URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2009, 10:28

Monştrii sexului

Monştrii sexului COŞMARUL DE PE STRADA BRADULUI. Kralocky Iosif (foto sus) şi soţia sa Hajnalka (foto jos) au fost ridicaţi de procurori din locuinţa lor, de pe strada Bradului (fundal). Chiar dacă au fost martori la numeroasele abuzuri fizice şi psihice la care cei doi şi-au supus fiicele de-a lungul anilor, vecinii sunt încă şocaţi de grozăviile care s-au petrecut la doi paşi de ei (Foto: Adevărul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Are 15 ani, însă, din cauza bolii de care suferă, mintea şi sufletul ei au rămas inocente ca ale unui copil de grădiniţă. Nu înţelege exact ce i s-a întâmplat, de ce a fost luată de acasă şi întreabă, încă, de mama şi de tatăl ei.

Două fiare cu chip de om pe care încă le iubeşte, chit o băteau şi o scoteau nopţi la rând în stradă, lăsând-o să doarmă, ca potăile, pe pragul uşii.

Ba mai mult, deşi e sânge din sângele lor, cei doi au batjocorit-o, obligând-o să le satisfacă cele mai mizere obsesii sexuale. Ajunşi în faţa procurorilor pentru viol şi incest, soţii Kralocky Iosif şi Hajnalka au o singură explicaţie: erau beţi! De fiecare dată...

Apel pe telefonul copilului

Terifianta poveste a pornit de la o sesizare făcută luna trecută pe aşa-numitul telefon al copilului, la numărul special 116111, de către diriginta adolescentei de 15 ani, elevă în clasa a Vlll-a la o şcoală specială din oraş. Profesoara observase faptul că Szandi avea, pe lângă problemele specifice bolii, deviaţii de comportament tipice pentru copiii abuzaţi. "Era neliniştită, agitată, total dezinteresată de orice activitate şi nu comunica nici cu ceilalţi copii, nici cu profesorii. După mai multe discuţii avute cu fetiţa, diriginta a bănuit că ar fi fost abuzată sexual, motiv pentru care a sunat pe telefonul copilului", arată sursele BIHOREANULUI.

Suspiciunile au fost întărite, ulterior, şi de ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor. "Investigaţiile asistenţilor sociali au confirmat bănuielile, motiv pentru care am anunţat Poliţia şi, până la finalizarea anchetei, am decis ca victima să fie instituţionalizată în regim de urgenţă într-un centru de plasament", a declarat Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Orgii în trei

De la început cazul i-a oripilat pe anchetatori: un tată alcoolic şi violent care şi-a violat fetiţa bolnavă, profitând de incapacitatea acesteia de a conştientiza ce i se întâmplă. "A abuzat încă din 2006 de copil. Fapta lui e cu atât mai reprobabilă cu cât victima are un handicap psihic sever, iar individul, pe lângă că îi era tată, fusese angajat ca însoţitor personal şi era retribuit pentru a o îngriji. Având în vedere gravitatea situaţiei, la solicitarea procurorului căruia i-a fost repartizat cazul, Tribunalul a dispus arestarea inculpatului", a declarat prim-procurorul Parchetului Bihor, Viorel Gavra.

Audierile au scos la suprafaţă detalii şocante ale coşmarului trăit de adolescentă în casa părintească, până acum nedate publicităţii, poate şi din cauza monstruozităţii faptelor: fetiţa bolnavă a fost violată nu doar de tată, ci şi de mama ei, Kralocky Hajnalka!

Potrivit declaraţiilor făcute în faţa procurorilor, femeia şi-a surprins soţul violând-o pe fiica lor încă din 2007. Dar, în loc să intervină şi să-l denunţe, a închis ochii şi a lăsat ca drama să continue, trei ani la rând. Ba mai mult, s-a alăturat şi ea brutei care îi este soţ.

Netulburată, Kralocky Hajnalka a dezvăluit că, în câteva rânduri, la vrerea soţului, a făcut şi ea sex cu fetiţa. "Am întreţinut de mai multe ori relaţii sexuale orale cu Szandi, în timp ce aceasta era constrânsă de tatăl ei", a declarat femeia, pusă şi ea acum sub urmărire penală, pentru viol. Singura explicaţie dată de ea cu privire la grozăviile la care îşi obliga fiica era că acestea aveau loc doar în momentele în care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. "Eram beţi", s-a apărat Hajnalka în timpul audierilor.

Cu antecedente

Deşi, în prima fază, procurorii au intenţionat să ceară arestarea şi pentru mama violatoare, femeia a fost eliberată deoarece mai are în grijă un copil mic. Vecinii celor doi au povestit, însă, BIHOREANULUI, că băiatul, Krisztian, este, de fapt, copilul fiicei ei din prima căsătorie, rezultat în urma unui viol comis de actualul ei soţ!

"A tuns-o cheală fiindcă n-a vrut să se culce cu el. Ştiam că a violat-o şi că a lăsat-o gravidă, căci ni s-a plâns, săraca... Avea vreo 13 ani când taică-său vitreg s-a luat de ea prima dată. Iar când a născut, avea vreo 15", dezvăluie unul din vecini.

Oamenii spun că individul nici măcar nu a ascuns faptul că şi-a violat fiica vitregă. Din contră, a ieşit în curte şi s-a lăudat în gura mare, faţă de vecini, cu "isprava" sa. "Nevastă-sa ştia şi ea, dar n-a zis nimic. Au trimis-o să se prostitueze, şi chiar îi aduceau clienţi acasă. Dacă fata nu voia, o băteau amândoi. De multe ori fugea ca să scape. Toată era plină de lovituri", pretinde un alt vecin.

Secrete de familie

După naşterea lui Krisztian, adolescenta a fugit de acasă şi, în absenţa ei, povestea i-a fost îngropată. Până acum, când, auzind despre arestarea bărbatului, oamenii au decis să dezvăluie chinurile la care cei doi soţi îşi supuneau copiii, în mod regulat. "Bine că au luat-o pe fata bolnavă. O băteau rău, la fel ca pe cealaltă. Dar pe asta o aruncau în stradă noaptea, o lăsau să doarmă afară, pe jos! Se mai ducea la şcoală, acolo ce mai avea linişte...", zice o altă vecină.

Dacă despre violul asupra fetei mai mari s-a aflat, abuzurile sexuale la care a fost supusă Szandi fuseseră ascunse cu grijă de părinţii-violatori. "Nu aş fi crezut niciodată aşa ceva. Poate el, că-i nebun, dar ea? În iad o să ajungă amândoi", se revoltă vecina.

"E nebună"

În timp ce în faţa procurorilor a recunoscut că şi-a violat fiica împreună cu soţul ei, de faţă cu vecinii şi cu reporterii BIHOREANULUI Kralocky Hajnalka se dă drept o victimă a fiicei nebune. "Szandi e bolnavă psihic şi s-a supărat că tată-său n-o lăsat-o în oraş. De-aia o zis lucrurile alea de el. Ne-o făcut familia de râs. O să-mi pierd locul de muncă din cauza ei", se plânge femeia, trecând sub tăcere propriile păcate. Pusă apoi în faţa informaţiilor legate de participarea sa la violuri, refuză categoric să vorbească. "Minciuni!", neagă ea. Cât despre violul comis asupra fetei mai mari, pretinde că sunt şi acestea invenţii: "Nu-i nimic adevărat!".

Anchetatorii spun însă altceva. Săptămâna trecută, procurorii au început investigaţiile şi în cazul violului comis de Kralocky Iosif asupra fiicei vitrege.

"Bărbatul i-a povestit lui Szandi despre raporturile sexuale pe care le-a avut cu sora ei, încercând astfel s-o convingă că asemenea lucruri sunt normale, şi că trebuie să i se supună. Acest lucru apare şi în declaraţiile pe care adolescenta le-a dat în faţa procurorilor, motiv pentru care anchetatorii s-au sesizat din oficiu şi au început verificările şi în acest caz", au declarat surse din Parchet.

Totodată, pe parcursul investigaţiei cei doi soţi au fost supuşi unei expertize psihiatrice, iar testele au arătat că, deşi afirmă că erau mereu prea beţi ca să conştientizeze ce fac, realitatea e pe dos. Ca atare, cu toate că au sperat să fie exoneraţi de răspunderea penală pe motiv de nebunie temporară, cei doi vor ajunge în faţa judecătorilor şi riscă să-şi petreacă următorii 25 de ani în închisoare. Plus, fireşte, să fie decăzuţi din drepturile părinteşti. Asta dacă mai poate cineva să-i numească aşa...


SUB TRATAMENT
Consiliată de psiholog

Imediat după demararea anchetei şi internarea într-un centru de asistenţă socială, adolescenta violată de părinţi a întrerupt cursurile şi a fost inclusă într-un program special de consiliere psihologică. "Când starea ei va fi ameliorată, îşi va relua programul de şcolarizare", a explicat pentru BIHOREANUL Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor.

Potrivit acestuia, la domiciliul soţilor Kralocky a fost făcută şi o anchetă socială menită să evalueze situaţia lui Krisztian, băieţelul rămas încă în grija mamei-bunici. "Nu există indicii că şi acest copil ar fi fost abuzat. Însă, în funcţie de rezultatele anchetei penale, comisia DGASPC care supraveghează cazul va putea dispune şi instituţionalizarea acestui copil", spune Goţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON