URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2022, 10:01

Cât câştigă miniştrii din Guvernul României? Vezi ce avere au bihorenii Cseke Attila şi Marcel Boloş!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Case, maşini, conturi grase... Ştiţi cât câştigă miniştrii din Guvernul României? HotNews.ro a făcut o radiografie a declarațiilor de avere ale acestora.

Potrivit sursei citate, averile celor 22 de membri ai Cabinetului Ciucă au crescut în majoritatea cazurilor anul trecut.

Cât câștigă bihorenii din Guvern

În ce-i priveşte pe miniştrii bihoreni, Cseke Attila, care conduce Ministerul Dezvoltării, a încasat anul trecut venituri salariale de peste 150.000 de lei ca ministru, în uşoară creştere faţă de cei peste 141.000 de lei încasaţi în 2020 ca senator.

Soţia sa, Iuliana Cseke, a încasat anul trecut 64.641 de lei ca şi consilier parlamentar în Camera Deputaţilor, arată sursa citată.

În rest, Cseke deţine în continuare un teren intravilan cu o suprafaţă de 1684 metri pătraţi în Oradea şi o casă de locuit de 191 mp în aceeaşi localitate. Familia Cseke are două autoturisme: Skoda Superb fabricat în 2017 şi VW Golf fabricat în 2019, arată sursa citată.

Declarație de avere Cseke Attila:

Mult mai bine pare că stă Marcel Boloş, ministrul bihorean al Investiţiilor şi al Proiectelor Europene, care, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, a strâns conturi şi depozite de peste 1,01 milioane de lei.

"Marcel Boloş care a intrat în Guvernul Ciucă abia în acest an deţine un apartament de 63,5 mp în Bihor, cumpărat în anul 2003, încă un apartament de 66,7 mp în Cluj-Napoca, cumpărat în anul 2019 şi un teren extravilan de 751 mp în Măgeşti (Bihor), cumpărat în 2010", scrie HotNews.ro.

Boloş are deschise conturi curente şi depozite în lei la mai multe bănci în valoare de peste 1,01 milioane de lei, iar la capitolul datorii are un credit de 200.000 de lei contractat în anul 2019 la Banca Transilvania, a cărui scadenţă este în 2029.

În privinţa veniturilor, Marcel Boloş a încasat anul trecut peste 391.000 de lei, dintre care 279.212 lei ca director general la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, 111.754 lei ca profesor universitar doctor la Universitatea din Oradea, iar 857 lei ca membru în comisia de doctorat la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

Întrebat, la începutul lunii iunie, cum a strâns o avere atât de mare, el a răspuns că banii nu sunt adunați peste noapte, ci sunt rezultatul muncii lui din ultimii 30 de ani. „Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale. Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani. (...) Secretul este ca să lucrăm acolo unde avem competenţele necesare şi având mai tot timpul două locuri de muncă, până la urmă este un lucru care este pe deplin justificat”, a declarat Boloş pentru Antena 3.

Declarație de avere Marcel Boloș:

 

Ciucă, pensie mai mare decât salariul

În altă ordine de idei, HotNews.ro mai notează că premierul Nicolae Ciucă are pensie militară mai mare decât veniturile de la guvern.

Potrivit declarației de avere, șeful Guvernului a raportat pentru anul trecut venituri cumulate în valoare de 166.129 de lei, pe de o parte ca ministru al Apărării (peste 148.000 de lei), iar ulterior ca premier (peste 17.000 lei). 

„Premierul Ciucă, care consideră că pensiile militare nu ar fi pensii speciale, ci pensii de serviciu, a încasat anul trecut de la Ministerul Apărării o pensie de serviciu de aproximativ 215.000 de lei”, scrie HotNews.ro.

Soția sa, Cristina Maria Ciucă, a încasat, de asemenea, anul trecut o pensie de serviciu de 59.500 de lei de la Ministerul Apărării.

Cine sunt cei mai bogați din Guvern

Cele mai impresionante averi din actualul Guvern le au Alexandru Rafila şi Vasile Dîncu de la PSD şi Virgil Popescu şi Sorin Cîmpeanu de la PNL. „Majoritatea miniştrilor au mai multe surse de venit, iar, pe lângă bani în conturi şi proprietăţi, unii dintre ei declară bijuterii şi obiecte de artă de zeci de mii de euro”, arată sursa citată.

Averea ministrului Sorin Grindeanu, care în 2020 a avut venituri mult mai mari ca şef al ANCOM, a scăzut, aparent, dar nu pentru că ar fi sărac, ci pentru că a putut să împrumute pe cineva cu 540.000 de lei.

Mai multe detalii despre averile miniștrilor găsiți în articolul: „Premierul are pensie militară mai mare decât veniturile de la guvern / Grindeanu a dat un împrumut de 540.000 lei, Rafila, de 235.000 de euro / Majoritatea au mai multe surse de venit

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cel din stânga, în foto-colaj ...
... pare tot timpul drogat când apare în public. Pentru unul care are 1 milion în contul declarat, e clar pentru ce s-a dus creditul bancar.
Postat 29 Iulie 2022, 18:24 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON