URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2023, 19:30

Bihorel: Pesedistul Adrian Madar are dreptate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cometa PSD Bihor, domnul Adrian Madar, a constatat că parcarea ce se face lângă Catedrala Ortodoxă nu este de tip park & ride, prin urmare nu are cum să fie construită pe bani europeni. Asta e o chestie la fel de evidentă ca faptul că pensiile speciale nu sunt bazate pe contributivitate. 

Numai că această constatare nu schimbă cu nimic datele problemei. Până la urmă, park & ride sau simplă și românească, rolul ei este același: de a adăposti mașinile celor care vin să se închine la Catedrală sau care vin să viziteze Cetatea. 

La asemenea constatări mărețe a la Madar, domnia sa crede că orădenii nu vor alege să parcheze într-un loc care nu e park&ride decât atunci când își duc mașinile la sfințit.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@kp
Subscriu. Ca multe alte proiecte, nu e solutia ideala dar isi va indeplini rolul, oamenii o vor folosi. Poate cu relicvele alea la vedere va deveni chiar ea(parcarea) o atractie. Plus chestia cu cei care merg la catedrala. Inca ma abtin cu toata zona aia, astept pana la sf lui 2023 sa vad cum va iesi in realitate, sper sa fie ok cu toate.
Postat 08 Aprilie 2023, 10:39 de nihil
"Finanţatorul european nu a considerat că este vorba de o parcare park and ride pentru că nu este la intrarea în oraş", a spus Birta.
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/constructorii-au-inceput-sapaturile-la-prima-parcare-de-tip-park-and-ride-din-oradea-160379.html KP, despre ce rentabilitate financiara vorbim? O data e costul parcarii, bani publici, a doua oara e subventionarea calatoriei cu OTL-ul prin tichetul de parcare. Nu e nevoie de Madar sa-mi spuna astea, tine de logica. S-a gresit intocmind dosarul ca un park and ride, punct.
Postat 08 Aprilie 2023, 10:15 de User anonimizat
Greșit atât din partea lui Madar cât și a lui Bihorel.
Park&Ride ține de conectivitatea dintre transportul privat (auto de regulă) cu cel public kautobus, trokeu, tramvai, tren, taxi, etc). Nu are importanță că se regăsește în marginea unui oraș sau mai către centrul acestuia. Totul depinde de sistemul public de transport public al acelui oraș. În cazul Oradea, din așa-zisul centru civic, soluția de acum este mixtă ... existând în paralel atât posibilitatea parcării riveranilor cât și cea de transfer către tramvai, autobus și mai departe ară și autogară. Chiar dacă nu este soluția ideală, această parcare nu va fi vreodată goală, așa cum s-ar întâmpla cu una park&ride care s-ar amplasa pe Clujului sau Borșului. Financiar este mult mai bine așa, în proximitatea Catedralei.
Postat 08 Aprilie 2023, 08:28 de KP
Ia-ma , nene
Hai, ma ... cum a fi sa vii tu taman din vadu crisului pina in buricu orazii. Se pregateste Binsul. Marghita, Salonta mai asteapta.
Postat 07 Aprilie 2023, 19:46 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON