URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2022, 08:31

Cel mai bun jambon din lume, weekendul acesta, la Graf! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tapas & Wine 11-13 noiembrie

Restaurantul Graf din Oradea i-a obișnuit deja pe orădeni cu duete culinare memorabile. După succesul celei de-a doua ediții a evenimentului Graf fEAT. Tudor Burgers, cei de la Graf pregătesc o nouă experiență de neratat cu tapas ca în Spania și vinuri iberice și portugheze.

Vedeta evenimentului va fi Jamon Iberico Bellota 100% Pata Negra, una dintre cele mai apreciate delicatese la nivel mondial. Dincolo de preparatul în sine, va fi însă deosebit și modul de servire. Jambonul va fi feliat de Daniel Gorgu, Cortador Profesional de Jamon, adică o persoană care și-a dedicat întreaga carieră studierii și felierii desăvârșite a acestei comoare culinare.

În timp ce vă veți delecta cu felii perfecte de jamon, Daniel Gorgu va fi disponibil pentru a vă povesti despre secretele jamoanelor iberice de vineri, 11 noiembrie, până duminică, 13 noiembrie, inclusiv (până la ora 17:00).

Meniul de tapas este creat de consultantul culinar Peter Pataky special pentru acest weekend. De la renumiții patatas bravas (cartofi prăjiți sub formă de cuburi) până la ardei Padron, faimoasele Gilda (un fel de frigărui) ori toast-urile cu San Marzano și brânză maturată, fiecare preparat a fost gândit în așa fel încât să vă ofere o experiență pentru toate simțurile. Desertul constă într-un cheesecake preparat după o rețetă din Țara Bascilor, acolo unde acesta se prepară fără aluat, accentul fiind pus pe crema savuroasă de brânză, coaptă încet, încet, până se formează o crustă irezistibilă de zahăr ars deasupra.

Nu doar preparatele au povești la Graf, ci și vinurile. Tocmai de aceea a fost invitat somelierul Adrian Butuc, un specialist de origine româno-portugheză, care a pregătit o selecție specială de vinuri spaniole și portugheze. Adrian Butuc are o experiență de două decenii în domeniul vinurilor, fiind, de-a lungul timpului, jurat în cadrul mai multor competiții internaționale, dar și consultant și educator pentru nume importante la nivel mondial. Așadar, este o ocazie de neratat pour les connaisseurs, dar și pentru cei care își doresc să descopere fascinantul univers al vinurilor.

Dacă deja simțiți că papilele gustative au intrat în alertă, vă recomandăm să vă faceți o rezervare din timp, întrucât în cadrul episodului precedent Graf fEAT. a fost full-house la restaurant. Vă reamintim că Tapas & Wine începe vineri, 11 noiembrie, și se încheie duminică, 13 noiembrie.

Dacă doriți să fiți la curent cu evenimentele noastre viitoare, vă invităm să urmăriți pagina noastră web www.restaurantgraf.ro și paginile social media: facebook.com/restaurantgraf și instagram.com/graf_povestesifoc.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON