URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2021, 13:35

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în toate activitățile economice, inclusiv în magazine. Anunțul premierului Cîțu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţ important, făcut joi, după şedinţa de Guvern, de premierul demis Florin Cîţu. Acesta a precizat că ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare SARS-CoV-2 în toate activităţile economice, pentru a ţine economia deschisă. Şi în magazine ar putea fi necesar acest certificat, a spus el.

Potrivit Digi24.ro, Cîţu a făcut declaraţiile în contextul în care a fost întrebat dacă nu se impune carantinarea Capitalei, având în vedere rata de incidenţă foarte mare, care a ajuns joi la 15.

El a spus că, în acest moment, autoritățile nu iau în calcul carantinarea Bucureștiului, pentru că „și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”.

În schimb, a anunțat că a discutat cu ministrul Sănătății, bihoreanul Cseke Attila, de a cere certificatul verde cât mai rapid pentru toate activitățile economice în care se intră în contact cu persoane, ba chiar și în magazine. 

Este, însă, doar o propunere.

"Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătăţii este acela de a cere certificatul verde pentru toate activităţile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult", a spus el.

Cîțu a mai spus că nu s-a discutat despre reducerea orarelor magazinelor în weekend, dar, „a avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru.

Întrebat de jurnaliști dacă introducerea certificatului verde ar restricţiona accesul în magazine, premierul demis a spus: "Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (...) Aş merge şi pe ideea introducerii certificatului verde şi în magazine".

De asemenea, premierul a mai spus că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis şi nu mai are puteri depline.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
georgemarian
Corect era sa spui 30% vaccinati cu 2 doze si alti 30% in curs de vaccinare cu doza 2, deci tu citesti dupa cum iti poate capul.
Postat 15 Octombrie 2021, 15:01 de Sandu2100
Paradox
Ultima ora: Carantinarea Bucurestilor. Rata de infectie >15 la mie. Rata vaccinarii > 52% .
Postat 15 Octombrie 2021, 10:53 de excalibur
Sanda aka Proasta Satului.
Ba da, măscăriciule, exact asta "spune" Certificatul Verde, că poți circula liber și fără restricții pe tot teritoriul UE. Asta înseamnă, cel puțin pe teritoriul României în mod exclusiv și concret statuat, de către "guvernul meu" format din retardați ca tine, că nu ești și nu pui în pericol pe nimeni. Ăsta a fost scopul inițial, ca să arate că nu iei și nu dai boala. De la momentul "zero" nu s-a schimbat nimic d.p.v. al motivației. Așa că, te-ai trezit și tu să înțelegi de ce tot vaccinatul este și testat în afara României, bătând câmpii cu tâmpenii nerelevante și neadevărate. Chiar nu pricepi că ești îngrămădit la minte și nu gândești deloc cu capul tău?
Postat 15 Octombrie 2021, 08:58 de KP
Pt Sandu2100
In primul rând învață să vorbești frumos. 1) Vaccinare completă prostindu-vă la început a spus că se consideră la 2 doze (cel puțin la câteva vaccinuri). Am spus corect doar 30% se consideră vaccinați complet. Restu îs vaccinați parțial. Nu-ți dă nici certificat pentru ăștia. Corect? Corect. 2) Acuma vine a 3-a doză ca să fii vaccinat complet și tot așa. În curând le va anula și pe astea. În Australia deja (oficial / lege) dacă ești vaccinat mai mult de 6 luni se consideră că ești nevaccinat / anulează certificatul. Va veni și la noi (pentru că stăpânii îs tot ăia). Și vor reduce perioada sub 6 luni. În viitor, dacă ai făcut 99 de doze și n-ai făcut-o pe a 100 vei fi considerat nevaccinat / inapt de certificat verde. Așa că va trebui să te "imunizezi" tot la 5-4 luni poate la 3 luni. Crezi că spun prostii? Așteaptă până anul viitor. Și da, toate vaccinurile vor fi mRNA, cu doze fără număr, pentru că la astea pot modifica mai ușor influența pe ARN. Nu că altele n-ar fi la fel, dar așa vă prostește. Și fiecare doză va aduce un risc suplimentar de efecte secundare. De ce fac ei toate măgăriile astea? Că voi v-ați dus ca oile fără să așteptați, fără să calculați, le-ați dat tot dreptul de control și suferă întreaga nație din cauza voastră. Voi cu guvernul pe care l-ați înjurat de atâția ani și l-ați scuipat ați ajuns să fiți UNA împotriva celor care încă mai judecă! Dacă vor mai apărea efecte secundare (nu că le dorim dar vor fi cum arată cifrele și în alte țări) sperăm să vă mai treziți din voi, să n-așteptați până la a 50-a doză. Ați crezut în același stat căruia nu-i pasă de bolnavii de cancer, nu-i pasă de copiii orfani, nu-i pasă de bătrânii și marginalizații societății, nu-i pasă de performanțele școlare etc. etc, care a furat 31 de ani, ați crezut că acuma în 2021 el vă vrea binele! Mai mare înșelăciune ca aceea să te înșeli singur când tu ai fost martor la toate astea nu există! Oamenii mor în spitale că nu-i tratează cu medicamente de calitate (Anticorpi monoclonali / Tociluzumab / Favipiravir / Arbidol), că nu s-au aprovizionat cu ele, lipsesc cu desăvârșire, nu de la virus. Nici asta n-ați văzut deși era scris pe toate gardurile. Oxigenul nu-i antibiotic e ADJUVANT. V-a asmuțat împotriva celor care v-au spus adevărul. În timp ce lumea se streseză cu locurile de muncă ei nu mai pot de noi și tot învârt la negocieri guvernamentale și voi tot cerșiți vaccinul. Asta-i realitatea! Când vă veți trezi?
Postat 15 Octombrie 2021, 01:01 de georgemarian
georgemarian
Sunt 11 milioane de Romani vaccinati cu prima doza, si tu sustii ca doar 30% sunt vaccinati , bai nebunule 30% sunt vaccinati cu 2 doze, nu mai interpreta
Postat 15 Octombrie 2021, 00:14 de Sandu2100
georgemarian
Pai si copiii se plimba infectati, si nu au simptome. Iar daca vrei sa te tratezi batraneste doamne ajuta, daca vrei sa te infectezi, doamne ajuta
Postat 14 Octombrie 2021, 22:49 de Sandu2100
Pt Sandu2100
Ai arătat prin ultimul comentariu ce zace în interiorul tău. Cel sănătos nu poate fi acuzat că îmbolnăvește pe altul. Dar cel vaccinat care se plimbă infectat este vector purtător, desfrâu care de abia începe. Eu de la Covid în 7 zile m-am tratat cu Aspirină ocazional și vitamina C + alte vitamino-minerale. Un bătrîn din familie cu noi în casă, ce mâine-poimâine face 100 de ani, n-a avut nici un simptom. N-are nici până acuma de 2 ani de zile. Așa că nu ne speriem. Ulterior am mai fost în contact cu tot felul și toamna asta și nici un simptom așa că imunitatea dobândită și-a spus cuvântul. Vaccinați sunteți un pic peste 30%. Hitler vezi că n-are partid în România, nu-i târziu să inițiezi tu. Poți să-l înregistrezi și la OSIM să fii sigur!
Postat 14 Octombrie 2021, 22:18 de georgemarian
Liberalizarea preturilor la energie...
...intr-o tara care are a treia rezervă de gaze din Uniunea Europeană, imediat după Olanda și Marea Britanie si locul 3 la rezervele de titei, dupa Norvegia si UK. Citim aici: [ https://www.libertatea.ro/opinii/iohannis-s-a-intalnit-cu-bosii-de-la-enel-si-a-strecurat-pe-surse-ca-a-vorbit-despre-oameni-de-ce-nu-ne-spune-oficial-ce-au-vorbit-3737983 ]
Postat 14 Octombrie 2021, 21:54 de excalibur
Revoluția săracilor
[ https://www.catavencii.ro/editorial/revolutia-saracilor/ ]"Revoluția mondială a săracilor plutește în aer. Bogații sînt tot mai bogați, săracii sînt tot mai săraci și tot mai mulți. Renta capitalului e din ce în ce mai mare față de renta muncii, statele sînt tot mai nepăsătoare față de concentrarea banilor, iar democrația tot mai coruptă. Nu e nevoie să citești tabelele lui Piketti, e destul să privești în jur. Prăpastia care se adîncește între bogați și săraci se umple zi de zi cu furie."
Postat 14 Octombrie 2021, 21:45 de excalibur
georgemarian
Certificatul de vaccinare nu spune ca faci, sau nu boala daca esti vaccinat , ( iar interpretezi dupa cat te duce capul ) , si nu Arafat sau BILL GATES sunt de vina, in Romania nu se cere sa faci la 2 zile testul, RAZBOI CIVIL e doar in capul tau pt ca atat poti, România are aproape 60% vaccunati ( sterili pe 3 generatii dupa cum spunea matroana SOSOACA :::))) ) . Daca voi destepti de GOAGLE si FEISBUC in toata lumea ati fi respectat masurile impuse la inceput, virusul ar fi murit de plictiseala, dar acum o sa muriti voi, si nu o sa fie RAZBOI CIVIL, pt ca o sa va omoare virusul, si apoi o sa vreti si voi vaccin. Nu a murit nimeni de foame in Romania , in aceasta perioada, trebuia doar sa respectati masurile de izolare STAY HOME FUCKIN HELL sau FUCKIN CUNT'S , atat trebuia sa faceti, a-ti fost platiti de guvern sa stati acasa, dar pe unii atunci va luat dracu la plimbare. Acum sansa noastra e sa ne scapam de voi, noi nu va vrem, voi sunteti niste bolnavi cu capul, ati omorat oameni pt ca ati stimulat ne-vaccinarea. Nu o sa fie RAZBOI CIVIL , voi o sa fiti trasi la raspundere pt crime.
Postat 14 Octombrie 2021, 21:42 de Sandu2100
Medici care ies in fata
https://www.youtube.com/watch?v=xlRumnhbSuY
Postat 14 Octombrie 2021, 21:33 de georgemarian
Manipularea ipocrita
Se vede clar discriminarea in favoarea vaccinului ca subiect de marketing, adica anul trecut era suficient distantarea si masca ,dar acum numai certificatul! Serios??? Nimeni nu-si da seama ca se vrea discriminare care este ilegal, iar daca dragii nostri politicieni voteaza aceasta lege este clar!
Postat 14 Octombrie 2021, 21:32 de User anonimizat
Pt Sandu2100
"De unde intelegi tu ca daca esti vaccinat, nu faci boala?" Răspuns: Din certificatul VOSTRU de vaccinare. Contrar oricărei legi medicale și oricărei evidențe științifice asta stipulează practic, cei VACCINAȚI = NEPURTĂTORI. N-are rost s-o scăldăm. Dacă se dorea după anticorpi era și după anticorpi, dar nu va fi așa, va fi pur și simplu după vaccin (Arafat a spus clar). N-are nici o legătură cu boala, medicina sau știința. este despre control. Și să nu-mi spuneți mie că cineva cu salariul minim pe economie poate să-și facă test la 2 zile la nesfârșit, iar unul care-i dat afară de la servici pentru că nu-i vaccinat își va putea întreține familia sau va putea să intre după pâine fără vaccin? La ce se va ajunge = RĂZBOI CIVIL. E o chestie de câteva luni, nu știu dacă trece primăvara după cum văd că accelerează lucrurile. Se va întâmpla peste tot în lume ca la revoluție. Care țară ajunsă la limită va începe prima, aia va da semnalul peste tot în lume. Rezultatul = dezastru de ambele părți. Va vorbi istoria 50 de ani după. Cine a provocat? Voi, cei vaccinați care sunteți de acord cu așa ceva și încurajați autoritățile la aceste măsuri lipsite de ORICE DISCERNĂMÂNT. NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI din cei care judecă își dorește așa ceva, dar istoria ne arată că asuprirea și lipsa de mâncare la un moment dat vor avea consecințe. Dacă se merge în ritmul ăsta nu va fi o chestie de DACĂ ci de CÂND! Să nu fie ce scriu eu!
Postat 14 Octombrie 2021, 21:01 de georgemarian
Unuldinmultime
Ai facut vaccinul acum un an?
Postat 14 Octombrie 2021, 20:54 de Sandu2100
Apocalipsa 13
16.Ea a făcut ca la toţi – mici şi mari, bogaţi şi săraci, liberi şi sclavi – să li se dea un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte 17. şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde dacă nu are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
Postat 14 Octombrie 2021, 20:53 de excalibur
O noua forma de prigoana a inceput
Am mai relatat, intr-un comentariu la un articol pe aceeasi tema, cazul din familia mea : zi de nastere, toti vaccinati, unul bolnav. La o saptamana, aflu ca aproape toti ceilalti s-au imbonavit. Pe de alta parte, personal, dupa ce am trecut prin boala acum un an, ulterior am avut contacte cu bolnavi de covid, fara repercursiuni. Sa fie foarte clar : nu mai e vorba despre sanatate publica. E altceva, mult mai grav. Evidentele, fie generale, fie particulare, sunt, cu buna stiinta, minimalizate de presa. Aceasta presa e mituita din banii nostri, de catre autoritati, sa induca o noua stare de lucruri, o noua ordine mondiala. Cei care mai tin la libertate trebuie sacrificati, ca odinioara primii crestini.
Postat 14 Octombrie 2021, 20:26 de Unuldinmultime
georgemarian
Totusi eu cred ca nu ai citit complect textul, si repede ai sarit sa atatci . Dar un vaccin nu spune ca nu poti sa faci boala, adica vaccinul nu rejecta virusul, vaccinul ajuta sa faci o forma usoara a boili, nici vaccinul de gripa nu e 100% sigur, poti face gripa si daca esti vaccinat, poti sa faci cancer si dupa ce ai facut tratament si cancerul s-a dus, poti sa faci tbc si dupa vaccin, poti sa faci cancer la plamani si tbc si daca nu esti fumator. De unde intelegi tu ca daca esti vaccinat, nu faci boala?? Eu iti recomand sa-ti filtrezi informatiile care intra in cap, nu sa te repezi pe GOAGLE sau FEISBUC si gata esi destept.
Postat 14 Octombrie 2021, 20:21 de Sandu2100
Pentru Sandu 2100
Da adevărat, imi cer scuze. Am scris incomplet textul = contact cu infectat Covid. Practic președintele Letoniei, DUBLU VACCINAT a ieșit pozitiv. Situația e irelevantă. În esență se dovedește că ori cât te-ai vaccina poți îmbolnăvi pe alții, lucru ce ar trebui să anuleze din start orice ABERAȚIE de îngrădire a libertății nejustificată, pentru că în cazul acesta este NEJUSTIFICATĂ. Mai mult decât atât, președintele a făcut test Covid ceea ce arată, chiar dacă așa este protocolul, că nu te poți baza pe vaccin. Dacă este pe corectitudine să folosim ACEEAȘI UNITATE DE MĂSURĂ = TESTUL. Vaccinul NU ESTE o unitate de măsură, cum nici antibioticele nu sunt. După ce ai luat antibiotice trebuie oricum să te duci la laborator să vezi dacă mai ai infecția sau nu. Asta într-o lume NORMALĂ. Într-o lume ANORMALĂ , cum e acum, te poți aștepta la orice și de la oricine! trăim vremuri în care VACCINAREA = OBLIGATORIE și LIBERTATEA = FACULTATIVĂ! Trist! Mai trist este că au murit oameni înaintea noastră ca să nu se ajungă la asta. Dar uite că s-a ajuns.
Postat 14 Octombrie 2021, 19:06 de georgemarian
georgemarian
Klaus Iohannis, a iesit NEGATIV, , Oare ce ai cu dobandesti daca nici un text nu stii sa il citesti si nici sa interpretezi??
Postat 14 Octombrie 2021, 18:47 de Sandu2100
Klaus Iohannis infectat cu Covid - om vaccinat
Știrea zilei. Altă demonstrație mai bună nu cred că trebuia în eliminarea aberației de Pașaport Verde. Klaus Iohannis confirmă ceea ce spune știința: VACCINAȚII INFECTEAZĂ!
Postat 14 Octombrie 2021, 18:20 de georgemarian
Două săptămâni să se închidă tot. Dar tot, tot, tot.
Numai vaccinații să aibă voie să circule. Să vedem apoi pe unde mai scoate PNL-ul cămașa, când rata de infectare va rămâne aceeași, raportat la numărul celor liberi și fără restricționare. În loc să aducă medicamente preventive și care să se găsească cu recomandarea medicilor la orice farmacie (cele 5 avizate de către AEM), așa cum e situația în toate țările normale la cap, guvernarea asta tembelă și parlamentarii ipocriți aruncă bani pe fereastră, îngroșând numărul și cuantumul pensiilor speciale. Pe șestache, s-a legiferat că primarii și viceprimarii, respectiv președinții și vicepreședinții de județe, au dreptul la pensie specială.
Postat 14 Octombrie 2021, 18:05 de KP
Pt Unul
Și soluția ta care îi? Să moară majoritatea populației de foame pentru un virus care nu poate fi eradicat că este și va fi tot timpul în natură, ca toate virusurile de altfel? Să-i dai un vaccin care nu-i dă nici o imunitate, ba mai mult o îmbolnăvește? Vedem toți infectările printre cei vaccinați. Poți face și 100 de doze într-un an, că, demonstrat științific și practic, vei tot infecta pe alții și nu ai nici o imunitate garantată. Ba mai mult virusul va fi tot în aer, poți să stai și-n cap. Este un virus tip ARN, este un virus respirator și virusologii au afirmat că nici un vaccin nu poate / va putea să țină pasul cu el. N-ai cum să te lupți cu el decât cu imunitate naturală + tratatment medicamentos (viral + bacterian cumulat) la cazuri mai grave. NU EXISTĂ ALTĂ SOLUȚIE! O spune știința, nu eu, știința aia care nu se uită la DIGI! Io vă tot pot lămuri că voi tot degeaba!
Postat 14 Octombrie 2021, 17:29 de georgemarian
@georgemarian
Daca tu si neamurile tale ati votat cu Sosoaca, nu inseamna ca toata tara a votat cu Sosoaca. Nu asa se fac generalizarile. Totul e bine si frumos pana nu ajungi tu sau apropiatii tai printre cei 40000 sau sa trebuiasca sa ajungi la spital pentru alte afectiuni si sa vezi ca e plin si nu mai poti primi ajutor.
Postat 14 Octombrie 2021, 17:16 de unul
Pt Unul
La mine în zonă aproape toți au trecut prin coronavirus, majoritatea comunității, noi la fel ca familie la fel, neamurile la fel, s-au testat vreo câțiva care au fost nevoiți să lucreze sau să plece pe-afară, în rest nu s-a testat nimeni. 95 la sută nu s-a testat. Acuma tu vii și-mi spui că noi ăștialalți care nu ne-am trecut prin nici o statistică nu existăm? În ce realitate trăiești. Crezi că dacă virusul e în România de 2 ani, a zburat așa din 5 în 5 km, aleator, a ocolit 7 blocuri și a intrat în al optulea? Majoritatea absolută sunt asimptomatici. Și dacă ar fi să mă iau după absurditatea ta, rata de deces de 2,88% ar însemna la totalul populației României sub 0,1% ca mortalitate per ansamblu. Și pe mine asta mă interesează ca nație, că au murit 40.000 din 19.290.000. Asta-i cel mai relevant. Nație supraviețuiește, nu-i colapsată demografic. Restu-i pur marketing politic. Ori pentru asta nu închizi economia, că astfel vor muri mai mulți de la depresie și de la foame + raboi civil. Numai niște tâmpiți ar face asta! Punct.
Postat 14 Octombrie 2021, 16:54 de georgemarian
@georgemarian
De unde ai scos cifra asta cu 80% din populatie a trecut prin boala? Din c*r? Calculele nu se fac pe ceea ce crezi tu sau eu, ci pe date oficiale! Datele oficiale arata ca au fost 1,4 mil de cazuri si 40400 decese. Deci, la o populatie de 19 mil inseamna ca au trecut prin boala 7,36% cu o rata de deces de 2,88%.
Postat 14 Octombrie 2021, 16:36 de unul
Irlanda 92% vaccinati 4 la mie rata infectie
[ https://www.reuters.com/world/europe/ireland-may-not-drop-all-covid-19-restrictions-next-week-ministers-say-2021-10-14/ ]...Irlanda - notează Reuters - are una din cele mai ridicate rate de vaccinare anticoronavirus din lume, 92% dintre adulţi fiind vaccinaţi cu "schema completă", dar se confruntă în acelaşi timp cu una din cele mai ridicate rate de infectare cu COVID-19 din Europa, cu circa 400 de cazuri la 100.000 de oameni, în ultimele 14 zile.Guvernul irlandez, care a impus unul din cele mai dure lockdown-uri din Europa, intenţiona să permită redeschiderea din 22 octombrie a cluburilor de noapte pentru prima dată după 20 de luni şi funcţionarea altor localuri la capacitate integrală, precum şi să se renunţe la cerinţa prezentării certificatului de vaccinare în baruri şi restaurante.
Postat 14 Octombrie 2021, 16:09 de excalibur
Pt Unul
Exact asta am scris și eu, că cel puțin 80% din populație a trecut prin boală, majoritatea asimptomatici sau cu simptome ușoare. Mai citește o dată, poate ți-a scăpat ceva, să te mai lămurești. Ceea ce ne interesează pe noi este supraviețuirea populației în caz de boală, ca nație, asta trebuie să prevaleze. Raportat la toată populația României, procentul e de sub 0,1%. Adică pentru supraviețuirea unei întregi nații în proporție de 99,99% tu vrei să decimezi prin înfometare 70% mi se pare foarte înțelept. Cât va mai rămâne in România la urmă 29,99%? Mai puțin?
Postat 14 Octombrie 2021, 16:04 de georgemarian
O stire din Taiwan
Nu știu dacă e relevantă dar o pun aicea, poate ajută pe careva. În Taiwan, până luni (date oficiale de stat): morți de la vaccin = 865, morți de la virus = 845. Cam aceleși produse se gasesc si in supermarketuri la ei = Astra Zeneca, Moderna, Pfizer. Îmi pare rău, dar datele cu efectele adverse la ceilați nu le am ca să fie informația completă. Îmi cer scuze.
Postat 14 Octombrie 2021, 15:51 de georgemarian
@georgemarian
Se vede ca nu prea ai trecut prin scoala si arunci pe aici cu informatii eronate. Rata deceselor se calculeaza ca raportul dintre decese si total infectati.
Postat 14 Octombrie 2021, 15:46 de unul
Balamuc
"introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare SARS-CoV-2 în toate activităţile economice". Incercam sa fim rationali.Vaccinatii fac forme usoare ale bolii,bravo lor. Dar transmit virusul,deci sunt contagiosi.Oficial,au avut covid 1 milion si ceva de romani. Neoficial, intre 4-10 milioane.Acestia au o imunitate naturala dobindita, un nivel de anticorpi,mai mare sau mai mic. De ce nu se ia in considerare nivelul de anticorpi pentru acest certificat verde? Anticorpii sunt garantia ca organismul stapineste contagiunea in cazul infectiei si nu o raspindeste mai departe.Suntem agresati constant pe toate canalele cu VACCINAREA.De ce nu se elibereasa green-pass-ul pe baza unui test de anticorpi? Dau raspunsul tot dumnealor: [ https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/raed-arafat-explica-de-ce-nu-se-iau-in-considerare-testele-de-anticorpi-pentru-accesul-in-restaurante-si-la-evenimente-1692999 ]. Pentru ca se poate falsifica cititul in stele...
Postat 14 Octombrie 2021, 15:25 de excalibur
Pt Crisan
Realizez, nu sunt absurd, că cine se duce la spital nu se duce că-i convine dar mai realizez umătoarele: 1) atacurile de panică generate de mass-media 2) faptul că în spitale se dă același Remdesivir (nerecomandat de OMS încă din septembrie 2020) ce duce la insuficiență renala releifat in studiile clinice ca un efect advers foarte frecvent + cedare de organe în final prin neeliminarea lichidelor din corp, inclusiv plămâni + soc septic (septicemie) 3) recomand că se mai dau sedative care reduc bătăile inimii (oxigenarea), frecvența respiratorie a plămânilor (oxigenarea) fapt ce agravează boala și suferința organismului care este privat de oxigenul ce-l ajută să lupte 4) pacienții sunt ținuți permanent pe spate, fapt ce reduce expectorația secrețiilor din plămâni, interzis în pneumonii, ce duce la agravarea lor 5) din cauza expectorației reduse de poziția pe spate și neeliminarea corespunzătoare a secrețiilor, pneumonia virală ajunge suplimentar într-o pneumonie bacteriană care NU ESTE TRATATĂ și omul moare de la BACTERII nu de la virus 6) necalibrarea aparatelor respiratorii cu acționare forțată ca putere etc pe fiecare individ (cunosc persoană care a murit de la traheea ruptă din cauza suprapresiunii aparatului) 7) nu se folosesc antivirale eficiente + antibiotice bacteriene etc. Ceea ce scriu mai sus, sunt părerile specialiștilor care au ieșit din sistem, din toată lumea nu doar la noi. Concluzie: omul în spital NU ESTE tratat CORESPUNZĂTOR, și drama este că nici nu se dorește, pentru că protocolul nu s-a schimbat. De aia se moare, nu de la virus! Ai înțeles?
Postat 14 Octombrie 2021, 15:11 de georgemarian
Pt Unul
Morți Covid (40.765) impartit la 80% din populația României (19.290.000) care a luat contact cu virusul (si sunt indulgent) în acesti aproape 2 ani si rezultatul x100 = 0,264%. Dacă din ăștia scad jumate din morții (cu indulgenta) strict de la Covid obtinem 0,132%. Dar si daca presupunem ca doar 50% din populatia Romaniei a trecut prin boala, fara sa scad mortii stricti Covid obtinem 0,423%. De la aicea până la a vaccina întreaga populație și la a o înfometa, e cale lungă. E matematică pură, nu povești. Cei care s-au testat sunt maxim 10% din cei care au trecut prin boală, e clar pentru toată lumea. Altă întrebare?
Postat 14 Octombrie 2021, 14:56 de georgemarian
@marian
Poate nu realizezi ce e în secția ATI de covid din Oradea.Din câte am înțeles se va mai deschide una pe lângă cea de la municipal și una la județean.Cel puțin așa am auzit de la cineva care a avut acces că personalul medical e supus unor presiuni uriașe.Ce-i drept un procent mic din cei infectați ajung la ATI dar e full.Să încerci să-i explici la unul grav cu covid că e o simplă răceală.Iar treaba asta că sunt băgați pacienți cu forța și se prefac că ar fi grav ,eu cel puțin mi-e greu să cred cum se gândesc conspiraționiștii.
Postat 14 Octombrie 2021, 14:40 de crisan
@georgemarian
Ne poti da cifrele pe baza carora ai facut calculul de ti-a iesit 0,15% rata de deces la covid?
Postat 14 Octombrie 2021, 14:37 de unul
O economie deschisă dar închisă
Alta n-au ai noștri în cap. Era inevitabil că se va ajunge aici pentru că opresiunea este la nivel mondial. O economie deschisă se pare că după guvernul meu este o economie închisă. Decât să moară oamenii de Covid (0,15% față de gripa clasică 2,5-3,2%) este mai bine să moară de foame (peste 70% cu tot cu copii). Avem conducători buni ce să zic. De la congres la PNL, n-a ajuns nimeni la ATI. Nici de parlamentari n-am auzit. Dar poate mă înșel eu. Oricum, n-am fost de mult dar ar trebui să mă duc până nu se schimbă legile, să vizitez articolele de grădină din supermarketuri. Poate sunt ceva unelte noi care vor fi bune la casa omului, ceva unelte versatile. Și oricum e bună investiția în ele, că vorba aia, nu cer de mâncare. Nu știi când ai nevoie de ele!
Postat 14 Octombrie 2021, 14:08 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON