URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2013, 18:32

Ce-a făcut Adrian Năstase în închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gandul.info a publicat un raport al Penitenciarului Jilava care arată modul în care s-a comportat fostul premier în închisoare, iar potrivit acestuia, 9 dezbateri, o conferinţă, două cărţi şi o lucrare ştiinţifică au fost de ajuns pentru conducerea penitenciarului Jilava pentru a emite un aviz pozitiv de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase.

Comisia de la Jilava a constat în raportul de evaluare, că Năstase a avut un comportament bun şi că s-a implicat "în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate". Pentru munca depusă în închisoare el a primit o reducere a pedepsei cu 45 de zile, la care s-au adăugat şi cele şase zile petrecute în Spitalul Floreasca după tentativa de suicid.

Comisia penitenciarului Jilava a decis pe 4 ianuarie să-i acorde lui Adrian Năstase avizul pozitiv pentru eliberare condiţionată. În avizul penitenciarului, comisia scrie de ce merită Năstase să fie eliberat condiţionat. "Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate", se arată în avizul penitenciarului.

În motivarea avizului pozitiv, reprezentanţii penitenciarului mai consemnează şi că Năstase a redactat o lucrare ştiinţifică şi a scris alte două cărţi. "Ca urmare a redactării lucrării ştiinţifice şi a implicării în activităţile de educaţie, a obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei", se arată în documentul menţionat.

În fişa de caracterizare a deţinutului Adrian Năstase, comisia de la Jilava a menţionat şi activităţile prestate de Năstase pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei de doi ani de închisoare. De la închiderea sa în penitenciar, pe 26 iunie 2012, Năstase a participat la nouă dezbateri şi la o conferinţă.

Unele dezbateri au fost pe teme politice. Pe lângă dezbaterile din penitenciar, Năstase a mai luat parte şi la cinci sesiuni de "educaţie pe platforma de eLearning". Fostul premier a participat şi la un program de educaţie pentru viaţa de familie şi la un program "de valorificare a aptitudinilor".

În evaluarea "domeniului social", comisia de la Jilava spune că Năstase a fost vizitat în principal de membrii familiei sale. "A fost sprijinit permanent (financiar şi afectiv), manifestând ataşament deosebit faţă de familie", se mai menţionează în fişa de evaluare.

Năstase a fost evaluat psihologic, iar comisia a reţinut că nu are nevoie de consilier."Personalitate structurată, cu nivel înalt de coeziune. Adaptare matură, obiectivă, bazată pe un sistem de valori social morale generale. Este orientat spre certitudinea pe care o oferă ordinea deja stabilită. Valorifică trecutul", se arată în evaluarea specialiştilor de la Jilava.

Pentru munca prestată în penitenciar de către deţinutul Năstase, comisia i-a acordat o reducere a pedepsei cu 45 de zile. Comisia a calculat că fostul premier a fost condamnat la 730 de zile de închisoare. Din data de 26 iunie 2012 până pe 4 ianuarie, el a stat în închisoare 193 de zile. Pentru a putea fi eliberat condiţionat, trebuie să execute o treime din pedeapsă, adică 244 de zile din cele 730 ale sentinţei. Comisia a adunat cele 193 de zile executate efectiv, cu cele 45 de zile de reducere câştigate pentru munca prestată şi cu cele şase zile petrecute în spital după tentativa de suicid. In final a rezultat din acest calcul că Năstase a executat pe hârtie 244 de zile, astfel că este eligibil pentru eliberarea condiţionată. Avizul pozitiv trimis de către penitenciar este unul consultativ. Instanţa este cea care decide. Judecătoria Sector 4 a stabilit termen pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată pentru data de 12 februarie.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calităţii", sub acuzaţia că şi-a folosit influenţa de lider de partid (PSD) pentru a obţine avantaje patrimoniale.

(sursa: www.gandul.info)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Abacul cu oua
Tot poporul va dormi de-acum inainte linistit afland realizarile lui Bombonel in spatele gratiilor.Cert e ca-n astfel de conditii au scapat vii cativa mistreti-mai norocosi decat Ilie Sarbu!
Postat 14 Ianuarie 2013, 08:35 de gyorgy tozser
E bine...
....vor ajunge puscariile biblioteci si case de cultura iar puscariasii sadoveni ((( = : Nascase asta merita inchisoare pe viata pt. ,,binele" pe care ni l-a facut : vanzarea petrom pe bani de nimic. A vandut petrom-ul cu cateva sute mil. de dolari, cu retea, cu zacaminte, cu rafinarii, cu...., asta in conditiile in care ungurii n-au vandut MOL-ul nici pt. 20 de miliarde (!!!!!!!) de euro.
Postat 14 Ianuarie 2013, 06:40 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON