URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2019, 11:25

Centura de Aur

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul a aprobat prelungirea centurii Oradiei până la Autostrada A3, care va face legătura cu Ungaria. Va fi un drum de 19 kilometri, cu pod peste Criş şi pasaj suprateran peste şoseaua Borşului. 

În plus, mai primim şi 22 milioane lei pentru exproprieri. Iar banii pentru centură, peste 150 milioane euro, sunt puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. Este de departe cel mai important şi costisitor obiectiv al oraşului, alături de centrala pe gaz şi magistralele de termoficare.

Ce ne-am face fără această investiţie? Imaginaţi-vă puhoi de TIR-uri şi autoturisme luând cu asalt Satu Nou, Biharia şi Episcopia Bihor, până să ajungă la binefăcătoarea centură metropolitană. Sigur, s-ar putea ca această centură să fie gata înaintea autostrăzii Cluj - Oradea, dar îi deserveşte foarte bine pe cei care ies din ţară.

Lumea a trecut foarte uşor peste această ştire. Mai întâi, pentru că nu se ştie câte case şi anexe vor fi demolate, ca să poată face scandal. Apoi, şi din cauză că încă nu a fost anunţat numărul de arbori care urmează să fie tăiaţi şi cantitatea de tufe şi mărăcini care vor dispărea de pe traseu.

Abia atunci se vor reactiva activiştii verzi şi pun pariu că se vor găsi şi nişte cetăţeni responsabili care să declare că au văzut pe traseu câţiva castori derutaţi, ceva urşi de tomberon cu puii lor şi, evident, nelipsitul vânturel de seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CE OCOLESTE ORADEA E BINE !
Tot ce ocoleste Oradea referitor la mobilitate rutiera mai ales cea grea este foarte bine. Un inel rutier cu o raza mult mai mare fata ce micul oras era de mult o prioritate .Pe cand si dezvoltarii imobiliare in zone rezidentiale in afara micului urban din Oradea.
Postat 26 Decembrie 2019, 10:59 de PETREI
Despre sandu
sandu nu exista, este un bot, este produsul gandirii tuturor viniturilor de la coada vacii cu buda in fundu curtii care abia asteapta sa scape de viata grea de la tara si care o data ajunsi la oras (betoane, luminitie, apa calda... "cornul abundentei") sunt cei mai mari si mai realizati oameni de pe planeta, conoscatorii adevarului suprem, cei care fac lumea sa se invarta.. apropo de subiectul momentului: 30 de ani de la revolutie si Oradea incepe sa revina la comunism.. noroc ca avem multe beculete si cladiri colorate + un targ de Craciun, care sa distraga atentia fraierilor.
Postat 20 Decembrie 2019, 10:12 de oradeanbihor
@admin(ii)
Cat mai tolerati iesirile acestui ins?! Jigneste pe toti cei care nu sunt de acord cu linia lui politica si o face cu nonsalanta, de unde trag concluzia ca e vreun naimit de-al sefilor sau, de ce nu, chiar unl dintre voi.... @tsd a fost ras pt. infinit mai putin, nu mai spun ca @tsd nu bause cerneala precum asta....
Postat 20 Decembrie 2019, 08:23 de pinonel
Și bineînțeles
FRAIERII mor de ciuda :::::))))
Postat 19 Decembrie 2019, 15:03 de Sandu1206
"...cel mai important şi costisitor obiectiv al oraşului, ..." ?!?
Important și costisitor PENTRU oraș ... nicidecum AL orașului !?! Pentru că nu ține de municipiul Oradea, care are atribuții strict la nivelul drumurilor locale, ci de structura națională de drumuri cu pact european !?! Diferența între "pentru" și "al" este nu numai de 172.000.000 Euro ... ci și de bun simț în exprimare, cetățene Bolojan !?! Proiectul acesta e "pe țeavă" încă din 2006, când doar în vise erai primar, fiind prevăzut ca principiu și traseu în anexele de la documentele Ten-T, care au prefigurat componenta de transporturi rutiere la programul dedicat al aderării la UE !?! De vreo 10 ani încoace, toți orădenii sunt manipulați de acest "habarnist" și "mincinos" care, în calitate de primar, nu a făcut altceva decât să bulverseze circulația la nivelul acestui oraș !?! Nu are niciun fel de idee ce și cum trebuie făcut bine, nici măcar la el în orașul care l-a adoptat ... și niciun amestec în ceea ce se întâmplă investițional de la marginea către oraș a centurii mai încolo !?! E rușinos, Ilie Gavril Bolojan, să te "împăunezi" pe ce au conceput alții, cu mulți ani înante, pe banii altora !?!
Postat 19 Decembrie 2019, 09:48 de CrisDumi
......
Sper sa nu aduca ghinion comparatia cu motorul de avion pus sa dea apa calda! Despre ,,magistrale"... Mirceo, autostrada asta este un deal intre birtinez si beni rus. Putin le pasa lor de cei din Biharia, de oradeni, de... Ca sunt destui idi*ti care pun botul si cred in rolul mesianic al unui venetic, e de inteles (vezi rezultatele Pisa). Culmea, prabusirea invatamantului explica si ea usurinta cu care veneticul si-a aservit presa!
Postat 19 Decembrie 2019, 05:40 de pinonel
Photobucket
O poza face cit o mie de cuvinte.Si chiar mai mult,daca dormi cu ea sub perna.
Postat 19 Decembrie 2019, 00:02 de excalibur
Felicitări Oradea
.
Postat 18 Decembrie 2019, 19:29 de Sandu1206
...
Nea Chirilă ce n-ai înțeles matale îi că “neghiobii” ăștia de îndrăznesc să critice îți cumpără și ei foaia sau citesc site-ul. Am înțeles că faza cu respectu îți alunecă greu precum unii respectă pe aici dreptul la opinie. Mi-erai mai drag când făceai emisiuni printre schelele Selinei de pe primărie. Ce să-i faci unora le place unde stau nu s-ar lăsa translatați ca-n comunism și mai preferă un arbore țevii de eșapament. Farmecu democrației că doar ne-am săturat de consens.
Postat 18 Decembrie 2019, 12:59 de User anonimizat
???
Da, cu liliecii cum ramane?? a.k.a. Batman Batman sau erau popi?
Postat 18 Decembrie 2019, 12:02 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON