URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2022, 16:35

Căştile, bată-le vina! Absolvent din Bihor, dat afară de la Bac după ce a fost prins copiind

Căştile, bată-le vina! Absolvent din Bihor, dat afară de la Bac după ce a fost prins copiind imagine cu titlu de exemplu. Foto: Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română, a adus şi prima eliminare. Un absolvent de la Colegiul "Octavian Goga" din Marghita a fost dat afară şi s-a ales cu interdicţia de a mai participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen, după ce a fost prins copiind.

"A fost surprins cu căşti", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Florin Negruţiu, precizând că acestea erau funcționale, auzindu-se zgomot din ele.

După cum se ştie, candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc, dar nici cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. sau orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul, cei surprinşi în aceste situaţii fiind eliminaţi.

Luni, la prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022, au fost prezenţi 3352 de candidaţi din 3595 candidaţi înscrişi. Proba s-a desfăşurat în 13 de centre și au absentat 34 de candidaţi, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ într-un comunicat.

Marţi, 21 iunie, absolvenţii vor susţine proba obligatorie a profilului (proba E.c), miercuri, 22 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba (E.d), iar joi, 23 iunie, proba la Limba şi literatura maternă - proba (E.b).

Primele rezultate de la probele scrise se vor afişa în data de 27 iunie 2022  până la ora 12, iar contestaţiille se vor depune în aceeaşi zi între orele 12 și 18, atât în format fizic, cât şi în format electronic, mai arată comunicatul IŞJ.

Contestaţiile se vor rezolva în perioada 28 - 30 iunie 2022, iar rezultatele finale se vor afişa vineri, 1 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mor...
Ar trebui interzis pentru totdeauna. Nu pentru fapta, ci pt lipsa de informare. Tehnica cu casca e veche. Are 10 ani. Sunt alte metode mai cu staif. Merita sa fie exclus ca nu s-a documentat corect nu s-a pregatit ....a insultat profii cu metoda asta de 2 lei. Degeaba online-ul nu s-a prins nimic de ei.
Postat 20 Iunie 2022, 17:05 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON