URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2020, 10:58

Ce mie nu-mi place, altuia îi face

Ce mie nu-mi place, altuia îi face (ilustraţie generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Solidaritatea este un element tot mai rar de găsit la neamul nostru. Când riveranii au aflat că în Aleşd urmează să treacă centura prin cartierul lor, imediat cei 750 de oameni care locuiesc în cele 16 case afectate au pus de-o petiţie. Până atunci, însă, nu le-a păsat de cele 300 de case cu (să respectăm proporţiile) 14.000 de locuitori scuturaţi zilnic de miile de TIR-uri care brăzdează centrul Aleşdului.

Acum e iureş mare că pe strada Meşteşugarilor se va face o pasarelă ce va trece la 6 metri de ferestrele oamenilor. N-am auzit ca aleşdenii nemulţumiţi să sară în apărarea celor din centrul oraşului, nici pe cei de pe Meşteşugarilor să-i căineze pe ghinioniştii de pe Ecaterina Teodoroiu că le-a fost făcut ţăndări zenul cu drumul expres.

Ilie Bolojan a anunţat, săptămâna trecută, că vrea să unească printr-un drum asfaltat drumurile de munte din Bihor cu cele din Cluj. Adică să poată urca la munte, nu neapărat cu rucsacul în spate, şi oameni bătrâni, copii mici sau femei gravide. Ei bine, deja au apărut apărătorii de serviciu ai clorofilei.

Unii au zis că deja urcă prea mulţi melteni la Glăvoi, de parcă natura este doar în proprietatea "profesioniştilor". O doamnă deplângea asfaltarea pentru că prin asta se vor înmulţi maşinile. Păi, dacă e aşa de contra, ia să nu-i asfalteze Primăria în veci strada pe care stă, să te ţii atunci petiţii, reclamaţii şi proteste cu PET-uri pline cu pietriş.

Au mai fost prăpăstioşi care anticipau că, aşa, se vor fura mai multe lemne, deşi furtişagul nu are legătură cu asfaltul, ci doar cu pasivitatea organelor de ordine. Indiscutabil că dezvoltarea are pe alocuri inconvenientele ei, dar dacă este spre binele general, nu avem de ce i ne opune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Binele general pentru toți frații
Frate, frate, dar brânza-i pe bani! E adevarat că orice dezvoltarea costă. În societatea capitalistă, sau dacă vă place mai mult, în societatea cu adevarat liberală beneficiarii dezvoltării, in cazul de față cei mulți, sunt dispuși, dacă se justifică, să plătească oricât costul dezvoltării. Adică, o expropriere se face la prețul cerut de proprietar, și abia când administrația în cauză demonstrează că a fost un bun negociator abia atunci își merită laudele. Așadar, dacă în toate situațiile s-ar face negocieri profesioniste, ori exproprieri corecte, nu am mai avea discuții. Dar în societatea comunistă, inclusiv cea socialistă, legea prevede ca dezvoltarea o plătește expropriatul. La pachet cu disprețul beneficiarilor. Unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i comunism nu există negociere!
Postat 09 Decembrie 2020, 13:16 de User anonimizat
Planul Marshall
Iohannis a negociat 80 miliarde de euro pentru romania.Rares bogdan garanteaza noul plan marshall,pe toate televiziunile.Bolojan va pune in aplicare programul.Nu f*teti directia cea buna...Pentru inceput,am primit 3 miliarde,sub forma de imprumut: "România primește 3 miliarde euro, Belgia 2 miliarde euro, Portugalia 3 miliarde euro, Slovacia 300 milioane euro și Ungaria 200 milioane euro, banii sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase ce le va permite statelor să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menținerii locurilor de muncă."
Postat 09 Decembrie 2020, 12:53 de excalibur
faceti o mare greseala
Hai sa fim sinceri. Oamenii batrani, copii si femeile gravide pot urca si pe jos. Daca nu sunt in stare nu au ce cauta in natura. Drumul asfaltat va fi pt cei care nu au respect fata de natura. Un drum asfaltat inseamna natura macelarita, nu numai prin distrugere de habitate, dar si prin fragmentarea acestora. Drumul va fi plin de cadavrele animalelor autohtone. Da, trebuie sa facem cate un compromis. Insa de data aceasta NU este cazul. Acel drum este inutil cu totul.
Postat 09 Decembrie 2020, 11:10 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON