URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2016, 19:10

Bumbu, out! Consiliul Facultăţii de Medicină a decis să nu-i permită urologului Gheorghe Bumbu să participe la concursul de decan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunit joi seară în şedinţă, Consiliul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a decis să nu-i permită doctorului urolog Gheorghe Bumbu să participe la concursul pentru decanat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pentru decanatul facultăţii şi-au depus candidatura Bumbu, actualul decan Florian Bodog şi doctorul Adrian Maghiar. Conform Legii Educaţiei, aceştia pot participa la concursul organizat de rector doar dacă primesc avizul consiliului facultăţii pe care vor să o conducă.

La şedinţa care a început joi la ora 18, Bodog le-a propus însă colegilor săi, înainte să dezbată planurile manageriale propuse de candidaţi, să voteze dacă validează sau nu candidaturile depuse. Actualul decan al FMF a invocat faptul că Bumbu şi-a depus CV-ul fără a-l completa în format Europass, aşa cum prevede ghidul pentru organizarea concursului. Drept urmare, le-a cerut colegilor săi să spună, prin vot, dacă ei sunt de acord să-l accepte pe reputatul urolog ca şi candidat, cu un CV pe care Bodog îl consideră neconform.

În urma votului, mediciniştii au decis să invalideze candidatura lui Bumbu. Mai precis, din cei 21 de membri prezenţi, 8 au fost pentru validare, 8 pentru invalidare, iar 5 s-au abţinut. Cum voturile pentru validare n-au întrunit majoritatea, iar Bodog şi Maghiar au primit fiecare câte 20 de voturi pentru validare şi o abţinere, decizia Consiliului a fost de a-i trimite în cursa pentru decanat doar pe cei doi din urmă.

Profesorul Bumbu nu a participat la şedinţă, iar după ce rezultatul votului s-a cunoscut, decanul Florian Bodog a ieşit din sală, să-l caute. Apoi, în faţa consiliului, urologului i s-a adus la cunoştinţă rezultatul. "Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes", le-a spus Bumbu colegilor săi. La ieşirea din sala de şedinţă, doctorul a declarat pentru BIHOREANUL că se supune democraţiei şi rezultatului stabilit prin vot. "Asta este opţiunea lor", s-a rezumat Bumbu să spună. 

De altfel, BIHOREANUL a dorit să asiste la această şedinţă, lucru permis de Carta Universităţii şi de regulamentul de funcţionare al Consiliului FMF, depunând şi o cerere scrisă la decanatul facultăţii în acest sens, dar decanul FMF, Florian Bodog, iar apoi consiliul facultăţii, prin vot, s-au opus prezenţei reporterului în sala de şedinţă.

Şedinţa consiliului FMF a continuat după invalidarea candidaturii lui Bumbu cu prezentarea programelor manageriale ale celor doi candidaţi consideraţi valizi.

După ce şi-au prezentat planurile, Bodog şi Maghiar au primit, fiecare, votul de avizare al colegilor. Bodog a strâns 18 voturi pentru, iar Maghiar 19, aşa că amândoi vor participa la concursul organizat de rectorul Bungău. Şedinţa Consiliului FMF s-a încheiat cu un ropot de aplauze şi cu o strângere de mână între cei doi concurenţi. 

Citiţi pe această temă şi articolul Disperare mare: Bodog contestă CV-ul celui mai prestigios contracandidat la funcţia de decan al Facultăţii de Medicină, profesorul Bumbu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Picat la proba de caracter
Iată că a venit vremea să plătească și Bumbu pentru că și-a trădat prietenii și colegii. Probabil că fără Bumbu și Burtă, trași cu cheia de Carp, aveau și mediciniștii unul de-al lor pe funcția de rector. Unele chestii chiar nu se fac, căci e imoral. În plus, mă îndoiesc de capacitatea dumnealui de management universitar în zilele noastre. Urolog reputat, dar calități îndoielnice de decan. Și ceilalți doi sunt chirurgi reputați, dar în plus, au dovedit calități reale manageriale cât au ocupat funcția de decan. Cât despre relația cu Maghiar, Bumbu a fost mai mult om de casă a lui Maghiar, decât Bodog. E clar că pe vremea de decan a lui Bumbu mergea cum mergea, dar nu și azi. Au apus vremurile în care decanii nu aveau nimic de lucru, decât funcție de reprezentare. Mă întreb, cât de curând va veni și vremea lui Barney ca să plătească pentru faptul că și-a trădat ”amicii” fără de care nu ajungea rector în 2012? Oare cât va rezista cu ei în opoziție, mai ales că sunt dintre cei capabili și determinați? Teza lui Barney cine a verificat-o de plagiat? Întrebări retorice, desigur. Caracterul, bată-l vina… Proditionem amo, sed proditores odi!
Postat 21 Mai 2016, 15:51 de Yellow
Nepotism.
Sorbonica nu se dezminte!Incompetenta si nepotismul sunt la ele acasa!Continuand in acest fel, niciodata universitatea din Oradea nu se va putea ridica din mocirla! In loc sa fie promovati oameni de valoare, se folosesc tot practicile vechi sau noi de spagi, interese oculte, etc. Pacat si mare rusine!
Postat 21 Mai 2016, 08:50 de sorana
asta e ROMANIA!!!!
pacat ca asa ceva........deci........nu ca ar fi putut fi decan sau nu ci..........pt ce motiv i-au respins candidatura.......eu cred ca dr Bumbu de sila maxima si-a facut singur bucata!!!
Postat 20 Mai 2016, 22:48 de ADINA
andreimagheru
madam Giurgiu Decan, cu toate dosarele completate standard, cu toate cafelele puse pe masa- standard, cu toate serviciile facute sub masa-standard inca nu a fost in stare sa ajunga profesor. Nu s-a putut inconjura de destui scriitori de articole ISI care sa o puna pe articole astfel incat sa indeplineasca standerdele suficient de minimale pentru a deveni profesor. Inca plange ca e conferentiar, fost decan. Cine are priceperea si cheful sa-i frunzareasca si madamei teza de doctorat? Poate o scoatem si fosta conferentiara, veci pururi amin secretara.
Postat 20 Mai 2016, 17:46 de cercetas
greata eterna
Bihoreanul ar trebui sa publice lista nominala a hoiturilor profesionale din Consiliul Faccultatii de Medicina pentru ca sa-i cunoastema si sa nu ne ducem la ei la consultatii. Stim foarte bine citi bani fac puscariabilul MAGHIAR ADRIAN, fiul neiertatului de Dumnezeu MAGHIAR TEODOR sau secretara devenita profesor pe nume GIURGIU ADRIANA... O rusine ca e cadru didactic facatoarea de cafele a mafiotului MAGHIAR TEODOR> GREATA ETERNA!
Postat 20 Mai 2016, 15:49 de andreimagheru
aberant marca UO
eu astept ca toti cei care nu ies astazi contrariati in strada, cei care accepta aceasta mizerie, sa fie la fel de consecventi atunci cand au nevoie, ei sau familiile lor, de serviciile medicale ale Dl. dr. Bumbu. Sa-l recuzeze ca nu are CV in formatul UO, ca halatul e alb nu verde conform standardelor, ca semneaza cu stiloul nu cu pixul! Cred ca si bunul simt al domnului profesor nu se incadreaza in standarde, deci HUO!
Postat 20 Mai 2016, 15:32 de cercetas
Jenant
De ce nu i s-a solicitat domnului DR. Bumbu completarea dosarului in conformitate cu asa zisele reguli? De ce nu intervine rectorul? Nu este vorba despre un document pe care nu poate sa il prezinte. E vorba de forma si nu de fond. Chiar nu are nimeni nimic de spus? De aceea nu se intampla nimic bun pentru ca toti inchidem ochii si gura. De ce nu solicita Ebihoreanul un punct de vedere PERTINET ( NU NUMAI DE FORMA) de la conducerea universitatii?
Postat 20 Mai 2016, 15:04 de crisa
Bumbu nu a participat la executia sa ...
... fiind ocupat cu cei peste 3-4 operati pe care i-a avut in ziua aia in care, pe de alta parte, contracandidatii sai ocupau timpul altora pe degeaba !!!
Postat 20 Mai 2016, 10:07 de WinDos
!!!
Mai frate...asa ceva...vai s-amar
Postat 20 Mai 2016, 09:14 de Tinas
hoiturile didactice isi fac treaba
Vinzatorul de diplome false, fiul banditului si in normint Teodor Maghiar, e gata sa joace rolul de Iepure pentru doctorul nedoctor Bodog. Gretoasa facultate si gretos consiliu compus din spagari si plagiatori in linie. Niste cadavre intelectaule urit mirositoare, hoituri didactice in putrefactie.
Postat 20 Mai 2016, 05:57 de andreimagheru
rusine
Ce noroc cu Sorbonica asta ca stie sa faca reguli si regulamente: modelul CV-ului- nu continutul lui, culoarea pixului cu care semneaza nu ceea ce a scris si semnat la viata lui, conformitate cu forma nu cu fondul. Ce conteaza competenta recunoscuta in fata competentelor inchipuite dar prezentate conform? In ceea ce priveste CF, avem ce ne-am ales. Sunt curios cine sunt cele 5 c-rve care s-au abtinut ca ceilalti macar au avut o opinie.
Postat 19 Mai 2016, 21:10 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON