URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2011, 10:33

Stop, parcarea mea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, locatarii din zona Şelimbărului au fost la un pas de revoltă. Oamenii şi-au plătit taxa cerută de Primărie pentru rezervarea locului de parcare la domiciliu, vecinii s-au înţeles între ei care ce loc îşi alege, dar tot n-au putut să-şi parcheze maşinile pentru că şi-au găsit locurile ocupate de alţii.

Ca să fie totul "bine", locatarii nici măcar nu au putut face reclamaţie la Primărie deoarece parcarea nu fusese încă marcată cu indicatorul "Parcare de domiciliu". Motivul?

În ultima jumătate de an, municipalitatea a amenajat atâtea parcări încât firma care trebuia să furnizeze indicatoarele nu a putut ţine pasul ca să livreze semnele la timp. Aşa că orădenii vor mai trebui să aştepte până săptămâna viitoare. Şi cu parcarea ocupată de alţii, şi cu banii luaţi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
taranilor carutasi
Daca n ati aflat inca, regulamentul privind rezervarea locului de parcare la domiciliu a fost adoptat de Consiliul Local Oradea, va place sau nu va place cine plateste va avea locul de parcare rezervat zilnic între orele 16-07. Vreau sa l vad eu pe viteazul ala care va parca aiurea pe un loc rezervat doar pt ca asa vor muschii lui...
Postat 25 Iulie 2011, 00:45 de as
Parcari la domiciliu
Stiti cum se zice: nu-i prost cine cere, prost e cel care da. Una din miscarile inteligente a primarului Bolojan. Sper sa nu se ajunga la fapte de vandalism.
Postat 22 Iulie 2011, 13:00 de Forlany
parcati la bloc la mine
PARCARILE SANT FACUTE DIN BANII VOSTRII FRAIERILOR!....PLATITI CHIRIE PE CEVA FACUT DIN BANII VOSTRII?! proasta natie romanu
Postat 21 Iulie 2011, 22:49 de diablo
parcati la bloc la mine
stau de 23 de ani in nufaru si pana acum nu am avut probleme cu parcarea..acum a facut parcare si sa platesc eu taxa la bloc la mine sa-mi parchez masina?!eu o sa parchez tot ca inainte iar daca ma deranjeaza cineva intai le tau toate cauciucurile iar daca nici asa nu le vine mintea la cap o dau pe benzina...sa faca bolojan la masa acasa treburile astea..nu platesc eu taxe pt masina ca sa mai platesc si parcarea de la blocul unde locuiesc...AVIZ AMATORILOR
Postat 21 Iulie 2011, 22:45 de diablo
impozit masina
si uite si impozit anual parcare ce sa mai spui, Primarul nu are suficienti fraieri care sa l mai voteze, taxe, taxe si frauda altfel la zdup cu voi, nu prosduceti comunisty va inchid
Postat 21 Iulie 2011, 16:00 de taxa de inmatricular
un drum public din fata imobilului unde sunt domiciliati nu poate pretinde taxa de parcare
puteti sa platiti toate taxele ca eu unde am domiciliu PARCHEZ si daca ne taiem, asa ceva numai BOLOJAN putea inventa
Postat 21 Iulie 2011, 13:37 de taepa Romanesca
un drum public din fata imobilului unde sunt domiciliati nu poate pretinde taxa de parcare
teapa de a colecta banii, daca vine cineva in vizita are tot dreptul din lume sa parcheze, ce civilizatie e asta ca el nu poate parca? Bolojan numai si numai prostyyy face, adica nu mai poti trai civilizat , in casa ta trebuie sa mergem la tara , la Oras e debandada ai drepturi doar in acte, practic nu ai nimic! suntem legati de maini si picioare, ne facem de ras.Simplu ai loc parchezi nu ai loc te priveste muta te la casa.
Postat 21 Iulie 2011, 13:34 de taepa Romanesca
Promptitudine
Primaria e precum statul: prompta sa-ti ia banii, restanta sa-si achite obligatiile fata de cetateni. Niste javre gata oricand sa se disculpe, sa nu-si asume responsabilitati, sa dea vina pe altii, sa evacueze amarati, sa te amendeze pentru fleacuri, culmea, ei insusi aflandu-se in culpa (vezi intretinerea spatiilor verzi), sa faca lucruri de faţadă (de ex. amplasarea de banci, utile, nu zic nu) si sa nu se ocupe de lucruri importante pentru majoritatea locuitorilor (introducerea gazului, încălzirea pe bază de apă termală pe care, apropo, preferă să o deverseze în Criş decât s-o dea GRATIS orădenilor). O ţurcă neaoşă care imită "interesul" pentru cetăţeni şi democraţia.
Postat 21 Iulie 2011, 12:47 de JavaScript
Acum e tarziu !
Prin anii '90 locuiam pe bl. Dacia si am vorbit cu vecinii sa concesionam terenul de langa bloc. Costa cativa lei pe mp pe an, bani de nimic ! N-a vrut niciun vecin, au crezut ca ,,democratia'' va tine vesnic ! Acum sa plateasca, sa le ia cateva sute de lei pe an, pe langa cat platesc impozit pt. harburi ! Pai stiu ei ce inseamna sa fii in opozitie ?! Stiu ei ca nici azi antenescu n-a platit facturile pt. plimbatul cu cariciopteru', cand era el catindat ?!
Postat 21 Iulie 2011, 11:20 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON