URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2022, 10:32

CAO a cedat cu 2-4 jocul de acasă cu CS Hunedoara, dar suporterii orădeni au făcut atmosferă (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Stadionul Municipal a găzduit din nou, după mai mulţi ani (de când FC Bihor încă mai exista), un meci cu miză şi cu public interesat de spectacol fotbalistic. Peste 4.000 de suporteri, dintre care aproape 400 veniţi de la Hunedoara, au asistat la manşa I a semifinalei din barajul pentru promovarea în Liga a II-a.

Spectacolul a fost la el acasă, atât în teren, cât şi în tribune, unde galeria oaspeţilor a creat o atmosferă care a adus aminte de meciurile bune ale Bihorului. Din păcate însă, scorul final nu a fost pe placul publicului orădean, care și-a văzut echipa favorită învinsă cu scorul de 2-4, după o primă repriză bună (1-1).

Egali, o repriză

În prima repriză, elevii antrenorului Florin Fărcaş s-au bătut de la egal la egal cu cei de la Hunedoara, care au venit la Oradea după ce au avut un parcurs aproape perfect în Seria a 9-a a Ligii a III-a, pe care au câştigat-o detaşat.

Pentru majoritatea jucătorilor orădeni această partidă a constituit o experienţă unică, fiind pentru prima dată când au evoluat cu o asemenea atmosferă în tribune.

Orădenii s-au văzut conduşi încă din minutul 10, când a înscris Marian Trăşcan, cu un şut din 14 metri. Oradea a replicat bine însă, iar în minutul 25 Florin Chitaş a fost faultat în careu de Garutti, centralul Florin Ovidiu Mazilu din Satu Mare acordând penalty, Ştefan Cîrjan restabilind egalitatea. După pauză, în primele cinci minute oaspeţii au înscris de două ori, pe fondul unor greşeli în defensiva orădeană.

Minutul 47, 1-2. Andrei Roșu a ciupit balonul din fața lui Mark Kovacs și a portarului Sebastian Bob și a întors mingea pentru Sergiu Arnăutu, care a finalizat simplu, din 7 metri, la colțul lung.

Minutul 49, 1-3. În urma unei faze de contraatac, Andrei Roșu a pătruns în careu și a centrat la prima bară, iar Antonio Bradu a deviat în poartă din fața portarului.

Minutul 70, 1-4. Andrei Roșu a șutat din 16 metri, iar mingea, deviată de Kovacs, a trecut pe lângă portar.

Gol în prelungiri

Minutul 90+2, 2-4. Mihai Ion a trecut lejer pe lângă Jairo, a pătruns în careu și din poziţie centrală a șutat puternic în dreapta portarului Lefter.

„Au fost două reprize diferite. O primă repriză destul de bună, în care am controlat destul de bine jocul, am şi înscris. Am intrat la pauză cu 1-1, am revenit, dar am primit golul 2 prea repede, în secunda 40, după o greşeală defensivă. S-a văzut că lipsa de experienţă şi maturitate a făcut diferenţa. Am jucat pe linia de fund cu patru jucători care nu depăşesc 22 de ani. Dar, una peste alta, eu spun că a fost o experienţă bogată pentru copii, un joc în care, după cum am precizat, diferenţa a făcut-o experienţa şi maturitatea”, a declarat la finalul meciului antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş.

Ei cu primarul, noi doar cu Sere

De reținut că, dacă suporterii fotbalului bihorean au fost interesaţi de acest joc şi şi-au susţinut într-o atmosferă frumoasă echipa, în schimb, a lăsat de dorit lipsa reprezentanţilor autorităţilor locale.

Au fost prezenți doar președintele CSM Oradea, Şerban Sere, membru în conducerea CAO, antrenorul echipei de polo, Dorin Costrăş și vicepreședintele Consiliului Județean, Călin Gal (care nu a stat la tribuna oficială).

În contrast, delegaţia hunedorenilor l-a avut în frunte pe primarul Dan Bobuţanu, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram şi vicepreşedintele Curţii de Conturi, Cosmin Nicula.

Galeria arădenilor alături de hunedoreni

Un aspect demn de remarcat: echipa hunedoreană a fost susţinută şi de o parte a galeriei celor de la UTA Arad.

Partida retur este programată sâmbătă, de la ora 17.30, la Hunedoara, dar şansele pentru CAO au devenit minime.

Într-o altă partidă, Minaur Baia Mare s-a impus cu 4-0 în deplasare, pe terenul celor de la Metalurgistul Cugir.


CAO 1910 Oradea - CS Hunedoara 2-4 (1-1)

Au marcat: Şt. Cîrjan (min. 25 din penalty) şi M. Ion (min. 90+2) / M. Trăşcan (min. 10), Sg. Arnăutu (min. 47), A. Bradu (min. 49) şi A. Roşu (min. 70)

CAO: R. Bob - C. Jurj, D. Stan (C), M. Kovacs, D. Lupșe (min. 65 M. Ion) - R. Ardelean (min. 52 Ad. Popa), G. Cherman (min. 65 A. Gheorghiță) - R. Gunie, D. Cîrjan (min. 76 R. Săutiuț), Fl. Chitaș - Sg. Jurj (min. 76 A. Chindlea). Antrenor: Florin Farcaș

CS Hunedoara: Șt. Lefter - Fl. Iacob, R. Garutti, Rodrigues, M. Trășcan, A. Bradu (min. 72 Cl. Giura), Ad. Bedea (min. 65 Al. Mogoș), L. Buș (C), Sg. Arnăutu (min. 65 P. Șimon), A. Hergheligiu şi A. Roșu. Antrenor. Florin Maxim

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Răzvan Nistoran (Reșița) şi Ioan Humiță (Armeniș - Caraș Severin).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON