URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2021, 11:11

Carosabilul din strada Alexandru Xenopol va fi lărgit pentru a face loc maşinilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Carosabilul din strada Alexandru Xenopol va fi lărgit prin îngustarea trotuarului pentru a face loc maşinilor.

Municipalitatea a demarat lucrări de reparaţii ale curţilor blocurilor din perimetrul străzilor Calea Aradului, Alexandru Xenopol şi Henri Coandă care se vor finaliza cu amenajarea de locuri de parcare de domiciliu şi alei.

"Administraţia locală este în permanenţă preocupată de confortul şi siguranţa cetăţenilor şi încearcă, acolo unde este posibil, să transforme zone neamenajate în spaţii cu facilităţi concrete", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Potrivit edilului, lucrările au ca scop fluidizarea circulaţiei auto în zona celor trei străzi. "Strada Xenopol este destul de aglomerată. În prezent, locuitorii zonei parchează pe ambele margini ale drumului şi, mai ales la ore de vârf când lumea vine acasă, se creează ambuteiaje", a explicat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Marcel Dragoş.

Potrivit acestuia, în cadrul lucrărilor vor fi amenajate locuri de parcare de domiciliu pentru riverani, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să parcheze în stradă sau pe spaţiile verzi.

"Până la finalizarea lucrărilor vom avea deja făcut proiectul care ne va spune în mod clar cum vom amenaja parcările, la 45 de grade sau paralel cu bordura. În paralel, până la finalizarea lucrărilor vom lua decizia dacă strada Xenopol, care este aglomerată, rămâne în continuare cu dublu sens sau o vom face cu sens unic. Nu este exclus să introducem circulaţia cu sens unic pe străzile Xenopol şi Henri Coandă", a spus Dragoş.

Lucrările de modernizare din zona Calea Aradului sunt realizate de firma Drumuri Orăşeneşti în baza contractului cadru de reparaţii şi întreţinere străzi încheiat cu municipalitatea şi au ca termen de finalizare data de 1 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Titlu cu minciuni
Asfalteaza unde exista asfalt! Din Alexandru xenopol spre prima, în zona de case in fiecare an se împrăștie pietris pe străzi și e plin de praf. Intr-o luna apar gropi și asa rămâne pana în următorul an când pietruiesc iar. E de toată rușinea. Unde a făcut prima e lux, unde face primăria e mai rău decat pe vremea lui Ceaușescu. Privind de-a lungul străzii, vezi - 30 de ani și + 30 de ani. Când ploua in fata unei case și pe strada balteste o balta de 20 mp, o saptamana. Nu știu cum de nu merg proprietarii aia sa prindă de gat primăria. Cine naiba te votează primarule? Multinaționalele? Mai pune piciorul prin oraș și vezi ce poți face și pentru oameni. Ne cam saturam de investiții pompoase și noi sa trăim în praf. Cam asa a picat și Ceaușescu, nu uita.
Postat 10 Iulie 2021, 21:18 de Marcelo1989
1 Iulie...
Sau 1 August?
Postat 10 Iulie 2021, 12:04 de SorinIoan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON