URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2022, 11:02

Ce se mai întâmplă într-un colegiu din Oradea: Elevii prăjesc mici în sala de clasă! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene incredibile în Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, unde două eleve s-au decis să prăjească mici în sala de clasă.

Momentul a fost imortalizat de un coleg de-ai lor, care, cu un limbaj vulgar, s-a arătat totuși șocat de gestul lor. „No, lua-v-aș în .... școlile la toți, dacă voi vă faceți mici în clasă, frate! Să-mi bag ...”, spune adolescentul, în timp ce filmează două fete care par că prăjesc micii pe un grătar electric, așezat pe o bancă de lângă geam. În fundal, se aud vocile unor fete care avertizează că mirosul de fum ar putea fi simțit și de alții.

Înregistrarea video, care ar fi fost publicată pe platforma Tik Tok, a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care susține că imaginile au fost filmate în urmă cu trei săptămâni și au fost rapid văzute și de profesorii din școală. „Directorul Daniel Negrean era plecat din școală, într-un proiect în străinătate, doar adjunctul, Virgil Blage, era acolo. Dar toți au încercat să mușamalizeze povestea”, a relatat sursa BIHOREANULUI.

Mici și cartofi pai

Contactat luni de BIHOREANUL, directorul Daniel Negrean a confirmat autenticitatea imaginilor. „S-a întâmplat acum vreo două săptămâni, a fost o chestiune tipică adolescenților, care vor să impresioneze pe anumite rețele de socializare și au adus un grill la școală”, a declarat directorul.

Potrivit acestuia, clasa în care s-a petrecut incidentul este una de-a XI-a, specializarea Turism și Alimentație Publică. „Am avut o săptămână de promovare a specializărilor școlii, cu un târg al specializărilor și vizite ale elevilor de clasa a VIII-a, iar elevii din această clasă s-au gândit să facă mici la școală. Ei s-au organizat, au luat o tavă de mici, au adus grill la școală și cartofi prăjiți de-acasă”, a declarat Negrean. 

Directorul susține că elevii n-au cerut acordul niciunui profesor pentru asta și, desigur, nici n-au avut vreo aprobare. „Fetele din filmare mâncau mici, nu ele prăjeau. Un elev din clasă (n.r. care nu apare în înregistrare) a prăjit micii, de altfel și-a asumat tot incidentul, a spus că el a luat tava, a adus grill-ul”, a mai spus Negrean.

Profesorii, cercetați pentru indulgență

Directorul Colegiului a spus că atât elevul care a filmat scena, cât și cel care a prăjit micii, au fost sancționați cu mustrare și scăderea notei la purtare. Cel care a filmat a primit o sancțiune dură, nota 4, pentru limbajul neadecvat folosit în școală, în timp ce adolescentul-bucătar are acum nota 8 la purtare. 

„Profesorii, care au fost indulgenți, sunt acum în situația de a da declarații. Să vedem cum îi cercetăm”, a mai spus Negrean. Asta pentru că, după cum a aflat directorul, profesorii care au fost de serviciu în ziua respectivă au simțit miros de mici pe coridor, dar totuși nu au luat nicio măsură față de elevi.

Acum, Consiliul de Administrație al școlii va decide dacă profesorii se fac vinovați de ceva și dacă trebuie sau nu sancționați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
din pacate aceste specimene ajung sa promoveze la liceu
Din pacate aceste specimene ajung sa iasa in evidenta si sa distruga imaginea si munca unor scoli. Nu cred ca acesti elevi sunt demni de a promova un liceu cu atat mai putin sa fie evidentiati in detrimentul unor elevi care fac cu adevarat performanta.
Postat 04 Aprilie 2022, 17:16 de Bihoreann
Țara e pe mâini bune …
La mici, înjurături și miștouri nu ne bate nimeni; poate veni războiul. Pe mâinile unor astfel de haimanale va sta politica românească, sistemul educational și medical … “e belea” ..”cum zice oltenii”
Postat 04 Aprilie 2022, 14:11 de Vulturul
Tiktok????!!!!!
Locul de adunare a tinerilor diavoli în mai multe module se numeste scoalã.
Postat 04 Aprilie 2022, 12:28 de iahim
ba baieti...
... cei care fumeaza si sparg seminte cu dascalii sunt niste fatalai! Jmekeri sunt cei ce-i trimit dupa bautura si femei!
Postat 04 Aprilie 2022, 11:52 de pinonel
Ignat
Buni băieți! Sa ma chemați si pe mine când tăiați porcu' .
Postat 04 Aprilie 2022, 11:47 de sssss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON