URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
16 Martie 2023, 15:22

ChatGPT, testat de un medic la Urgențe: O pacientă ar fi putut muri!

ChatGPT, testat de un medic la Urgențe: O pacientă ar fi putut muri! sursa foto: Pexels / PressHub.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poate sau nu ChatGPT să salveze vieți cu adevărat? Celebra platformă de inteligență artificială a trecut recent examenul de licență medicală din S.U.A., iar un medic a vrut să testeze cât de eficientă este aceasta în viața reală, în diagnosticarea unui pacient, scrie PressHub.ro.

Potrivit sursei citate, cel care a făcut testul este dr. Josh Tamayo-Sarver, care lucrează în departamentul de urgență al comunității sale locale și este vicepreședinte responsabil cu inovarea la Inflect Health, un incubator de inovare pentru tehnologia sănătății.

Medicul a introdus în aplicație istoricul medical a 40 de persoane pe care le-a tratat chiar el de-a lungul timpului, cu simptomele care i-au adus la departamentul de urgență.

„Chatbot-ul OpenAI a făcut o treabă decentă în a analiza diagnostice comune pe care nici eu nu aș vrea să le ratez, atâta timp cât tot ce i-am transmis a fost precis și foarte detaliat”, a spus medicul, adăugând, însă, că, deși robotul a făcut o treabă decentă, acest lucru nu este suficient pentru o unitate de urgențe.

Spre exemplu, AI-ul nu a putut identifica sarcina ectopică a unei femei. Este vorba despre o situație în care un făt malformat se dezvoltă în trompa uterină, și nu în uterul ei. Diagnosticată prea târziu, situația poate fi fatală – ducând la moartea cauzată de sângerare internă, arată sursa citată.

Nu vă autodiagnosticați cu ChatGPT!

De precizat că, în situația reală, medicul a operat-o pe tânără la timp și a salvat-o. Dar, AI-ul nu a reușit să identifice corect situația.

Medicul a explicat că femeia care se prezentase la urgențe nu știa că este însărcinată, așa că nici el nu a bifat ca afirmativ când a fost întrebat de robot, pentru a mima situația reală.

„Teama mea este că nenumărați oameni folosesc deja ChatGPT pentru a se autodiagnostica din punct de vedere medical, în loc să consulte un medic. Dacă pacienta mea din acest caz ar fi făcut asta, răspunsul lui ChatGPT ar fi putut-o ucide”, a avertizat doctorul.

Citiți aici și alte detalii interesante despre cum se comportă ChatGPT în medicină!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Retineti: desi e proiectat/construit de oameni, nu e OM!
In urma cu vreo doua saptamani robotelul abia strangea puncte sa intre la Spiru Haret, Valahia, (variantele americane) stiti genul acesta de asa-zise universitati. Acum intra printre primii la universitati din top 10 mondial. Viteza cu care ,,invata" si volumul de informatie pe care-l stocheaza fac pe multi sa spuna ca in cateva luni nu va mai avea ce sa invete!
Postat 16 Martie 2023, 17:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON