URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2023, 12:04

Bolojan merge până-n pânzele albe pentru desființarea Ansamblului Crișana: CJ Bihor atacă sentința care îl obligă să-l reînființeze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mai bine de o lună după ce Curtea de Apel Timișoara a dispus anularea hotărârii adoptate în august 2021 pentru desființarea Ansamblului Folcloric Crișana, CJ Bihor vrea să apeleze la o cale extraordinară de atac pentru a-și menține respectiva hotărâre.

Anunțul a fost făcut de președintele Ilie Bolojan într-o conferință de presă desfășurată miercuri, fără a preciza însă dacă întâi ansamblul va fi reînființat, cum cere sentința instanței timișorene, ci doar arătând că, potrivit motivării primite, aceasta a considerat că hotărârea de desființare (HCJ 158/2021) nu a fost legală deoarece fusese adoptată cu o majoritate de 50%+1 din voturi și nu cu una de două treimi.

„Am primit (n.r. - de la Curtea de Apel Timișoara) motivarea în procesul cu o parte din angajații Ansamblului Crișana și înțeleg de la Serviciul Juridic că motivarea instanței, prin care hotărârea de desființare a fost anulată, este că trebuia adoptată cu două treimi și nu cu jumătate plus unu. Deci este o chestiune procedurală. La Tribunalul Bihor s-a considerat că hotărârea a fost adoptată legal”, a declarat Bolojan, adăugând însă că: „ne menținem punctul de vedere că hotărârea a fost adoptată legal și vom recuza această hotărâre, deci o vom ataca în revizuire, considerând că sentința (n.r. – instanței timișorene) nu este conformă cu legislația”.

Curtea de Apel Timișoara a decis în decembrie 2022 anularea HCJ Bihor 158/2021 prin care a fost desființat Ansamblul Folcloric Crișana, după ce anterior Tribunalul Bihor stabilise că  actul de desființare a fost legal.

Instanța timișoreană a dispus anularea hotărârii și a obligat CJ Bihor a plata cheltuielilor de judecată către cei 14 foști angajați ai ansamblului care au contestat desființarea lui, suma fiind de 7.100 lei, iar sentința executorie.

HCJ 158/2021 a fost adoptată cu 23 de voturi "pentru" ale consilierilor PNL, cei ai PSD și UDMR votând împotrivă.

Pe de altă parte, în ciuda căii de atac extraordinare la care CJ Bihor va recurge împotriva sentinței Curții de Apel Timișoara, Ansamblul Crișana va trebui reînființat în 30 de zile de la comunicarea motivării acesteia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Morometul
Da miroase ceva… și nu-i de bine! Nu-s lăudători al distinsului ȘEF DE JUDEȚ, dar cum alții lucrează la program, cred ca și cei de la stat ar trebui sa o facă! Imaginează-ți ca mergi sa îți platesti o taxa la ora 12 la prânz și angajatul ăla e la Debrecen sa își cumpere un avion, in loc sa fie la munca. Eu așa înțeleg ca fac acum cei de la Ansamblul Crișana. Dacă ei nu se prezintă sa cante pentru POPOR, ci fac bani buni, pe lângă cei care ii primesc ca salar FĂRĂ SA FIE LA PROGRAM, cântând manele la smenari prin cartiere, nu mi se pare normal. Da, sa cante orice și oricum, dar in afara obligațiilor de la program!
Postat 27 Ianuarie 2023, 09:49 de Smiley
@Morometul: Atac la... personificare
Avem monștri în administrație pentru că poporul nu știe să-i măture la timpul potrivit. Dacă ai un monstru sub pat înseamnă că nici tu nu prea folosești mătura.
Postat 26 Ianuarie 2023, 18:24 de User anonimizat
Smiley...
Te rugăm să te îndepărtezi de lumina soarelui. Urâm mirosul de plastic ars.
Postat 26 Ianuarie 2023, 15:10 de Morometul
Ma făcut să ...
Mi-a tresărit inima când l-am văzut pe Birtinez. Am crezut că este monstrul de sub patul meu. E straniu.!
Postat 26 Ianuarie 2023, 15:07 de Morometul
Foarte bine, accesul la justitie e neingradit....
... dar pe banii cui?! Daca taranul le achita din punga lui (aia maareeee!!!) salariile, avocatii, penalitatile, dobanzile, etc, etc, sa se judece inca zece ani cu ei. Dar daca o face pe banii nostri nu-i ok. Sau e ok daca il ia curtea de conturi de urechi si-l pune la plata. P.S. Ce zicea Mircea, ,,sa reparam greselile"?! Pai cum, Mirceo, sa-l lasam pe birtinez sa greseasca pe banii nostri cand vrea si cat vrea?!
Postat 26 Ianuarie 2023, 12:25 de pinonel
NU-L DESFIINTEAZA
Nu mai faceți asumpții greșite! Nu îl desfiinteaza! Ei vor o reorganizare masiva, pentru a avea control asupra angajaților care încasează banii și freacă menta, sau mai rau, când ar fi un eveniment public, fiind convocați la job, ei nu pot participa, practic absentând de la munca pentru ca au concerte private plătite mai bine! Cine vrea la privat sa meargă la privat! Cine vrea la Ansamblul Crișana, sa și muncească pentru acei bani!
Postat 26 Ianuarie 2023, 12:10 de Smiley
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON