URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2015, 15:10

CET-ul în flăcări: Un transformator suprasolicitat de la centrala veche s-a aprins

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineaţă la centrala de termoficare a Oradiei, după ce un transformator suprasolicitat vechi s-a aprins.

Alarma s-a dat dis de dimineaţă, iar spre CET s-au dus de urgenţă echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea cu o autospecială de lucru cu pulbere şi azot.

„Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, focarele de incendiu fiind stinse în mai puţin de 30 de minute”, a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Focul a fost declanşat de un scurtcircuit la unul dintre transformatoare, afectat de uzură, şi a dus la arderea unei cantităţi de 300 litri de ulei de transformator.

„Incendiul nu ridică probleme majore şi nu va afecta funcţionarea centralei”, a precizat miercuri pentru BIHOREANUL directorul Electrocentrale Oradea, Stănel Necula.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mai bine nu cobeam...
In 28.05.2015 am scris urmatorul comentariu la un articol despre intentia lui necula de a aduce sa faca pe pompierii la CET Oradea o firma din Braila natala!: "AVIZ (de la) POMPIERI ! Pompierii sa-i testeze pe cei de la firma SPP Vispo Braila, inainte de a le da avizul, daca au habar si stiu sa intervina in caz de incendiu la transformatoarele de mare putere din CET (trafo 25 sau 50 MVA), sau la podurile de cabluri (...), sau la rezervoarele de pacura, sau la cele de carburanti, sau la instalatiile de gaz, sau la cele de hidrogen, sau... sau la multe altele de acest fel pe care le are CET-ul. Atentie! Activitatea de pompieri nu se face de catre amatori!(...). Paza se mai poate face si cu amatori, adica cu boactari, dar PSI-ul nu!(...). Numai cine a vazut arzand un trafo cu 20 de tone (adica peste 20.000 de litri) de ulei in el intelege despre ce vorbesc." In aceasta dimineata a ars un transformator cu doar 300 litri de ulei, nu cu 20.000 de litri si ati vazut ce deranj a fost! Dar se poate intampla oricand sa ia foc un mastodont din asta (eu am vazut cu ani in urma!)si atunci nu stiu pe unde scoatem camasa. Nici CET-ul, nici orasul! Si vine iarna! Cu centrala noua inca negata, nefunctionala! Atunci sa vedeti deranjul! Dar sa nu cobesc iarasi... Norocul nostru, si-al CET-ului, este ca in Oradea avem o unitate de pompieri exceptionala! Dar pompierii ne pot apara de foc, nu ne pot da caldura... Adica nu pot face termoficare. Intre noi fie vorba, nici noul CET nu va putea in forma in care este conceput si realizat, dar asta este doar o parere personala...
Postat 07 Octombrie 2015, 21:51 de ceta
bolovan
e un semn de ar arde tot
Postat 07 Octombrie 2015, 21:00 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON