URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2022, 13:27

Câștigă peste 11.000 de euro lunar, la stat! Cine e femeia care a făcut avere din funcții publice

Câștigă peste 11.000 de euro lunar, la stat! Cine e femeia care a făcut avere din funcții publice (Sursa foto: Facebook - Ioana Timofte)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nepoata unui fost şef SRI, ieșanca Ioana Timofte, în prezent directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR, fostul ISCIR), a făcut o adevărată avere din bani publici, iar în prezent înregistrează un venit lunar uriaş, de peste 11.000 de euro lunar.

Informaţia a fost dezvăluită de jurnaliştii site-ului ReporterIS.ro, care publică pe larg povestea femeii.

Bijuterii de 80.000 de euro

Conform sursei citate, Ioana Timofte este absolventa Universităţii private "Petre Andrei" din Iaşi, a avut o afacere privată în acelaşi oraş care a dat faliment rapid, apoi a făcut mai multe cursuri la Academia Naţională de Informaţii şi Universitatea Naţională de Apărare. A lucrat în cadrul mai multor ministere, iar de patru ani conduce CNCIR.

"Are o remuneraţie fixă lunară de 37.200 lei (brut), adică aproximativ 22.000 lei bani în mână. La care se adaugă, aferent îndeplinirii criteriilor de performanţă pentru anul trecut, încă 669.600 lei brut. Cu indemnizaţia fixă şi cu cea variabilă, reiese o medie lunară netă de 54.000 lei = peste 11.000 de euro", notează ReporterIS.ro.

Anul acesta, Timofte nu și-a făcut încă publică declarația de avere. Dar, pe baza celei de anul trecut, jurnaliștii scriu că aceasta are trei maşini: un Peugeot din 2005, un Mercedes fabricat în 2010 şi un Volkswagen din 2018. În plus, directoarea mai deţine şi două apartamente, două case, terenuri, active financiare de 50.000 de euro şi bijuterii în valoare de 80.000 de euro.

Are și Tesla?

Mai mult, femeia a publicat recent, pe contul său de Facebook, imagini cu bordul unei maşini Tesla S, care de nouă costă 90.000 de euro. Autovehiculul nu apare însă în declaraţia de avere de anul trecut, mai arată Reporteris.ro.

CNCIR este o firmă cu capital integral de stat, care a fost înfiinţată în 2010 şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei. În acte, ea oferă servicii de inspecţie, verificare, testare, certificare şi formare profesională. În 2021 cifra de afaceri a fost de 85 de milioane de lei în 2021, iar profitul de doar 6,3 milioane de lei, cu datorii de peste 6,9 milioane de lei.

Evident, Ioana Timofte nu este singura din CNCIR cu venituri mari. Directorul economic și cel juridic au venituri identice, de câte peste 6.000 de euro / lună, iar ceilalți membri ai CA primesc și ei sume importante.

Mai multe dezvăluiri despre situația lor, aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De aia trebuie sa iasa anaf-ul pe teren
Sa adune bani de la prosti pentru unele ca asta. Daca nu ies recuperatorii de la.anaf raman fara salarii
Postat 21 Iunie 2022, 17:56 de Traian
Haha!
Platiti taxe prostilor!
Postat 21 Iunie 2022, 16:54 de Szaby_Oradea
Cucta
E fierbinte, chiar sub presiune
Postat 21 Iunie 2022, 16:45 de Jancsy
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON