Nu mai puţin de 27 de milioane de lei a încasat de la stat casa de avocatură a lui Dan Şova, prin contractele pe care le-a desfăşurat pe parcursul a 3 ani.
Potrivit Digi24.ro, care citează un raport al ANAF, pe lângă companiile Rovinari şi Turceni, Dan Şova a încasat cele 27 de milioane în perioada 2006-2009.
Concret, Şova a primit bani de la următoarele companii: CET Govora (6,4 milioane de lei), MFA Mizil (3,6 milioane lei), Electrica SA (2,9 milioane lei), Electrica Serv (1,8 milioane lei), Romfilatelia (1,6 milioane lei), Banc Post (1,1 milioane lei).
În 2011, ANAF a stabilit, în urma unei anchete, că societatea de avocaţi a lui Dan Şova are de plătit taxe suplimentare de peste 1 milion de lei, pe motiv că în contabilitate ar fi fost introduse cheltuieli nedeductibile precum vacanţe şi bilete de avion în Statele Unite, Turcia, Olanda sau Franţa, pentru care nu exista dovada că ar fi fost vizite în scopuri profesionale. La fel, au fost decontate materialele folosite pentru construcţia a două imobile din Poiana Braşov şi Izvorani în legătură cu care Şova a spus iniţial că urmau să fie sedii secundare ale firmei sale de avocatură. Apoi, s-a răzgândit şi a anunţat ANAF că plăteşte taxele suplimentare, mai scrie Digi24.ro.
Şova a intrat în avocatură în 1995, iar în 1997 a deschis cabinetul Şova, Raţiu şi Asociaţii. El a intrat în PSD în 2003, în vremea în care Victor Ponta era preşedintele Tineretului Social Democrat.
Pe de altă parte, mai menţionează Digi24.ro, comsia de anchetă care avea să verifice contractele complexurilor energetive Turceni şi Rovinari a fost înfiinţată în 2006, de parlamentarul Victor Ponta, pentru ca după nici un an, aceasta să îşi încheie activitatea subit. Coincidenţă sau nu, aproape imediat, casa de avocatură a lui Dan Şova a încheiat primul contract cu Complexul Energetic Rovinari, urmat de Turceni. De la cele două companii de stat, la Şova şi Asociaţii au ajuns peste 7 milioane de lei, mai scrie Digi24.
Povestea nu se opreşte aici. Căci, în 2011, în vremea când ANAF-ul era condus de Sorin Blejnar, s-a autosesizat şi a făcut o anchetă, concluzionând că banii primiţi de Dan Şova au fost nejustificaţi. Contractele cu Turceni şi Rovinari au fost date fără licitaţie, iar cele 7 milioane de lei pentru asistenţă juridică au fost decontate fără niciun fel de documente justificative. Adică societatea de avocatură trimitea facturile, iar cele două societăţi de stat plăteau fără să întrebe pentu ce sunt banii. Tot atunci, ANAF descoperă că, din aceşti ani, peste 180.000 de lei au ajuns în conturile lui Victor Ponta. Premierul de acum a tăiat cele 17 facturi despre care vorbeşte acum DNA, mai menţionează sursa citată.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.