza acesteia, certificatul digital european Covid", arată anchetatorii. 

Voichiţa Camelia Sim este din comuna Sânnicolau Român şi a absolvit Colegiul Naţional Teodor Neş din Salonta.

UPDATE: Arest pentru 30 de zile

Voichiţa Camelia Sim, asistenta angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor anchetată de procurorii DNA Oradea în dosarul vaccinării "la chiuvetă", a fost arestată preventiv, miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru celelalte patru persoane reţinute, marţi, în cauză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Oare chiar asa sa fie ? Clarvazatoarea si prezicatoarea Baba Vanga de la DSP Oradea, sa nu fi stiut nimic despre aceste vaccinari,la chiuveta,executate chiar in " ograda"ei ?
..nu as fi crezut...si cat de bine stia sa ne proroceasca despre mortii,bolanavii,infectatii,internatii,nevaccinatii, de Covid,statistici...si cu cata ravna raspandea stirea...Pai ,macar de acum inainte ,presa si mass media ne vor putea da si cazuri de vaccinati, infectati cu Covid,intubati,morti... fara vreo interdictie impusa de papusari. Acestia vor fi desigur,toti declarati vaccinati la chiuveta ! Oricum, felicitari celor de la DNA ! Asteptam in continuare insa, cu deosebit interes publicarea listei cu totii cei vaccinati prin aceasta metoda: la "chiuveta".Nu mare ne va fi mirarea sa constatam ca multi dintre acestia sunt propovaduitorii, trambitasii,atat al vaccinarii obligatorii cat si al certificatelor verzi : functionari publici,jurnalisti, politisti,jandarmi, medici, asistenti medicali,felceri pe la DSP!Sau,poate Baba Vanga de la DSP, face un efort de concentrare si ne prezice clientii care au apelat si au beneficiat de tratamentul dat de subalterna dansei.
Postat 18 Noiembrie 2021, 00:52 de platona
Arest pentru 30 de zile
Nu-i asa ca se face dreptate in tarisoara noastra? Bine ca i-au arestat, la bulau, ca era posibil ,pe durata anchetei, sa mai fi vindut ceva certificate, de se ducea dracului campania de vaccinare. Intrbarea e ce se intimpla cu cei carora li s-au eliberat certificate? Nu ar fi normal sa intre si ei la bulau? Pentru dare si luare de mita,se aplica masuri identice...Sau,mai simplu,mai ieftin, nu ar trebui bagati toti cetatenii patriei in puscarie?...asa, preventiv
Postat 17 Noiembrie 2021, 19:45 de excalibur
Doseanu
ai fi pereche buna cu domnișoara
Postat 17 Noiembrie 2021, 17:53 de Valcov
Spaima inteligentei
@spaima tepadusilor
Postat 17 Noiembrie 2021, 15:30 de marginan
ancheta
Curios sunt cati politisti, medici, politicieni din Bihor vor fi anchetati dupa ce s au vaccinat asa...
Postat 17 Noiembrie 2021, 15:09 de coruptie
@spaima
De ce tot insisti ca testele de anticorpi sa fie recunoscute in certificatul verde? Simti miros de o afacere si acolo?
Postat 17 Noiembrie 2021, 15:06 de unul
Nerecunoasterea testelor de ANTICORPI e o problema mare.Oamenii cu imunitate NATURALA nu sunt considerati oameni-FASCISM
Daca s-ar recunoaste Testele de ANTICORPI aceste anchete nu ar mai exista.Pandemie e atunci cand MAJORITATEA trec prin infectie si se imunizeaza natural.
Postat 17 Noiembrie 2021, 14:48 de spaima_trepadusilor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON