URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2021, 08:36

Călătoriile în timpul pandemiei - tot ce trebuie să știi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Călătorii călătoresc - asta este ceea ce fac. 

Restricțiile din timpul pandemiei ne-au făcut tuturor poftă de călătorii. Însă, în continuare trebuie să fim atenți atunci când facem acest lucru - de la alegerea destinației și a metodelor de transport, până la respectarea regulilor și reglementărilor locale cu privire la măsurile de siguranță. 

Ca să te pregătești pentru viitoare ta aventură, am realizat o listă cu cele mai bune practici pentru a călători în siguranță pe timp de pandemie, fie că vorbim de o călătorie peste granițe, între orașele din România sau chiar în cartierul tău. 

1. Folosește tehnologia și alege o metodă alternativă de transport ca ridesharingul

În cazul călătoriilor scurte, alege un Uber pentru a evita băile de mulțime. La o simplă apăsare de buton, poți aștepta mașina în siguranța casei tale, fără să te expui interacțiunii cu ceilalți. Atunci când călătorești cu Uber, regulile sunt aceleași: spală-te pe mâini, folosește masca și strănută într-un șervețel sau în cot. Folosește bancheta din spate pentru a asigura distanța dintre tine și șofer și, dacă e posibil, deschide geamul pentru ventilarea aerului. 

2. Dacă trebuie să călătorești internațional, informează-te asupra reglementărilor de la destinație

Indiferent de destinație, este important să iei toate măsurile de siguranță. Regulile și restricțiile se schimbă des și nu poți lăsa garda jos. Înainte de a rezerva o cazare, sună și asigură-te că se iau toate măsurile de siguranță și igienă. Asigurările medicale și de călătorie sunt extrem de importante pentru a-ți proteja sănătatea când călătorești în străinătate, dar și pentru a te ajuta să recuperezi o parte din bani dacă planurile sunt anulate. Nu uita să ai mereu la tine măști, șervețele și dezinfectant, iar dacă există măsuri de carantinare, respectă-le. 

Verifică dacă aplicația Uber este disponibilă la destinație - mulțumită tehnologiei,  compania respectă aceleași măsuri de siguranță în toată lumea, pentru ca tu să te simți în siguranță oriunde te-ai afla. 

3. Transportul în comun - limitează interacțiunea și respectă spațiul personal

Nu poți evita transportul în comun? Evită să călătorești în timpul orelor de vârf și pleacă un pic mai devreme de acasă pentru niște extra timp dacă trebuie să aștepți un alt autobuz mai puțin aglomerat. Bineînțeles, nu uita să porți mască, nu-ți atinge ochii, nasul și gura și spală-te pe mâini sau folosește dezinfectantul ori de câte ori e nevoie. Dacă optezi pentru închirierea unei mașini, dezinfectează interiorul și deschide geamul pentru a permite aerului să intre în mașină. 

Indiferent de ce variantă alegi, nu uita că Uber își menține angajamentul pentru siguranța utilizatorilor, fie ei șoferi sau pasageri. Ambii sunt rugați să poarte mască în timpul călătoriei, iar șoferii nu se pot conecta în aplicație dacă nu confirmă în prealabil, cu un selfie, că poartă o mască. 

Atât pasagerii, cât și șoferii, sunt sfătuiți să raporteze orice abatere pe care o observă. Cei care nu respectă regulile în mod repetat riscă să fie blocați în aplicație. 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON