URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2010, 00:04

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretul Patriarhului

În ciuda secretomaniei instituite de Episcopia Ortodoxă, BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate programul primei vizite la Oradea a Patriarhului Daniel. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii, va mânca la restaurantul fraţilor Micula şi va recompensa cu distincţii două feţe bisericeşti locale controversate, pe preotul Gheorghe Nemeş de la Biserica Albastră şi pe Maica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, cea împroprietărită abuziv pe terenurile oraşului.

Directori ciubucari

Unii directori de şcoli din Oradea închiriază sălile de cursuri şi nu declară Primăriei aceste venituri. BIHOREANUL a întins o capcană unor directori de şcoli pentru a vedea cât sunt de cinstiţi în administrarea unităţilor de învăţământ, iar unii n-au dovedit decât că abia aşteaptă o ocazie să facă un ciubuc.

Şeful CIO vine la Oradea!

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional va primi titlul de Doctor Honoris Causa la Oradea. Jadcques Rogge va sosi în oraşul de pe Criş pe 21 septembrie, la invitaţia profesorului Vasile Marcu, ca să taie panglica Centrului Teritorial de Studii Olimpice al Universităţii orădene.

Bani din apă fiartă

Primăria orădeană vrea să atragă finanţări de 25 milioane euro pentru valorificarea resursei geotermale de sub oraş. Municipalitatea va înfiinţa pe bani europeni un cluster de firme prin care să exploateze apa geotermală prin sistemul de termoficare al oraşului, dar şi prin amenajarea unei baze de tratament şi producţia de cosmetice.

Ţeapă la service

Jeep-ul unui orădean s-a rupt pe şosea după un "tratament" făcut la un service de cartier, după bunul obicei românesc: la mica înţelegere şi fără acte! Patronul Auto Service Sfârlea Com e acuzat de înşelăciune după ce unul din mecanicii săi a tapat de bani un client şi i-a predat maşina nereparată. Pus la plată, Marius Sfârlea se scoate cu tupeu: nu-s acte, nu dă nimic!

INTERVIUL BIHOREANULUI
Crăciun Leucea, directorul Poliţiei Comunitare Oradea:
"Nu suntem o structură de bătăuşi!"

Crăciun Leucea, directorul Poliţiei Comunitare, are aerul războinic al unui Buddha tibetan. Biroul său aduce cu o catedră pe care odihnesc un DEX de ediţie recentă, un volum din "Istoria Secretă a Lumii" de Jonathan Black şi un glob pământesc. Muchia unei genţi diplomat dă conturul lângă care, aliniat perfect, un pix ieftin dă onorul unei coli albe de format A4. General în rezervă, directorul îşi însoţeşte explicaţiile cu mici desene şi face uneori pauze de efect: "Urmăriţi-mă o clipă cu privirea, să vă explic..."

Revolta anti-taxă

Instituirea taxei speciale pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric a declanşat un val de contestaţii fără precedent. În numai două săptămâni, peste 450 de orădeni au contestat taxa specială impusă de municipalitate, pe motiv că este inoportună, aberant de mare, cu termen scurt de plată, sau pentru că şi-au reabilitat deja imobilul în care locuiesc.

Şcoală la lighean

Sute de elevi din mediul rural al Bihorului nu vor avea nici în acest an apă curentă la şcoală. Punând mereu alte priorităţi în faţă şi scuzându-se că n-au bani, unii primari n-au asigurat elevilor minimul de confort, adică apă curentă, chiuvete şi robinete în unităţile de învăţământ.

Artiştii vin acasă!

În această toamnă, Filarmonica le pregăteşte melomanilor o serie de concerte susţinute de artişti orădeni. Stagiunea 2010-2011 a Filarmonicii de Stat din Oradea începe pe 23 septembrie cu concerte de Beethoven şi Ceaikovski şi continuă cu seri speciale, ai căror invitaţi vor fi artişti orădeni care s-au remarcat şi pe alte scene ale lumii.

Mult zgomot pentru nimic!

După trei etape, FC Bihor rămâne neînvinsă în actuala ediţie de campionat. Orădenii au învins la Arad pe ACU, după o partidă pe care au dominat-o din primul şi până în ultimul minut.

Pereche de succes

Fotbalistul Ioan Hora, orădeanul care joacă la campioana României, şi-a dus şi aleasa inimii, pe prezentatoarea TV Romana Fărcaş, la Cluj. Neluţu abia aşteaptă să audă imnul Champions League de pe teren, în timp ce Romana dă probe pentru a lucra la o televiziune locală din Cluj.

În rol de sex-simbol

Fiica doctoriţei Liana Antal a apărut într-un pictorial fierbinte în cel mai recent număr al revistei FHM. Dania Ţinca şi-a tras un set de poze sexy, în care adoptă o atitudine de superstar, potrivită cu ambiţiile ei de actriţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
wow
vai, ce mandrie sa fii "Doctor Honoris Causa" al Universitatii din oradea!!!!!!!
Postat 13 Septembrie 2010, 00:41 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON