URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2023, 17:03

Capul rețelei care regiza accidente în Bihor a fost arestat, iar 10 mașini de lux sunt sub sechestru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a dispus miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a orădeanului în vârstă de 40 ani, considerat capul reţelei care a dat un tun de peste 650.000 de lei asigurătorilor din România, prin intermediul unor tamponări regizate.

Capul rețelei, arestat

Petre Panc, cunoscut samsar de maşini din Oradea, este singurul trimis după gratii. El a fost prezentat miercuri după-amiaza la Judecătoria Oradea, alături de fratele său, Florin, ambii cu propunere de arestare preventivă, însă în cazul celui din urmă judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins cererea şi a dispus să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, aceeaşi măsură a fost luată, tot miercuri, faţă de încă 12 persoane, între care şi 11 bihoreni, reţinuţi cu o zi mai devreme, în finalul percheziţiilor domiciliare desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor. "De asemenea, a fost dispus și aplicat sechestru asigurător pe 10 autovehicule aflate în posesia persoanelor respective, în valoare totală de 604.239 de lei", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

Metoda "accidentul"

După cum a relatat deja BIHOREANUL, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au pornit o amplă anchetă ce priveşte o reţea de bihoreni care înscenau accidente rutiere pentru a obține bani de la firmele de asigurări. „Afacerea” era coordonată de Petre Panc, un samsar de maşini din Oradea, alături de cinci persoane din familia şi anturajul său, care au regizat, în mod intenționat și repetat, evenimente rutiere, pentru a obţine despăgubiri de la asigurători. 

Concret, orădeanul cumpăra maşini de lux care erau asigurate Casco sau RCA şi erau apoi tamponate intenţionat de autoturisme vechi, cu valoare scăzută de achiziție, asigurate RCA, conduse de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cărora li se ofereau sume între 100 sau 200 euro ori „rabla” lovită.

Maşinile erau duse, apoi, la service-uri agreate, unde piesele avariate erau înlocuite cu altele second-hand, mult mai ieftine decât piesele noi, originale. În documente, însă, asigurătorul stabilea valoarea despăgubirii în funcție de prețurile pentru piese, materiale și manoperă necesare reparației, prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto și cataloagele pentru piese de schimb.

Percheziţii de început de an

Anchetatorii au descoperit până acum indicii că gruparea a provocat intenţionat 21 de evenimente rutiere, în care ar fi fost tamponate 23 de maşini de lux, majoritatea proprietatea lui Petre Panc, sau a persoanelor din anturajul său, paguba asigurătorilor ridicându-se la 657.895 lei. În urma percheziţiilor dispuse în caz şi desfăşurate marţi în Oradea, Marghita, Tăuteu, Biharia, Abrămuţ, Gepiu, Sântandrei şi Nojorid, au fost confiscate 17.500 de euro și 74.200 de lei, iar 13 persoane au fost reţinute. 

În finalul audierilor, care s-au întins până marţi seara, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 persoane. 

Ancheta în caz beneficiază de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Oradea și al Brigăzii Operațiuni Speciale Oradea, iar la activităţi au contribuit şi poliţiştii de la Serviciul de Investigații Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Serviciului Criminalistic, de la Poliția Municipiului Oradea și de la Poliția Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON