URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2011, 11:11

Maternitate în austeritate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Transformarea fostului Spital de obstetrică şi ginecologie în secţie a Spitalului Judeţean se va lăsa cu reduceri. Maternitatea va trebui să facă inclusiv concedieri pentru a se încadra cu cheltuielile de personal în procentul de 70% din bugetul alocat.

Pentru prima dată după revoluţie, pe fondul subfinanţării unităţii şi mai ales al scăderii natalităţii, pe lista celor care urmează să fie disponibilizaţi se vor număra, pe lângă cadre din personalul administrativ, şi medici ginecologi.

Pentru a scădea presiunea pe bugetul de salarii şi a diminua numărul concedierilor, cadrele medicale au acceptat săptămâna trecută să facă o dată pe lună o tură de gardă cu titlu gratuit şi chiar au renunţat la sporul de stres de 15% pe care îl primeau la salariu. Rămâne de văzut dacă banii pierduţi nu vor fi "recuperaţi" ulterior direct de la pacienţi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Grav!!
Desigur ca Grebenisan a tulburat apele la Maternitate si mai ales apele "specialistilor"Ca nu degeaba unii prefera concediul , boala, plecarea decat sa mai lupte cu el > Cred ca mai are multe de descoperit in serparaia de la Maternitate. Frustratii si incompetentii o dau inainte cu "ing mamos,. RAR etc" Dar ce-au facut ilustrii ginecologi e bine? Si de cand ca sa administrezi tehnic si administrativ o intitutie , fie si maternitate trebuie sa stii chiureta?? Celor manjiti nu trebuie sa le fie frica la noi rahatii au mereu castig de cauza. Intr-o tara de rahati ,rahatii se apara se promoveaza, manjesc pe altii. Hai, sictir!!
Postat 07 Mai 2011, 12:07 de popescu
Canapea uzata
Pt. soso! Soso, ai savurat din plin perioda canapelei, te legi de Managerul Grebenisan care a venit in Maternitate sa faca Adevaratul Management ,nu sex pe canapea. O masa de sedinta ,numesti tu mobilier schimbat ? Cu ramane soso ,cu comisioanele luate de Manegerita ta preferata?Banuiesc ca ai fost partas macar la 1% din ele, nu ? Cu ramane soso, cu vacantele la Mare la Munte( Austria) platite de firme ca : Intercop, Luan Vison, Coramed, X-la, Proutil, Scorpion, Cum ramane soso,cu leptopurile cumparate din bani de programe (P.N.)pentru protejati portocalii ? Cum se numeste, promovarea alaptarii, nu ? Soso, cum ramane cu consumabilele pentru imprimante si calculatoare din care sperai sa iti schimbi apartamentul si sa iti cumperi casa in Alparea ? Soso, daca sotia ta avea nevoie de Rhogam (izoimunizare pentru femeile cu Rh- negativ) si nu primea pentru simplu fapt ca este galbena ,si nu portocalie mai aveai nevoi de canapea si la al doilea copil ? Soso, cu se face ca nici un calculator din unitate nu are un numar de inventar orcat de scump ar fi fost el? Soso, ai sustinut-o macar moral pe d-na Managerita cand si a facut operatia de rentinerire si silicoane ?
Postat 06 Mai 2011, 22:09 de angajat
Canapea uzata
Pt. soso! D-na Managerita la ce folosea acea canapea, la managementul spitalului, sau la studiu de caz ( dr. B.A. ) Dobitocule
Postat 06 Mai 2011, 21:31 de ANGAJAT
@dorin
Vorbesc cu colegii de la maternitate si sa stii ca nu toti "sar in sus". Sunt multi foarte multumiti de actuala conducere de acolo.Spun ca s-au imbunatatit mult conditiile,ca nu mai sunt repeziti,nu li se mai vorbeste flegmatic.Spuneau ca la raport se discuta toate problemele,se consulta unii cu altii,orice nemultumire sau neajuns au,managerul ii asculta si ii ajuta.Mie,personal,mi-ar fi mila de Grebenisan.Daca la maternitate i-au dat de furca "universitarii", nu stie ce il asteapta in judetean.Aici sa vezi!Nu stiu cum le-ar putea impune disciplina astora........
Postat 06 Mai 2011, 08:48 de angajat judetean
sar in sus incompetentii
Dragii mei, nu-i bagati in seama pe cei ce scriu tampenii. Sunt acele "cadre" care au fost puse sa isi explice erorile medicale, profesionale, au fost siliti sa aiba atitudine empatica vis a vis de pacienti si colegi, au fost rugati sa mai puna mana pe carti de specialitate, ceea ce nu le convine.Cum sa le convina sa isi faca meseria competent,cand, pana acum, facea fiecare ce-i tuna.Intr-adevar, judeteanul avea nevoie de sectie de ginecologie ca sa poata functiona ca spital judetean.Astfel, a fost sacrificata maternitatea.Da,sacrificata!De ce?Pentru ca in cazul in care ramane actuala conducere de la judetean,totul se va duce de rapa.Emil Mut director economic?Nu stie citi o balanta de verificare.Hai sa fim seriosi!Singura sansa ca totul sa intre in normal,sa avem si noi servicii medicale de calitate,conditii de lucru normale,ordine si disciplina,ar fi sa il puna pe Grebenisan manager.Asa cum s-a putut impune la maternitate, si nu a cedat la presiunea exercitata de "universitari",ar putea aduce stare de normalitate si la judetean.
Postat 06 Mai 2011, 08:39 de dorin
ptr soso
Ti-e dor cumva de canapeaua uzata ,din toate punctele de vedere,din biroul managerial?Ti-o dam tie DOBITOCULE! Ma tot intreb cum suporta Doamne Doamne asemenea cretini ca tine!
Postat 06 Mai 2011, 00:10 de C.M.
RUSINE!!
Imi e rusine ca sunt colega cu aceste persoane care vorbesc urat de domnul Grebenisan!Aceste persoane nu merita loc de munca la Maternitate!Sa va fie rusine!E singurul om, care a facut ceva pentru spital,pentru personal si nu in ultimul rand pentru pacienti!
Postat 05 Mai 2011, 23:58 de C.M.
ar fi bine sa mai cititi nu sa tot criticati
De cand conduce aceasta echipa ,spitalul a dus-o foarte bine , adica paciente , angajati si nu tot mai criticati ca domnul manager a falimentat spitalul , nu a falimentat spitalul ci a facut ordine din toate punctele de vedere si a predat spitalul cu plus . Si ptr cei care habar nu au de ce spun, sa se stie ca spitalul judetean a avut nevoie de maternitate ptr ca ei sunt in * pana in gat multumita domnului MUT , iar la unii medici nu le plangeti de mila mai ales cei care sunt si universitate adica : spaga iau de la studenti plus salarul de facultate , spaga de la paciente plus salar de la spital si veniturile de la cabinete . Iar domnul manager nu si-a schimbat mobilierul in birou doar a scos canapeaua pe care inainte nu se stie ce se petrecea acolo ptr ca angajatii mai mici nu prea aveau acces in acel birou si daca erau mai indrazneti si intrau cu tupeu erau scosi afara si facuti troaca de porci , acum biroul arata ca o sala de sedinta unde are dreptul sa intre si omul de curte la care i se vorbeste la fel de frumos ca si la toti care au probleme . Ceea ce mi se pare normal ca un manager sa vorbeasca frumos cu toti angajati . Dar la noi totul e politic .
Postat 04 Mai 2011, 17:18 de angajat
date reale
La data de 30.06.2010, furnizorii peste termenul legal de plata erau in suma de 700.468 lei, iar soldul in banca era in suma de 355 lei, minusul ar fi de 700.113 lei. La data de 30.04.2011, furnizorii peste termenul legal de plata erau in suma de 73.360 lei, iar soldul in banca era 67.796 lei, minusul ar fi de 5.564 lei. Pe lunile ianuarie~aprilie 2010 media veniturilor contractate cu CAS Bihor este de 1.770.778 lei. Pe lunile ianuarie ~aprilie 2011 media veniturilor contractate cu CAS Bihor este de 1.475.652 lei. Diferenta cu minus pe anul 2011 fata de anul 2010 este de 295.126 lei. As dori ca acest comentariu sa fie inteles asa cum este prezentata situatia (situatie reala), fara a se denatura pentru a fi inteles dupa bunul plac al fiecaruia. Comentariile care au fost inaintea acestui comentariu nu sunt bazate pe date reale ale spitalului. In baza situatiei prezentate va las pe dvs.sa trageti concluziile.
Postat 04 Mai 2011, 14:28 de Maria
precizari
CAS-ul plateste Maternitatii doar 60% din suma care i se cuvine, in urma serviciilor facute de aceasta unitate (cititi si alte ziare), daca sunteti atat de revoltati cereti explicatii la CAS. Includerea maternitatii in spitalul judetean s-a facut chiar pentru ca acesta din urma este falimentar si pentru a putea fi sustinut (cereti explicatii ministerului). Precizarile sunt facute pentru cei care nu vor sa moara prosti, pentru cei care nu suporta ordinea, regulile si corectitudinea si pentru cei care nu inteleg ca intr-un birou nu trebuie sa existe "canapea", ci masa si scaune pentru sedinte.
Postat 04 Mai 2011, 00:41 de sorin
pt. Grebe
MR. Bolo nu vrei sa il trimiti acum si la Spitalul Judetean pr EX- ul manager de la maternitate sa il falimenteze si Spitalul Judetean, iar dupa aceea sa angajezi doar ingineri de la RAR; cat despre facut garzi pe gratis sa fim seriosi unde ai vazut tu doctori sa lucreze pe gratis.
Postat 03 Mai 2011, 20:45 de bibi
pt jurnalistu
Ca sa pricepi matale, subfinantare de la CAS a existat peste tot, inclusiv la maternitate, de cand s-a infiintat CAS-ul. De ce pana acum nu a fost nevoie de reducere de personal medical? Nu mai punem la socoteala faptul ca personalul TESA zboara din cauza comasarii si teoretic nu ar trebui sa fie probleme cu bugetul de personal (tine minte ca nu s-au mai facut angajari de 1 an de zile pe posturile vacante). Un manager bun, stie cum sa gestioneze situatia astfel incat sa tina un spital pe linia de plutire. Un manager de 2 lei habar nu are, si se vede. Din aceasta cauza maternitatea are probleme. Pacat pentru ce se realizase inainte acolo.
Postat 03 Mai 2011, 18:06 de G.C.
Pentru "Bolo si Carp"
In articol se vorbeste de incadrarea in limitele cheltuielilor de personal în procentul de 70% din bugetul alocat. Ca sa pricepi: CAS da spitalului 100 de lei, si din astia 70 pot fi folositi pt salarii .
Postat 03 Mai 2011, 17:21 de jurnalist
mai mai
Stie dobitocul sa se dea mare pe banii altora. Primul lucru care l-a facut cind a venit in maternitate a fost sa schimbe mobila din birou. O nulitate din toate punctele de vedere....zicem de pedisti ca sint golani dar astia din pnl cum se numesc.....
Postat 03 Mai 2011, 11:53 de soso
felicitari
Felicitari pt. dl. manager ca a reusit intr-un an de zile sa bage spitalul pe minus. Maternitatea era, la preluarea sa, unul dintre cele doua spitale din tot judetul care nu avea datorii si unde nu era problema cu finantarile. Dar domnul manager inginer a rezolvat si aceasta "problema".
Postat 03 Mai 2011, 11:38 de Bolo si Carp
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON