URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2020, 10:58

Ce mie nu-mi place, altuia îi face

Ce mie nu-mi place, altuia îi face (ilustraţie generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Solidaritatea este un element tot mai rar de găsit la neamul nostru. Când riveranii au aflat că în Aleşd urmează să treacă centura prin cartierul lor, imediat cei 750 de oameni care locuiesc în cele 16 case afectate au pus de-o petiţie. Până atunci, însă, nu le-a păsat de cele 300 de case cu (să respectăm proporţiile) 14.000 de locuitori scuturaţi zilnic de miile de TIR-uri care brăzdează centrul Aleşdului.

Acum e iureş mare că pe strada Meşteşugarilor se va face o pasarelă ce va trece la 6 metri de ferestrele oamenilor. N-am auzit ca aleşdenii nemulţumiţi să sară în apărarea celor din centrul oraşului, nici pe cei de pe Meşteşugarilor să-i căineze pe ghinioniştii de pe Ecaterina Teodoroiu că le-a fost făcut ţăndări zenul cu drumul expres.

Ilie Bolojan a anunţat, săptămâna trecută, că vrea să unească printr-un drum asfaltat drumurile de munte din Bihor cu cele din Cluj. Adică să poată urca la munte, nu neapărat cu rucsacul în spate, şi oameni bătrâni, copii mici sau femei gravide. Ei bine, deja au apărut apărătorii de serviciu ai clorofilei.

Unii au zis că deja urcă prea mulţi melteni la Glăvoi, de parcă natura este doar în proprietatea "profesioniştilor". O doamnă deplângea asfaltarea pentru că prin asta se vor înmulţi maşinile. Păi, dacă e aşa de contra, ia să nu-i asfalteze Primăria în veci strada pe care stă, să te ţii atunci petiţii, reclamaţii şi proteste cu PET-uri pline cu pietriş.

Au mai fost prăpăstioşi care anticipau că, aşa, se vor fura mai multe lemne, deşi furtişagul nu are legătură cu asfaltul, ci doar cu pasivitatea organelor de ordine. Indiscutabil că dezvoltarea are pe alocuri inconvenientele ei, dar dacă este spre binele general, nu avem de ce i ne opune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Binele general pentru toți frații
Frate, frate, dar brânza-i pe bani! E adevarat că orice dezvoltarea costă. În societatea capitalistă, sau dacă vă place mai mult, în societatea cu adevarat liberală beneficiarii dezvoltării, in cazul de față cei mulți, sunt dispuși, dacă se justifică, să plătească oricât costul dezvoltării. Adică, o expropriere se face la prețul cerut de proprietar, și abia când administrația în cauză demonstrează că a fost un bun negociator abia atunci își merită laudele. Așadar, dacă în toate situațiile s-ar face negocieri profesioniste, ori exproprieri corecte, nu am mai avea discuții. Dar în societatea comunistă, inclusiv cea socialistă, legea prevede ca dezvoltarea o plătește expropriatul. La pachet cu disprețul beneficiarilor. Unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i comunism nu există negociere!
Postat 09 Decembrie 2020, 13:16 de User anonimizat
Planul Marshall
Iohannis a negociat 80 miliarde de euro pentru romania.Rares bogdan garanteaza noul plan marshall,pe toate televiziunile.Bolojan va pune in aplicare programul.Nu f*teti directia cea buna...Pentru inceput,am primit 3 miliarde,sub forma de imprumut: "România primește 3 miliarde euro, Belgia 2 miliarde euro, Portugalia 3 miliarde euro, Slovacia 300 milioane euro și Ungaria 200 milioane euro, banii sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase ce le va permite statelor să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menținerii locurilor de muncă."
Postat 09 Decembrie 2020, 12:53 de excalibur
faceti o mare greseala
Hai sa fim sinceri. Oamenii batrani, copii si femeile gravide pot urca si pe jos. Daca nu sunt in stare nu au ce cauta in natura. Drumul asfaltat va fi pt cei care nu au respect fata de natura. Un drum asfaltat inseamna natura macelarita, nu numai prin distrugere de habitate, dar si prin fragmentarea acestora. Drumul va fi plin de cadavrele animalelor autohtone. Da, trebuie sa facem cate un compromis. Insa de data aceasta NU este cazul. Acel drum este inutil cu totul.
Postat 09 Decembrie 2020, 11:10 de sasi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON