URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2010, 15:07

Stop joc la ITM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat o decizie definitivă, irevocabilă şi executorie în urma căreia speră să pună punct politizării Inspecţiei Teritoriale de Muncă. Instituţia cel mai des folosită de PDL-iştii bihoreni în lupta împotriva primarilor şi afaceriştilor din opoziţie trebuie să-şi schimbe conducerea.

Potrivit sentinţei, Ministerul Muncii e obligat să-şi anuleze ordinele prin care au fost schimbaţi şeful şi adjunctul ITM Bihor, Liviu Lupea şi Nadia Racz, şi în urma cărora au fost numiţi la conducere trei PDL-işti: Mircea Matei, Simona Iancu şi Eugen Cârmaciu.

Mai mult, în cazul Nadiei Racz, instanţa a decis plata retroactivă a salariilor de anul trecut şi până în prezent, adică vreo 60.000 de lei, plus 25.000 de lei daune morale.

Din păcate, deşi vinovaţi sunt politrucii de la conducerea Ministerului şi clientela lor din Bihor, banii o să-i plătească, până la urmă, tot contribuabilul de rând. Deşi Bihorel a mai găsit o soluţie, şi anume ca Mircea Matei să vândă sticle şi să acopere paguba!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
CONCLUZII LA FINAL DE MANDAT
Daca L. taia zdrobea capul serpoaicelor de la ITM, nu ar fi ajuns institutia in halul acesta.Procurorul I. care ancheteaza sefele de falsuri penale de la ITM, este mana in mana cu ele,........ ruda de sange! PROSTITUTIE si INCOMPETENTA- este numele tau
Postat 24 Mai 2010, 11:09 de Ina Hausmann
Rai, da buni!
Am avut probleme si singura care m-a lamurit pe lege si a avut rabdare sa explice a fost Rat.E drept ca pana am ajuns la ea m-au plimbat Merce si Iancu de-m ametit. Veniti maine! Apoi spuneau ca nu au timp, apoi nu era lucru cu publicul. Este drept ca pana la D-zeu te mananca sfintii!
Postat 24 Mai 2010, 11:02 de Laura I
stop itm
care Carmaciu Eugen ca noi din liceu il stim Nicu Carnaciu sau si-a schimbat numele asta era luzarul clasei la industrial 1 si toti il strigau Carmaciu NIColae cu referire la dictatorul ceausesc...............lupul isi schimba parul dar prostia nu hai salutare carpacilor
Postat 23 Mai 2010, 20:21 de coleg
mare motiv de bucurie
Nu ma pronunt asupra politizarii/depolitizarii institutiei amintite...dar in munca mea de zi cu zi am avut de-a face cu marile minti luminate Racz si Lupea...adevarati profesionisti, doar ca nu in materia relatiilor de munca sau inspectie a muncii!!! asa ca, depolitizarea nu e unica solutie salvatoare.
Postat 22 Mai 2010, 16:53 de agent economic
parerea mea
Stimati oradeni, hîc, protestez! Şi completez! Dacă mă apuc de vândut sticloaiele din debara, hîc, cu siguranţă am rezolvat problema banilor pentru salarii şi pensii în luna iunie 2010!
Postat 21 Mai 2010, 17:20 de Jidvei 3M
3XM adica MMM
SUPER !!!! De cand asteptam matolirea mitocanului adica mircea matei Mitocan = 3xM doar Mitocan cu M MARE ...restul e insignifiant !!! Un incompetent si un razbunator = arma prostului !!!! Nici cu Ratz nu mi/e rusine, dar prea au facut/o de oaie PDL.istii !!!! Si o fac in continuare. JOS cu DICTATURA PDL-ista !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Au furat tot ce s/a mai putut din tara asta, ne duc la moarte, este secatuirea neamului ce fac ei...cititi istoria din vremea fanariotilor si daca sunteti destul de cultivati, o sa gasiti similitudini 99,9 %
Postat 21 Mai 2010, 15:26 de cristian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON