URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2021, 13:49

Cei mai faimoşi jucători de cazino

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-ar putea crede că formarea unei liste cu cei mai buni jucători din istoria cazinourilor ar fi o muncă de sisif, însă realitatea este mult diferită. Deşi istoria indică faptul că mii de jucători au câştigat şi au pierdut miliarde de-a lungul anilor, există doar o mână de jucători care ies în evidenţă în ceea ce priveşte sumele uluitoare câştigate de-a lungul timpului.

Nu ne vom referi doar la acei jucători care au făcut averi de pe urma jocurilor de cazino, ci la aceia care au în palmaresul personal şi un titlu important câştigat. Dacă vrei să îţi încerci şi tu norocul la cazino, atunci poţi accesa aplicaţia Betano pentru a paria direct din confortul casei tale.

Edward Thorpe

Născut în 1932, Edward Oakley Thorp se remarcă prin obţinerea unui doctorat în matematică. Apoi Thorpe a lucrat la MIT câţiva ani până când, în sfârşit, a devenit profesor de matematică, mai întâi la Universitatea de Stat din New Mexico, apoi la Universitatea din California.

Poate că nu ai auzit până acum de acest jucător, noi îţi putem garanta că numele lui este bine cunoscut în lumea jocurilor de noroc. "Beat the Dealer" era numele cărţii sale, care este un ghid complet despre cum să te asiguri că poţi să învingi casa.

Edward Thorpe a petrecut nenumărate ore analizând jocul de blackjack şi a reuşit să folosească IBM 704, care la acea vreme era primul computer produs în masă, pentru a investiga probabilitatea de a câştiga la blackjack. Tot în acea perioadă, Thorpe s-a axat pe dezvoltarea propriei strategii de blackjack. În cele din urmă, Thorpe a reuşit să demonstreze că a fost capabil să schimbe şansele în favoarea sa şi să creeze un avantaj în faţa casei.

Edward a folosit strategia de numărare a cărţilor pentru a învinge casa, ceea ce a creat destulă agitaţie în întreaga lume a jocurilor de noroc. Tehnica a fost folosită de jucători din întreaga lume până când a fost interzisă.

Echipa MIT Blackjack

Deşi Edward Thorpe este, fără îndoială, cel mai de succes jucător de blackjack, nu este surprinzător faptul că mai mulţi oameni cunosc mai degrabă echipa de blackjack MIT. Această popularitate poate fi atribuit unei celebre cărţi, intitulată "Bringing Down The House", carte care a stat la baza renumitului film "21".

Echipa MIT a fost formată datorită unui profesor care a văzut o oportunitate de a câştiga sume mari de bani. Prima echipă a fost formată din 6 jucători care au fost împărţiţi în 2 echipe. Un jucător, un observator şi un controlor. Folosind strategiile lui Edward Thorpe, aceştia au reuşit să câştige milioane de dolari.

Dominic LoRiggio

Dominic nu este, cu siguranţă, la fel de cunoscut ca alte legende ale cazinourilor; cu toate acestea, nu poate fi exclus dintr-un astfel de top. Deşi este considerat şi un maestru de blackjack, şi-a câştigat renumele ca jucător de craps.

După cum bine se ştie, craps este un joc care se bazează doar pe noroc. Cu toate acestea, Dominic şi-a câştigat porecla de "Dominator" şi a apărut de mai multe ori la televizor pentru realizările sale fantastice la masa de zaruri. Acesta a reuşit să acumuleze sume mari de bani datorită abilităţii sale speciale. Mai exact, a reuşit să arunce cumva zarurile şi să le facă să aterizeze pe un anumit număr, ceea ce i-a permis să pună mâna pe câştiguri semnificative.

Archie Karas

Născut în America, dar cu sânge grecesc, Archie este bine bine cunoscut în industria jocurilor de noroc. Considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, Archie a câştigat şi a pierdut averi mici de nenumărate ori de-a lungul carierei sale, pe care o continuă şi în prezent, deşi nu la fel de profitabil ca în anii lui anteriori.

Mai mult, Archie Karas deţine recordul neoficial pentru cea mai lungă serie de înfrângeri şi victorii. Între anii 1992 şi 1995, Karas a reuşit să acumuleze peste 40 de milioane de dolari după ce a intrat într-un cazino cu doar 50 de dolari în buzunar.

Aceasta a fost cea mai mare serie de victorii, dar nu a fost nicidecum prima sau ultima. După cum bine ştiu toţi pasionaţii de jocuri de noroc, este destul de dificil să stai departe de cazino atunci când acesta este pasiunea ta, chiar şi atunci apare câte o serie de pierderi. În aceeaşi situaţie s-a găsit şi Karas atunci când a câştigat şi apoi a pierdut, în doar câteva luni, câteva milioane de dolari. 

Phil Ivey

Acest uimitor gambler este considerat de majoritatea pasionaţilor de poker drept cel mai bun jucător de poker al tuturor timpurilor. Phil a început să joace poker pentru distracţie de la o vârstă fragedă şi a continuat să concureze în mod regulat la turnee.

Datorită abilităţilor sale excepţionale, Phil a fost inclus în Poker Hall of Fame în 2017. Într-o perioadă de aproximativ 20 de ani, a reuşit să ajungă în finala World Poker Tour de 9 ori în total, unde a câştigat o singură dată.

Ivey are un palmares de neegalat în ceea ce priveşte World Poker Series, după ce şi-a revendicat titlul de 9 ori într-o o perioadă de 15 ani, o performanţă care probabil nu va mai fi egalată niciodată.

În timpul ilustrei sale cariere, magnatul a reuşit să acumuleze peste 11 milioane de dolari, fără a include toate celelalte turnee mai mici pe care legenda le-a câştigat.

Concluzie

Dacă poveştilor de viaţă ale jucătorilor de mai sus te-au inspirat, atunci e cazul să te pui pe treabă şi să înveţi şi tu strategii câştigătoare pentru jocurile de noroc. Nu uita să joci responsabil şi să te distrezi. Mult succes!

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON