URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2023, 11:00

Caz incredibil în Oradea: Un mecanic auto a vândut la dezmembrări maşinile clienţilor! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O familie care a lăsat pe mâna unui mecanic auto din Oradea o maşină a rămas fără autoturism, căci mecanicul l-a vândut la un depozit de dezmembrări. Și nu sunt singurii păţiţi!

Păgubiţii sunt doi tineri din Baia Mare, care, la începutul lunii decembrie, anul trecut, au apelat la mecanicul auto ca să le mute volanul maşinii cumpărate din Anglia, din partea dreaptă în partea stângă.

“E greu să găseşti mecanic care face conversii. De la o cunoştinţă am aflat despre acest Lucian Şandra, care s-a ocupat de maşina unui prieten, în urmă cu 2 ani”, a povestit Anca Delia Moldovan pentru BIHOREANUL.

Soţul ei l-a şi sunat, iar orădeanul le-a cerut să aducă maşina la atelier, urmând să o termine până la Sărbători.

Au stabilit detaliile, iar pe 11 decembrie, într-o zi de duminică, au adus autoturismul la Oradea, lăsându-l în faţa unui atelier de pe strada Ciheiului. Mecanicul îi aştepta, i-au predat şi cheile, dar proprietarii au luat actele şi plăcuţele de înmatriculare, ca să pregătească dosarul în vederea înmatriculării autoturismului.

Maşina nu mai e

În următoarele zile, spun băimărenii, au ţinut legătura cu Şandra, i-au solicitat şi fotografii, ca să vadă cum decurge procedura, însă bărbatul nu le-a trimis, inventând mereu scuze.

Cum nu le-a predat maşina înainte de Crăciun, aşa cum le-a promis, tânăra şi-a rugat fratele, care e orădean, să meargă neanunţat până la atelier. Atunci au aflat că au fost păcăliţi.

„Aşa am aflat că acolo nu lucrează niciun Lucian Şandra şi că maşina nu e acolo. L-am sunat imediat, ne-a spus că maşina e în altă parte şi că ne va da locaţia. Dar nu ne-a trimis nimic”, zice Anca.

Ca urmare, cei doi soţi au venit personal la Oradea, încercând să dea de urma mecanicului sau a maşinii. Proprietarul atelierului de pe strada Ciheiului, unde lăsaseră autoturismul, le-a explicat că Şandra a lucrat acolo, dar a fost concediat, iar autoturismul lor a stat câteva zile în parcarea lor.

„În data de 16 decembrie, le-a cerut foştilor colegi să-i dea plăcuţe de înmatriculare, ca să o poată duce de acolo. Nu a primit, aşa că a mers la dezmembrări şi a adus de acolo. Le-a pus pe mașină şi a plecat”, spune băimăreanca.

Tot de la proprietarul atelierului au aflat că mecanicul a mai avut un atelier pe strada Clujului, care însă s-a dovedit închis, dar şi că nu erau singurele victime, căci bărbatul a mai păcălit şi alte persoane, cărora le-a dezmembrat şi vândut maşinile.

„Am mers şi la firma de dezmembrări cu care colabora, dar maşina nu era. Ni s-a trântit uşa în nas”, susţine tânăra.

În anchetă

Cei doi soţi au depus o plângere la Poliţia Municipiului Oradea, aspect confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

"La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor există, în lucru, un dosar penal în cadrul căruia polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune", a declarat ofiţerul.

În paralel, păgubiţiii şi-au făcut publică păţania şi pe grupurile de socializare de pe Facebook, pentru ca escrocul să nu mai facă alte victime.

“Am fost contactată de mai multe persoane, unii îi dăduseră şi avans, sume mari de bani, deci nu au pierdut numai maşinile. O parte aveau deja plângeri depuse la Poliţie, alţii încă nu, pentru că acest Şandra le promitea că le va returna paguba. Eu i-am încurajat pe toţi să meargă la Poliţie, să se poată lua măsuri împotriva individului, pentru că face în continuare victime”, zice Anca.

De altfel, că cei doi băimăreni nu sunt singurele victime ale escrocului o arată şi procesele pornite pe numele lui Şandra, găsite de BIHOREANUL pe portalul instanţelor de judecată.

Unul a fost iniţiat chiar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care a solicitat aviz pentru reluarea urmăririi penale în cazul unui orădean păcălit în 2021.

Acesta lăsase pe mâna lui Şandra un Mercedes S Class, tot pentru conversia volanului, iar mecanicul i-a returnat maşina abia când s-a văzut reclamat la Poliţie pentru înşelăciune.

Iniţial, anchetatorii au dispus clasarea dosarului, dar soluţia l-a nemulţumit pe păgubit, care le-a cerut să continue cercetările deoarece a primit autoturismul fără catalizator.

Ca atare, procurorii au dispus reluarea urmăririi penale împotriva lui Şandra şi pentru furt, primind pe 9 august anul trecut şi avizul Judecătoriei Oradea. Ancheta în acest caz nu a fost, încă, finalizată.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Institutul de conservare
Oameni buni, înainte să ne așteptăm de la stat să vegheze pentru noi, eu zic să ne ferim puțin. Uitați-vă un pic la om înainte să îi lăsați bunuri în grijă. Îi clar că în justiție, poliție și procuratură mai e muuult loc de îmbunătățire. Și să își facă treaba, până se ajunge la un deznodământ...
Postat 25 Februarie 2023, 08:56 de Vio_427
Una cu una fac două...
Acest tip de furt nu e doar de acum, se practică de prin 1992, multe au dispărut așa și puțini au fost cei condamnați din păcate. Este și acesta un fel de a te îmbogății injust.
Postat 24 Februarie 2023, 21:13 de Morometul
adi13-bolnăvel
Imi spuni mie sa vorbesc la subiect, dar tu ??
Postat 24 Februarie 2023, 13:33 de Sandu2100
TEPAR
Teparul asta are un palmares bogat de inselaciuni , inca pe vremea cand lucra sofer pe basculanta tepuia oamenii promitandu-le ca le aduce pietris sau nisip si le lua banii in avans apoi nu mai raspundea la telefon , ulterior s-a facut mare pește incercand cariera de proxenet , iar dupa ce i-a plecat muncitoarea a revenit sa teouiasca credulii sub diverse forme , la unii promitandu-le piese auto , la altii conversii si etc. Niciodata nu va fi altfel pt ca are tupeu de jegos in el , ma mir doar ca nu l-au bagat la parnaie inca , si probabil asta il si face sa isi continue cariera de țepar
Postat 24 Februarie 2023, 13:10 de Mare_blue17
de-al peneleului
Sigur mecanicul era din PNL, ca doar ei sunt experti in furtul proprietatii
Postat 24 Februarie 2023, 13:07 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON