URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2010, 07:00

Şocant: Cristian Tabără, acuzat de viol asupra unui copil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe numele vedetei de televiziune Cristian Tabără există un dosar penal, bazat pe plângerea depusă de o fetiţă de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite, dezvăluie Evenimentul Zilei de marţi.

"În dosarul penal cu numărul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti desfăşoară acte premergătoare începerii urmăririi penale împotriva numitului Tabără Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, faptă prevăzută de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a precizat, ieri, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Alexandra Lăncrănjan.

"Copilul a descris în amănunt faptele"

Deocamdată, dosarul este învăluit de secretul anchetei. "Nu vă putem oferi mai multe date, întrucât e vorba despre o anchetă în curs. În astfel de situaţii, în care nu vorbim despre un act sexual normal, consumat, legiştii nu pot furniza probe certe. Copilul a fost audiat însă de un ofiţer judiciarist, a fost consultat un psiholog şi, în opinia acestora, nu are un comportament disimulat. De aceea, dosarul a ajuns de la Secţia 9 Poliţie la Parchet. În toate cazurile de acest fel, e greu să strângi probe atât în favoarea presupusei victime, cât şi în favoarea celui acuzat de comiterea faptelor", au declarat ziarului surse din rândul anchetatorilor.

Cert este că plângerea a fost depusă de fetiţa în vârstă de 12 ani, care a mers la poliţie însoţită de mama sa, o fostă iubită a lui Tabără. "Copilul a descris în amănunt faptele care ar fi fost comise cu mai mult timp în urmă. În astfel de cazuri, ancheta merge mai departe, deoarece fiind vorba despre un copil ale cărui mărturii par credibile, nici retragerea plângerii nu înlătură răspunderea penală", au conchis sursele citate.

Fetiţa a vrut la Poliţie

Mama minorei lasă să se înţeleagă că nu a fost vorba de un abuz sexual dus până la capăt, motiv pentru care nu i-a dat o importanţă exagerată, dar, totuşi, fetiţa a insistat să depună plângere împotriva vedetei de televiziune.

"Am vrut să o ţin departe de un eventual scandal de presă. Vreau să-mi protejez copilul. A trecut deja printr-o mare traumă. Un scandal de presă e ultimul lucru de care ar avea nevoie. A fost cumplit pentru ea. Eu şi Cristian Tabără ne-am despărţit între timp. Însă cea mică a insistat să facă asta. A insistat să meargă la poliţie. A depus o plângere după un an de la... acel moment", a declarat femeia.

Mama fetiţei admite că nu a încurajat-o pe fată să se adreseze autorităţilor. "Nu a fost vorba despre un viol propriu-zis. Să nu vă imaginaţi că s-a ajuns acolo. A fost vorba despre... nici nu ştiu cum să-i spun... Fiica mea este un copil cuminte, am încredere în ea, am încredere în ceea ce spune. Problema e că nu ştiu nici acum dacă e mai bine ca el să răspundă cu închisoarea sau altfel... ".

Evenimentul Zilei scrie că nu doar mama sau specialiştii cred în povestea fetei. Şi cei care au cunoscut-o o descriu ca pe un copil onest, inteligent şi foarte sensibil. "Este un copil extraordinar. E sinceră, foarte inteligentă şi are o mare sensibilitate", a declarat o persoană publică, apropiată familiei.

daiana-gender.jpgFosta soţie: "Nu-l cred în stare"

Contactată de ziar, fosta soţie a directorului TVR, Daiana Gender, actuala directoare a Grădinii Zoologice din Oradea, susţine că nu-l crede în stare pe Cristian Tabără - de care s-a despărţit pentru a se mărita cu fostul lui redactor şef Narcis Fekete, de care de asemenea a divorţat nu de mult - să-i facă rău unui copil. Mai mult, sugerează, cu cinism, că Tabără chiar ar avea probleme în plan sexual.

"Dacă există un dosar penal, Cristian se află într-adevăr într-o situaţie destul de neplăcută. Se poate acoperi însă cu acte medicale că nu poate comite un viol. Nu am cum să-l apăr, nici nu-l pot incrimina. Şi nu vreau să vorbesc despre problemele lui de sănătate, care au dus şi la divorţul nostru. Din punctul meu de vedere, căsnicia noastră putea fi anulată imediat. Dar, atunci când ne-am căsătorit nu am luat în calcul toate aspectele. Eu am vrut o familie normală, am vrut copii, aşa încât, după un an şi două-trei luni căsnicia noastră s-a desfăcut în 24 de ore", a explicat Daiana Gender.

"E drept că de atunci au trecut 20 de ani. În timp, oamenii se mai schimbă, dar nu cred că ar face aşa ceva, mai ales unui copil. Sunt convinsă că se va acoperi de acte medicale şi-şi va angaja avocaţi care să-l apere", a încheiat aceasta.

Cristi Tabără: "E o prostie"

Contactat de ziar pentru a-şi expune punctul de vedere, Cristian Tabără a reacţionat vehement: "Doamnă, e o farsă? Şi, dacă e aşa, e una destul de proastă. Vă ţineţi de glume, nu?". Când i s-a spus că e vorba de o problemă serioasă, că pe numele lui a fost deschis un dosar penal la Parchet în urma unei plângeri făcute de fiica unei foste prietene, omul de televiziune a spus: "Mi se pare o mare prostie. Pe mine nu m-a anunţat nimeni, nici poliţia, nici parchetul. Eu nu ştiam nimic despre aşa ceva. Nici măcar nu vreau să vorbesc despre o asemenea prostie"...


OM CU CARTE
Jurnalist, teolog, autor de cărţi

tabara tanar.jpgCunoscut jurnalist şi prezentator TV, Cristian Tabără a lucrat o bună parte din cariera sa la Pro TV, pentru ca, la începutul acestui an, să concureze pentru un post la TVR 1, unde acum e director al Departamentului Film. S-a născut pe 30 noiembrie 1967, la Oradea, unde a absolvit Liceul de Filologie-Istorie în 1986. A început Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Timişoara, dar în 1990 şi-a început cariera jurnalistică. A scris la "Gazeta de Vest" din Timişoara, apoi la Oradea a lucrat la Jurnalul de dimineaţă, Radio Sonvest Oradea şi Pro TV. Mai târziu, la Bucureşti, a realizat şi prezentat emisiunile "Parte de carte" şi "Te vezi la Ştirile Pro TV". A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă. În paralel cu munca la Pro TV a scris şi două cărţi: "Experienţa mistică a luminii în religiile orientale şi în creştinismul ortodox", respectiv "România, semne ale credinţei".


UPDATE:
Unde e dosarul?

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a precizat, marti, ca informatia aparuta in presa potrivit careia purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 a confirmat existenta unui dosar penal pentru viol pe numele realizatorului TV Cristian Tabara "este eronata", si anume ca la numarul de dosar invocat exista inregistrata o alta cauza, iar purtatorul de cuvant nu ar fi confirmat informatia.

Din cate se pare, insa, detaliile povestii raman aceleasi, doar Parchetul la care e inregistrata plangerea nefiind indicat corect. Potrivit Evenimentului Zilei, care a revenit asupra vechilor informatii, dosarul se afla inregistrat, cu numarul indicat, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, nu la cel al sectorului 2. "Investigaţiile în dosarul pe numele lui Cristian Tabără vor fi efectuate de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au competenţa să soluţioneze cauzele de viol asupra minorilor", au declarat ziarului oficiali ai Parchetului Capitalei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
care viol?
ce titul ati dat articolului dar cine vorbeste de VIOL!!!! cereti va scuze imediat acestui om...pana nu e acuzat nu aveti dreptul sa scrieti absolut nimicccc.....cum puteti fi asa de marsavi?"Mama minorei lasă să se înţeleagă că nu a fost vorba de un abuz sexual dus până la capăt, motiv pentru care nu i-a dat o importanţă exagerată, dar, totuşi, fetiţa a insistat să depună plângere împotriva vedetei de televiziune. "...deci de unde reiese violul?
Postat 27 Iulie 2010, 21:24 de anca
dar cati barbati
nu au o nota de pedofili si cand ranjesc...poate fi interpretata ca o ameninitare si in plus ochii nu mint niciodata...una e sa te uiti la o femeie sa o privesti cu respect pentru frumusetea ei si una e sa ai ochii de animal flamand...lacom sexual...ORIBIL ...pornim de la prezumtia de nevinovatie dar sa stiti ca nu s a ingrasat DEGEABA...orice dezechilibru urla FIZICccc....pacat de fetita daca a spus adevaraul...va fi revoltata pe barbati...in speta toate fetele atinse si care nu doresc sa fie atinse au o ura profunda pe barbatii...nu neaparat vioalte..dar memoria le a inregistrat privirea si cand o vad la altii reactioneaza...e ff trist....de acea cand un copil spune nuuu...nu sa fie chiar daca creste...copii au darul sa vada lucruri pe care maturii le evita intentionat din dorinta de distractie...nu va distrugeti afinitatiile senzoriale.
Postat 27 Iulie 2010, 16:47 de da e ff trist
pe cine a deranjat ?
Noi, oradenii, avem cativa oameni la varful televiziunilor importante. Asa ca acest lucru trebuia pedepsit de obisnuitii mitici aflati la conducerea oricarei institutii din Bucuresti! Ne intrebam doar : cine are de castigat de pe urma denigrarii lui Cristi Tabara ? Vom trai si vom vedea ! Cat despre "fosta"...... Daca tacea, filosoafa ramanea!
Postat 27 Iulie 2010, 12:42 de anemarie
JDD
la un moment dat a fost(poate mai e, nu stiu)patronul Jurnalului de dimineata. jur insa ca asta e numele complet:FEKETE NARCIS BANDI PISTA(acuma de ce i-au zis Pista din prima si nu Istvan, doar parintii lui stiu!)
Postat 27 Iulie 2010, 12:25 de dan oradeanul
prezumtia de nevinovatie
prezumtia de nevinovatie ? Nu il mai acuzati atit , pina nu se demonstreaza clar ca este vinovat , pina atunci este nevinovat .
Postat 27 Iulie 2010, 12:25 de da
Intrebare
Da cine-i asta ? FEKETE NARCIS BANDI PISTA ? Nu ne dai detalii d-le Dan ? Asteptam ................... !
Postat 27 Iulie 2010, 10:34 de Curiosul
nume complet
DAIANA, de ce nu ai spus numele complet al celui de al doilea sot? FEKETE NARCIS BANDI PISTA! Un nume superb, de ce sa nu-l spui tot?
Postat 27 Iulie 2010, 10:13 de dan oradeanul
@ vasile
Cutra mare = C.U.R.V.A mare ?? asta sa intelegem ?
Postat 27 Iulie 2010, 10:00 de V.
ciorapi albi peste bocanci
e director al Departamentului Film la TVR, daca citeai mai bine si nu superficial. in fine. chestia e ca tabara mai are ceva antecedente cu iz de abuz sexual si la fostul sediu al protv oradea in relatia cu... femeia de serviciu acolo in redactie, la sediu vechi. oricum ar fi, o ancheta deja deschisa pe aceasta tema ii va ruina toata cariera, mai ales ca sefu' mare TVR nu suporta acest gen de scandaluri. a se vedea cazul cosminei :)), iar daiana e cutra mare razbunatoare si paranoica unsa cu toata alifiile
Postat 27 Iulie 2010, 09:10 de vasile
popa pedofil
socant, dc? asta e tabara: un popa pervers. sa speram ca isi va primi pedeapsa binemeritata, aici, pe pamant.
Postat 27 Iulie 2010, 08:44 de cetatean
Parere
Oare scandalul acesta, iscat chiar acum, nu are la baza faptul ca Tabara e va casatori in scurt timp ?? Iar povestile cum ca mama nu a încurajat-o pe fată să se adreseze autorităţilor , doar fetita a insistat sa mearga la politie, astea sunt doar povesti de adormit copii. Se vede clar ca mama vrea sa-i plateasca politele, acum in prag de nunta !! In legatura cu declaratiile d-nei Gender - ex. Tabara, unele chestii erau prea intime ca sa le strigi in gura mare - cu toate ca poate asa a fost. Deci se vede ca doamna are frustrari la capitolul TABARA. Cat despre functia ei - nu cumva este doar administrator al Gradinii Zoo. De cand se vrea directoare ?? De cand e Tabara director TVR ?? HA! HA! HA!
Postat 27 Iulie 2010, 08:14 de XARA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON