URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2010, 12:34

Provocările integrării europene, dezbătute la Universitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de organizator, în parteneriat cu Centrul de Cercetare pentru Competitivitate şi Dezvoltare Durabilă al Universităţii din Oradea, Asociaţia Facultăţilor de Economie din România şi Asociaţia Generală a Economiştilor din România - filiala Bihor, organizează, între 28-29 mai, cea de a şasea ediţie a Conferinţei internaţionale „Integrarea Europeană - noi provocări", care se bucură deja de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională.

Ȋn acest an au fost depuse un număr de 413 lucrări ştiinţifice la cele 4 secţiuni ale Conferinţei: Afaceri Internaţionale şi Integrare Europeană; Economie şi Administrarea afacerilor; Finanţe, Bănci şi Contabilitate; Management şi Marketing. Şi-au anunţat participarea peste 250 de cercetători din învăţământul superior economic românesc, precum şi din Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Spania, Ungaria, Croaţia, Republica Moldova.

Deschiderea oficială a Conferinţei, prezidate de prof. univ. dr. Anca Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, va avea loc vineri, de la orele 9.30 în Aula Magna a Universităţii, şi va fi urmată de o expoziţie de carte, conţinând ultimele noutăţi în domeniul economic în România, precum şi publicaţii ale Comisiei Europene.

Dezbaterile ştiinţifice vor fi deschise de comunicările şi lansările de carte ale unor economişti cunoscuţi: prof. univ. dr. Daniel Dăianu (SNSPA Bucureşti, membru corespondent al Academiei Române) - "Uniunea Monetară Europeană - încotro?", prof. univ. dr. Aurel Negucioiu (Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj Napoca) - "Ceva despre ceea ce încă nu e, dar s-ar dori să fie - Devenire în economie", prof. univ. dr. Marin Dinu (Academia de Studii Economice din Bucureşti) - "Economia de dicţionar. Exerciţii de îndemânare epistemică".

Susţinerea lucrărilor ştiinţifice se va desfăşura pe secţiuni vineri, începând cu orele 11.30, şi sâmbătă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON