Caz cel puţin bizar, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică.
Potrivit digi24.ro, totul a pornit de la ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun. Noroc că, însărcinat cu degustarea produselor, medicul de gardă şi-a dat seama că ceaiul nu este bun, având gust şi miros ciudat, astfel că băutura nu a mai ajuns la copii.
„După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.
După incident, conducerea spitalului a anunţat Direcţia de Sănătate Publică, a cărui comisie a cercetat locul, însă nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.
„Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care - conform regulamentului de organizare și sesizare de funcționare - trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeş.
Specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici vor stabili ce substanţă a fost în ceai. Dacă se dovedeşte că în băutură a fost pusă o substanţă toxică, Poliţia va prelua ancheta, mai arată digi24.ro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.