URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2010, 07:03

Abundenţă de profesori străini la facultăţile orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două facultăţi ale Universităţii din Oradea şi Universitatea Agora găzduiesc, în aceste zile, profesori străini veniţi la diferite dezbateri şi conferinţe.

Şi conferinţe, şi lansare de carte

La Universitatea Agora au debutat, joi, două conferinţe cu invitaţi străini: "Competenţă şi performanţă în economia europeană" şi "Consecinţele integrării europene asupra sistemului de drept din România", la care participă personalităţi ale lumii ştiinţifice din Southeastern University - Florida (Statele Unite ale Americii), Universita degli Studi - Kore din Enna, Universita degli Studi - Molise (ambele din Italia), Academia Română (Institutul de Prognoză Economică, Institutul Naţional de Cercetări Economice), Academia de Ştiinţe Economice - Bucureşti şi alte universităţi din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii, punctul culminant al evenimentului a fost conferirea titlului de membru de onoare în cadrul Societăţii Ştiinţifice de Management din România academicianului Gheorghe Zaman, profesoarei Valentina Vasile şi profesorului Constantin Popescu.

Tot cu ocazia conferinţelor internaţionale, la Agora se va lansa cartea "Respiritualizarea - Învaţă să fii om", semnată de Constantin Popescu şi Alexandru Taşnadi, ambii profesori ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Devin "Doctor Honoris Causa" ai Universităţii

Un alt eveniment cu invitaţi străini ce a debutat joi la Oradea este simpozionul internaţional "Istorie. Literatură. Politică", organizat de Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii din Oradea, împreună cu Dipartimento di Romanistica al Università degli Studi di Padova şi Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova. "Manifestarea ştiinţifică urmăreşte să analizeze raportul dintre istorie, politică şi literatură în cultura europeană, dar şi să pună în relaţie diverse tipuri de surse documentare", se arată într-un comunicat al Facultăţii. Simpozionul se întinde pe patru zile.

Facultatea de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii din Oradea organizează, la rândul său, un simpozion internaţional intitulat "Factori de risc pentru mediul înconjurător şi siguranţă alimentară". Evenimentul va debuta vineri şi are ca parteneri Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Szeged (Ungaria), Institutul de Educaţie Tehnică din Salonic (Grecia), Universitatea din Valladolid (Spania), Universitatea din Leon (Spania), Universitatea de Agricultură din Nitra (Slovacia), Universitatea "Politehnica" Timişoara şi Societatea Academică de Protecţia Mediului (România).

Pe parcursul a două zile, vineri şi sâmbătă, se vor prezenta 36 de lucrări la secţiunea Agricultură, 24 la Horticultură, 10 la Zootehnie, 31 la Silvicultură, 41 la Ingineria Mediului, 40 la Siguranţa alimentară şi 24 la Agroturism.

Cu ocazia acestui eveniment, academicianul Alexandru T. Bogdan şi profesorul universitar Marian Ianculescu, secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti" vor primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON