URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2022, 18:20

„Capturi” de weekend: Un bărbat, găsit că șofa prin Nojorid cu 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alți șoferi, prinși drogați la volan

„Capturi” de weekend: Un bărbat, găsit că șofa prin Nojorid cu 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alți șoferi, prinși drogați la volan (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șoferii iresponsabili continuă să populeze drumurile din Bihor. În weekend, polițiștii au prins mai mulți șoferi beți la volan - unul având chiar 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat - dar și doi conducători auto drogați.

Pericol pe șosele

Conform unei informări transmise luni de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în weekendul 29-31 iulie au fost aplicate amenzi în valoare de 77.875 de lei pentru diferite abateri constatate în trafic. Mai mult, „ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări”. 

71 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte pentru depășiri neregulamentare, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sub influențe... 

IPJ Bihor transmite și că au fost întocmite dosare penale în cazul unor șoferi care au urcat drogați la volan, după cum au arătat testele rapide. 

„Sâmbătă, 30 iulie a.c., la ora 04.15, pe pe strada Oneștilor din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, în urma rezultatului pozitiv obținut la testarea rapidă de drog”, se precizează în informare. 

Duminică, la ora 21, în Diosig, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Sălacea, în timp ce conducea un autoturism, „existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv”.

„Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv”, se mai arată în comunicat. 

Beat criță

Drumul Național ce traversează localitatea Nojorid a fost periculos duminică noaptea. Un bărbat din Polonia a condus deși era beat criță și a fost implicat într-un eveniment rutier. 

„Duminică, 31 iulie a.c., în jurul orei 23.40, pe D.N. 79, la intrare în localitatea bihoreană Nojorid, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Polonia, care, în timp ce conducea o autoutilitară, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime. În urma testării conducătorului autoutilitarei cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului autoutilitarei i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, transmit polițiștii, care au deschis dosar penal. 

Tot băuți s-au dovedit a fi și un șofer de 22 de ani din Oradea, prins în Burzuc, care avea o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, și o femeie de 41 de ani din Ungaria, prinsă pe str. Duiliu Zamfirescu din Oradea, având o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceste cazuri au fost întocmite dosare penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON