URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2019, 12:44

Bursa Talentelor: Tinerii cu idei interesante, chemaţi să aplice în programul Fundaţiei Comunitare

Bursa Talentelor: Tinerii cu idei interesante, chemaţi să aplice în programul Fundaţiei Comunitare (sursa foto: webzfun.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de-a şaptea ediţie a programului "Bursa Talentelor".

Dacă ai identificat o nevoie în comunitatea ta şi ştii care ar fi soluţia pentru a acoperi acea nevoie, Bursa Talentelor vine în sprijinul tău. Susţinem orice persoană sau grup de iniţiativă cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitate. Credem că investind încredere în oameni aducem o schimbare în comunităţi care încep să înţeleagă cum anume îşi pot rezolva singure problemele. Încurajăm şi susţinem activ, cu resurse umane şi financiare, pasiunile fiecărui doritor, de la scrierea de proiecte până la implementarea şi evaluarea lor, asigurând inclusiv gestiunea succesului sau a eşecului proiectului.

Prin Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte creşterea competenţelor şi abilităţilor celor care vor să dezvolte proiecte cu impact într-un domeniu de interes personal sau colectiv din orice arie de preocupări (ştiinţe umane sau exacte, arte, sport etc.).

Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte acordarea a minim 5 burse în valoare de cel puţin 4.500 lei fiecare.

De la prima ediţie (2013) până în prezent, am oferit 43 de burse în valoare totală de 448.005 lei. Fondurile au provenit din finanţări oferite de peste 220 de companii şi donatori individuali, numărul beneficiarilor depăşind 12.000 de persoane.

Bursierii, selectaţi de un juriu independent, vor participa la un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, Gala Comunităţii Bihorene, în cadrul căruia îşi vor prezenta proiectul şi se vor ȋntâlni cu potenţialii finanţatori. Fundaţia Comunitară Oradea asigură inclusiv pregătirea bursierilor în vederea susţinerii unui discurs în public, gestiunii emoţiilor, dicţiei şi prezentării generale.

Gala Comunităţii Bihorene este un eveniment în cadrul căruia Fundaţia Comunitară Oradea reuneşte în acelaşi loc cererea de burse şi ofertele finanţatorilor – companii sau persoane fizice care doresc să susţină financiar proiecte cu impact în comunitate. Bursierii vor organiza standuri de prezentare ale propriilor proiecte şi vor avea ocazia să interacţioneze direct cu finanţatorii, într-un cadru decontractat.  

Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor îşi pot înscrie proiectele până la data de 3 noiembrie 2019, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea: fundatiacomunitaraoradea.ro

Tot până la această dată vom organiza în fiecare miercuri în intervalul orar 15-17, la sediul Fundaţiei Comunitare Oradea (strada Republicii nr 30, în incinta Magazinului Crişul, etaj 2) cafeneaua Bursei Taltentelor, sesiuni de instruire şi consultanţă în scrierea de proiecte pentru accesarea unei finanţări. 

Claudia Abrudan
Director Executiv Fundaţia Comunitară Oradea

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON