URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
10 Noiembrie 2022, 08:31

Cel mai bun jambon din lume, weekendul acesta, la Graf! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tapas & Wine 11-13 noiembrie

Restaurantul Graf din Oradea i-a obișnuit deja pe orădeni cu duete culinare memorabile. După succesul celei de-a doua ediții a evenimentului Graf fEAT. Tudor Burgers, cei de la Graf pregătesc o nouă experiență de neratat cu tapas ca în Spania și vinuri iberice și portugheze.

Vedeta evenimentului va fi Jamon Iberico Bellota 100% Pata Negra, una dintre cele mai apreciate delicatese la nivel mondial. Dincolo de preparatul în sine, va fi însă deosebit și modul de servire. Jambonul va fi feliat de Daniel Gorgu, Cortador Profesional de Jamon, adică o persoană care și-a dedicat întreaga carieră studierii și felierii desăvârșite a acestei comoare culinare.

În timp ce vă veți delecta cu felii perfecte de jamon, Daniel Gorgu va fi disponibil pentru a vă povesti despre secretele jamoanelor iberice de vineri, 11 noiembrie, până duminică, 13 noiembrie, inclusiv (până la ora 17:00).

Meniul de tapas este creat de consultantul culinar Peter Pataky special pentru acest weekend. De la renumiții patatas bravas (cartofi prăjiți sub formă de cuburi) până la ardei Padron, faimoasele Gilda (un fel de frigărui) ori toast-urile cu San Marzano și brânză maturată, fiecare preparat a fost gândit în așa fel încât să vă ofere o experiență pentru toate simțurile. Desertul constă într-un cheesecake preparat după o rețetă din Țara Bascilor, acolo unde acesta se prepară fără aluat, accentul fiind pus pe crema savuroasă de brânză, coaptă încet, încet, până se formează o crustă irezistibilă de zahăr ars deasupra.

Nu doar preparatele au povești la Graf, ci și vinurile. Tocmai de aceea a fost invitat somelierul Adrian Butuc, un specialist de origine româno-portugheză, care a pregătit o selecție specială de vinuri spaniole și portugheze. Adrian Butuc are o experiență de două decenii în domeniul vinurilor, fiind, de-a lungul timpului, jurat în cadrul mai multor competiții internaționale, dar și consultant și educator pentru nume importante la nivel mondial. Așadar, este o ocazie de neratat pour les connaisseurs, dar și pentru cei care își doresc să descopere fascinantul univers al vinurilor.

Dacă deja simțiți că papilele gustative au intrat în alertă, vă recomandăm să vă faceți o rezervare din timp, întrucât în cadrul episodului precedent Graf fEAT. a fost full-house la restaurant. Vă reamintim că Tapas & Wine începe vineri, 11 noiembrie, și se încheie duminică, 13 noiembrie.

Dacă doriți să fiți la curent cu evenimentele noastre viitoare, vă invităm să urmăriți pagina noastră web www.restaurantgraf.ro și paginile social media: facebook.com/restaurantgraf și instagram.com/graf_povestesifoc.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON