URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2023, 17:17

Bihorel: Dacă ești polițist de mic, când ești mare numai te joci

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florin Sîrca, noua stea de pe epoleții PSD-ului, poate fi găsit la ora actuală la jugulara primarului Florin Birta.

Omul se plânge că șantierele ne fac viața insuportabilă și că ele nu se termină niciodată. Sîrca are parțial dreptate, șantierele nu bine se termină, că apar altele noi.

Din păcate, uită să spună că, în contrast cu modelul Bolo-Birta, am fi avut varianta Brejnev-Mang, adică să nu se facă nimic.

Câtă vreme pesediștii nu au scăpat de Tutankamon Ion, ar face bine să fie puțin mai rezervați. Și, dacă tot bagă de vină, să vină cu idei, că orașul chiar are nevoie de așa ceva!

Numai că așa sunt obișnuiți toți politicienii: preferă să dea sfaturi, decât să dea exemplu...

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP aka mama Omida
La Vaslui are dreptate Sarca asta, nu se apropie de nivelul ORADEA, nici tu bineînțeles.
Postat 28 Mai 2023, 11:06 de Sandu2100
PSD toxic
Pesedeul a fost un partid toxic, au sacrificat si vindut romania cu pretul de a fi ei la butoane, niste maimutoi. Ca norocu', istoria le-a oferit si peneleilor sansa asta. Concluzia: mai toxic si mai perfid. Psd a avut o perioada interesanta, epoca dragnea. In spatele programului de guvernare de atunci era un alt viitor/actual puscarias, valcov. "Geniul economic" al partidului. S-au facut niste reforme, salariale, remember medici, tva, taxare multinationale cifra de afaceri, taxa stilp, reforma cas,cass fluturas etc. Cea mai importanta ar fi putut fi impozitarea veniturilor familiei, precum in toata lumea civilizata. Au sarit in sus intelectuali, corporatisti si n-a mai apucat, puscaria l-a mincat. Concluzia e ca, daca vrei sa faci ceva pentru romani, unde dracu' sa te poti manifesta? Individual n-ai nici o sansa, partidele si-au atins limitele.
Postat 28 Mai 2023, 11:05 de excalibur
Sârca are dreptate în tot ce afirmă și critică la adresa PNL.
Problema lui e doar că, neavând experiență politică nu poate puncta suficient de clar și pe înțelesul electoratului, de felul lui simplist și neavizat. La asta se mai adaugă lipsa specifică de soluții și măsuri concrete, meteahnă specifică PSD. În rest, față de PNL care este partid al amatorilor, de la înființare și apoi reînființare încoace ... PSD măcar e frecventabil, chiar dacă-i partid al mediocrilor. Încadrarea asta rezultă chiar din definiția politicii, care este știința guvernării. Nu orice guvernare cum ar veni ... ci buna guvernare.
Postat 28 Mai 2023, 10:25 de KP
Bihorel: Dacă ești prost de mic, când ești mare numa' te joci
Numa' te joci/ numai te joci / Nu mai te joci
Postat 27 Mai 2023, 23:17 de excalibur
::::))))))
Trage si asta tare, dar mai slab ca Madar :::)))) sigur nu-l propune ::::))))) PZD sub 5% la Orade
Postat 27 Mai 2023, 21:50 de Sandu2100
Oauu
Încă un parazit al politiei care nu a făcut nimic se găsește sa comenteze sa vorbească. Poate ne spune cum se închid ochii la evaziunele de câteva sute de mii de euro și concediile prin tari exotice , nu de alta dar poate noi ăștia care plătim pana la ultimul leuț ne -am permite câte un domeniu de câteva hectare și doua trei concedii exotice. Milițica stai jos 4!
Postat 27 Mai 2023, 20:46 de Adrian_Preda
Pensie speciala
De unde rezulta ca pensia speciala, prematura, face bine la sanatate. Ai chef de munca, de viata, iti da mina sa te iei la p**a cu cine vrei. Desigur, daca te mai si pui in slujba comunitatii, pe un post de bugetar, viata este la apoteoza. Asta nu inseamna ca omul nu are dreptate. Are timp sa enunte problema si sa o faca publica. Ceilalti, la munca pina la 65 de ani si, daca se poate, ciocu' mic. Daca nu se poate, vi-l micim noi...
Postat 27 Mai 2023, 20:03 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON