URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2022, 19:31

Boicot! Restaurante din Oradea scot din meniuri produsele austriece, după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe restaurante din Oradea „expulzează” din meniuri produsele originare din Austria, cum ar fi energizantele Red Bull, lichiorul Mozart sau vinuri și brânzeturi ce provin din această țară. Boicotul vine ca o reacție la votul negativ pe care liderii Austriei l-au dat inițiativei de includere a României în Spațiul Schengen. Inițiativa le aparține liderilor Asociației Ospitalității din Bihor (AOB).

Potrivit președintelui AOB, Mircea Popa, decizia va fi implementată într-o primă fază în unitățile HoReCa ai căror reprezentanți sunt în comitetul director al asociației. Este vorba despre câteva dintre cele mai apreciate și căutate restaurante din Oradea: Allegria, Rivo Restaurant & Lounge, Due Fratelli, Rosecas, Via 29, Mediterana, respectiv sala de evenimente Palazzo.

De asemenea, AOB îi îndeamnă și pe ceilalți membri ai asociației (în total sunt circa 60 de restaurante, pub-uri, pensiuni etc.) să se alăture acestui boicot.

Într-un comunicat de presă, Asociația Ospitalității din Bihor subliniază că „România este o țară egală cu ceilalți membri ai Uniunii (n.r. – Europene)” și că printr-un asemenea protest cei care conduc afaceri în domeniul HoReCa își pot arăta „patriotismul”.

Mai mult, AOB le sugerează membrilor săi să nu mai folosească serviciile Raiffeisen Bank, respectiv ca cei care fac și livrări la domiciliu să alimenteze mașinile din stații românești de carburanți, știut fiind faptul că lanțul de benzinării OMV are baza în Viena.

După cum se știe, România nu va intra încă în Schengen, conform votului de joi din ședința JAI în care s-au reunit reprezentanții tuturor țărilor Uniunii Europene.

Pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen s-a votat „la pachet”, existând două voturi împotrivă, cele ale Austriei și Olandei. Reprezentantul Olandei a subliniat, însă, că nu se opune intrării României în Spațiul Schengen, ci doar intrării Bulgariei.

Astfel, Austria a rămas singura țară care, invocând probleme privind migrația ilegală, neoprită la frontierele României, nu este de acord ca țara noastră să fie acceptată în spațiul de liberă circulație al UE.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
excalibur
Eu personal as vrea ca portul Constanța sa fie în mana Olandezilor dar nu pe gratis. Ar fi mult mai bine gestionat de ei, și nu ar mai fi funcții politice acolo și ar produce bani.
Postat 11 Decembrie 2022, 17:29 de Sandu2100
Fraieri patrioti
Ca intotdeauna, e vorba despre bani, bani multi, miliarde. Ia vedeti aici care sunt mizele jocului: [ https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/bulgaria-a-explicat-votul-olandei-pe-schengen-e-2226389.html ]. Va căinati ca n-o sa aiba cine sa va fxtă, ca ramineti fara locuri de munca, fara DEZVOLTARE? Unde o sa ne tratam liderii bolnavi, v-ati gindit? Care si-au foutut karma vinzindu-si neamul si tara?
Postat 11 Decembrie 2022, 15:06 de excalibur
Fardi
Sau ești rău voit ??
Postat 11 Decembrie 2022, 14:45 de Sandu2100
pt Sandu 2100
daca esti prost informat,sau o faci voit,taci dracului,si nu comenta numai ineptii si minciuni!
Postat 11 Decembrie 2022, 12:32 de Fradi
LOL
Sincer.......ce dracu sa caute o natie de hoti murdari in Schengen...?
Postat 10 Decembrie 2022, 14:19 de Citizen
ehe
Adevărata problemă este la noi, am fost și suntem furați de "ai noștri", cei care le-au dăruit austriecilor importante resurse ale României. Acum prin intermediul mass-media, încearcă să ne lămurească(băieții noștri), că austriecii "ie răi".Nu spun că sunt buni(departe gândul),dar hai să vedem ce este de făcut!?Noi avem probleme mari și problemele sunt în interiorul granițelor noastre.
Postat 10 Decembrie 2022, 00:12 de Maikeltroll
https://stirileprotv.ro/stiri/international/croatia-va-cumpara-sistemul-francez-de-aparare-aeriana-mistral-pentru-72-de-milioane-de-euro.html
Mai vedem ce cumpara de la alții. Asta e votul. Am pierdut Schengen, nu-i bai, am fost la PLUA Austriei, acum depinde de clasa noastră politica să-i facem pe Austrieci la PLUA noastră. Totuși fata de acum 20 de ani, nu mai suntem în BANAN.
Postat 09 Decembrie 2022, 23:12 de Sandu2100
Boicotul ăsta
Reprezinta o lipsă de maturitate a Românilor, important e ca Iohannis nu a vândut resursele cum a făcut Iliescu. Austria poate trăi fără România, dar invers nu prea merge, le e mai greu fără resursele noastre.
Postat 09 Decembrie 2022, 23:06 de Sandu2100
RESPECT NU UMILINȚĂ!
FELICITĂRI AOB PENTRU RIPOSTA PROMPTĂ ȘI IMEDIATĂ!SUSȚIN ACEST DEMERS DEMN ȘI ABSOLUT NORMAL!
Postat 09 Decembrie 2022, 22:44 de ADI-MSC
Sa ne intelegem!
Sondajele sociologice asupra cetateanului din Romania arata prost in cateva zile se uita totul dar suntem multi care nu facem parte din prostime si nu uitam nu suntem iobagi... O seara frumoasa!
Postat 09 Decembrie 2022, 22:14 de strada
Yes Master
Cam asta este consecința indiferenței, nepăsării, nesimțirii și hoției. Spiritele vor fi agitate maxim 3 zile, după care vom reveni la vechile metehne, fiecare cu șmecheria lui.
Postat 09 Decembrie 2022, 21:30 de Maikeltroll
In rest…
Boicotati, boicotati, ca doar companiile astea au zeci de mii de angajati romani, platesc taxe si impozite, ce mai conteaza, detalii.
Postat 09 Decembrie 2022, 20:57 de User anonimizat
Bun moment sa-si faca imagine.
In afara de Red Bull (cu succes limitat in restaurante), celelalte produse excluse au vanzari nesemnificative.
Postat 09 Decembrie 2022, 20:49 de User anonimizat
Dan Bitmann - un cretin
Inchideti un robinet de petrol, de gaz, un heblu de curent... si intr-o saptamina suntem in schengen
Postat 09 Decembrie 2022, 20:49 de excalibur
cretini!
Apropo de boicot!!!Gazul din Romania se vinde la bursa din Viena!Imi pare rau de voi! Politicienii ar trebui boicotati!
Postat 09 Decembrie 2022, 20:13 de Fradi
Luati de aici:
OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski,peleti schweighofer, parchet egger, kronospan, caramida wienberger, tigla tondach. Lista e deschisa...
Postat 09 Decembrie 2022, 19:42 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON