URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2013, 19:10

Românii se plâng de operatorii de cablu. RCS&RDS a strâns cele mai multe plângeri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 5.000 de reclamaţii au fost depuse, anul trecut, de români, împotriva celor patru mari companii de cablu: RCS&RDS, UPC, Romtelecom şi AKTA, la Protecţia Consumatorilor.

Potrivit siteului gandul.info, cele mai multe plângeri, 2.937 la număr, au fost făcute de abonaţi ai RCS&RDS, companie care deţine şi cea mai mare cotă de piaţă în România. Plângerile vizau, între altele, lipsa semnalului, întârzierea echipelor care realizează montajul echipamentelor, nerespectarea clauzelor contractuale, facturile eronate, refuzarea rezilierii contractelor sau modificarea grilei de programe fără notoficarea în prealabil a abonaţilor.

Pe locul 2 în topul reclamaţiilor se numără Romtelecom (1.803 plângeri), iar pe 3 - UPC - 386. Problemele semnalate au fost similare celor întâmpinate şi de abonaţii RCS&RDS.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Bogdan Cristian Nica, aproximativ 70% dintre dintre cele soluţionate până acum sunt în favoarea clienţilor.

Pe de altă parte, tot anul trecut RCS&RDS şi-a atras numeroase critici, după ce pe 29 noiembrie 2012, a scos de pe reţelele sale de cablu canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi fără un anunţ prealabil al telespectatorilor.

Tot atunci RCS&RDS a renunţat şi la posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plăteau în plus o sumă de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază. Tot din acea perioadă, operatorul a pus, însă, la dispoziţia abonaţilor propriile posturi de acest gen.

Totuşi, decizia companiei de cablu a provocat nemulţumirea a zeci de mii de clienţi, care au organizat mai multe acţiuni de protest. De asemenea, o petiţie intitulată "Vrem Discovery pe RCS&RDS" a fost postată pe 23 noiembrie pe site-ul www.petitieonline.ro, fiind semnată până în prezent de peste 36.600 de persoane, mai menţionează sursa citată.

Cu toate acestea, în luna ianuarie 2013, CNA a aprobat oficial scoaterea televiziunilor Discovery Networks din reţelele de cablu, analogic şi digital ale RCS&RDS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
peste 5000 de fete de voma
F@ck you RDS-RCS!
Postat 11 Martie 2013, 13:53 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON