URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Noiembrie 2010, 09:13

Ca de la primar la olimpici: scrisoare de felicitare plină de greşeli

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.000 de scrisori semnate de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, trimise către familiile elevilor care au obținut diplome de excelență pentru rezultatele din anul trecut școlar, au luat prin surprindere destinatarii.

La deschiderea plicului, copiii eminenţi au avut parte de o surpriză de proporţii. Epistola pe care erau imprimate antetul Primăriei, însemnele naţionale şi este semnată chiar de primar, era plină de greşeli. "Moţul pe tort" este scrierea cuvântului "România" cu literă mică, alături de altele care, practic, nu există în vocabularul limbii române: "celuzi" în loc de "celui" şi "ami" în loc de "mai", însoţite de pleonasmul "performanţă de top".

Părinţii nu înţeleg cum de, într-o astfel de scrisoare, prin care se felicită premianţii Bacăului, s-au putut strecura astfel de "şopârle". "Mă aşteptam ca primarul să semneze scrisori cu ţinută, mai ales că se adresează unor elevi cu rezultate remarcabile la învăţătură. Eu ştiu că primarul «semnează ca primarul», dar măcar trebuia să citească înainte să se iscălească", a declarat Ana Rotaru, mama unei fetiţe din clasa a VIII-a.

În replică, primarul Romeo Stavarache şi-a justificat greşelile prin faptul că nu el a scris epistola, ci doar a semnat-o. "Nu ştiu! Nu am văzut! Nu am corectat eu scrisorile! Trebuie să verific cine a făcut acest lucru", a declarat lapidar edilul.

Gafa comisă de Stavarache nu este aşa uşor trecută cu vederea de Stelian Dumistrăcel, cercetătorul ştiinţific al filialei Iaşi din cadrul Academiei Române şi doctor în Filologie al Universităţii "Al. I. Cuza", care consideră că "problema se înscrie în zona neglijenţei administrative care duce spre neglijenţă în atitudine atunci când se întocmesc anunţuri oficiale".

Profesorul Dumistrăcel afirmă că astfel de greşeli sunt revoltătoare şi ele pun sub semnul întrebării pregătirea personalului din administraţie. "Eu n-aş da notă unui student care face o asemenea gafă. Direct repetent! Bănuiesc faptul că omul care a semnat scrisoarea are un act de studiu. Eu i l-aş anula!", a mai spus filologul Dumistrăcel.

Primăria Bacău a plătit din bugetul local peste 5.500 de lei pentru a trimite prin poştă scrisorile către familiile elevilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON