A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://cdn.ebihoreanul.ro/static/gallery_big/03 Mocan-Fekete.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request

Filename: controllers/ebh.php

Line Number: 1077

Injuraturi in familie: PDL-istul Calin Mocan, santajat de ziarul......
URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 23 IULIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Niște asociații care primeau de la cetățeni acea brumă de bani de 2% din impozitele pe 2017, pentru a mai acoperi nevoile copiilor cu grave probleme de sănătate, s-au trezit că sumele au fost deturnate către niște parohii ortodoxe. S-au trezit anul acesta pentru că e prima dată când ANAF-ul trimite fiecărui donator o scrisoare prin care-l informează cui a donat acești bani...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cel mai important eveniment al săptămânii trecute a fost anunţarea de către primarul Ilie Bolojan a două noi proiecte cu fonduri UE în valoare de 24 milioane euro, pentru decongestionarea traficului pe axa rutieră cea mai problematică a oraşului, între podul Dacia şi zona Cantemir, cu pasaje subterane, favorizarea mijloacelor de transport în comun şi multe, multe detalii inginereşti, precum exacavarea la 4 metri şi relocarea reţelelor de utilităţi…
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
A venit multă lume, Andrei, să îşi ia rămas bun de la tine. Atâtea inimi grele la un loc nu am văzut de mult timp. Uneori trebuie să murim ca să ne dăm seama cine suntem. Ai fi fost mândru, cu toată modestia ta emblematică, să vezi câţi oameni frumoşi au venit să te salute. A fost multă tristeţe în locul acela, pentru că moartea ta a fost mai mult decât breaking news. A fost heart-breaking news.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Mai pe româneşte, instanţa supremă spune că nu importă dacă agentul constatator a trecut sau nu suspendarea permisului în procesul-verbal, fiind suficient ca sancţiunea suspendării să fie prevăzută în lege, mai ales că termenele de suspendare de 30, 60 sau 90 de zile nu pot fi majorate sau reduse de poliţist tocmai pentru că termenele legale sunt clar determinate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cercetătorii regnului animal se confruntă de ani de zile cu o problemă spinoasă. Animalele care duc o luptă şi o câştigă au o şansă foarte mare să câştige şi următoarea bătălie. Întrebarea este: "de ce anume?". Sunt la mijloc factori psihologici? Este vorba de încrederea dobândită de către învingător? Mai mult - deoarece acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul fiinţelor umane - un studiu a încercat să găsească un răspuns la această întrebare: de ce învingătorii continuă să învingă?
26 Octombrie 2010, 08:34

Înjurături în familie: PDL-istul Călin Mocan, şantajat de ziarul... PDL-ului

Înjurături în familie: PDL-istul Călin Mocan, şantajat de ziarul... PDL-ului BANII SAU "FAŢA"! Călin Mocan (stânga), şeful Gărzii de Mediu, îl acuză pe patronul JDD Narcis Fekete (dreapta) că l-a bălăcărit în ziar pentru că nu i-a dat bani. "Domnul Fekete m-a abordat spunând: "Ar trebui să daţi ceva bani". Ne-am întâlnit, am vorbit, dar eu nu am cotizat, aşa că m-a "pictat" în ziar"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL plătea, iar JDD scria! Mai bine de un an de zile "Jurnalul de dreapta", creat pe scheletul fostului "Jurnal de dimineaţă", a servit PDL Bihor ca oficios de partid. Mai exact, oamenilor lui Petru Filip şi celor care "cotizau" la ziar. Odată cu demisia senatorului din fruntea filialei, înţelegerea a căzut. Şi a început scandalul!

BIHOREANUL vă prezintă modul în care PDL şi-a cumpărat imaginea luni în şir cu bani adunaţi de la primari şi de la şefii de deconcentrate, terfelindu-i pe cei care nu şi-au plătit liniştea...

Ţintă: Mocan!

Scandalul a izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute. Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu Bihor, membru PDL, a fost atacat vineri în suplimentul "Funky JDD" al publicaţiei de buzunar JDD, până de curând oficiosul partidului. Atacul l-a enervat la culme. "Am aflat cu o seară înainte că urma să fiu terfelit la ziar. Informaţia a "transpirat" probabil ca să mă ofer să cotizez, dar eu nu fac aşa ceva", spune Mocan.

Intitulat "Parfum cu miros de şpagă", articolul din JDD este o reluare dezlânată a dezvăluirilor făcute de BIHOREANUL încă din vară cu privire la duhoarea care domnea peste oraş fără ca Garda de Mediu să ia vreo măsură. Unii au comentat non-combatul lui Mocan prin prisma unor presupuşi bani băgaţi în firma de publicitate a soţiei sale de societatea Nutrientul, potenţialul poluator. La acea vreme, directorul a negat vehement orice legătură. Acum, însă, nici nu s-a mai deranjat, considerând că articolul nu are o motivaţie jurnalistică.

"M-au atacat pentru că nu am cotizat la ziar", susţine directorul. Mocan povesteşte că a avut în primăvară o întâlnire cu patronul JDD, Narcis Fekete, fost jurnalist cu numeroase falimente de presă la activ, care i-a cerut să dea bani publicaţiei. "M-a abordat personal şi mi-a cerut să văd cum pot ajuta JDD. Eu i-am cerut o ofertă de reclamă, nu am primit-o, aşa că nu am dat niciun ban".

Fiind oficiosul partidului, obiceiul ca directorii şi primarii PDL să cotizeze la gazetă era sfânt. "Ştiu mai mulţi colegi care au plătit. E treaba lor. Eu nu am plătit. PDL are chitanţier, dacă vreau să cotizez plătesc la partid, de ce să îi dau bani lui Fekete?", protestează directorul.

Banii de gazetă

03 Misu Jan Manolescu.jpgBIHOREANUL a aflat că relaţia de afaceri dintre PDL şi JDD a început în urmă cu un an, chiar înaintea alegerilor prezidenţiale. "Asocierea a plecat de la ideea că partidul are nevoie de o publicaţie în care să se poată face auzit şi în care să nu se trezească că lângă un articol favorabil notat cu "publicitate" apare altul în care e desfiinţat", spune Mişu Jan Manolescu (foto), preşedintele PDL Oradea.

Toată afacerea s-a derulat prin firma Media Centru Dreapta SRL, în care au intrat ca acţionari, cu câte 25%, pe de-o parte Manolescu şi Traian Abrudan, din partea PDL Bihor, iar pe de cealaltă Narcis Fekete şi Marius Barac, un om de afaceri local. O vreme, afacerea a mers ca unsă. "Cei 17 primari PDL şi directorii deconcentratelor, puşi de partid, cotizau la ziar cam 5 milioane de lei pe lună, sub formă de anunţuri, de articole publicitare, de ce-o fi", povesteşte un fost angajat al JDD.

Dacă în campanie banii au curs gârlă, după "prezidenţiale" cotizanţii băgau tot mai greu mâna în buzunar, aşa că au trebuit "motivaţi". "Cine nu plătea, nu intra în ziar! Deşi era publicaţia partidului, nu apărea oricine. Consilierul local Dorin Corcheş, de exemplu, cât era el de şef de cabinet al senatorului Filip, nu avea voie să apară în ziar pentru că nu plătise", spune ziaristul.

"Doi cocoşi"

Lucrurile s-au complicat şi mai tare odată cu adâncirea conflictului dintre preşedintele PDL Bihor Petru Filip şi preşedintele executiv, Ştefan Seremi. Pe fondul apropierii alegerilor din partid, cei doi şi-au adunat tabere. Însă doar tabăra lui Filip avea acces la gazetă! Prietenia dintre Filip şi Fekete, care a şi dus la perfectarea afacerii, a făcut ca toţi oamenii lui Seremi să fie scoşi din ziar. "În afacerea JDD, în loc să îşi facă imagine sau să dea în adversarii politici, pedeliştii mai mult şi-au dat la picioare", povesteşte ziaristul.

Conflictul a avut manifestări groteşti. Spre exemplu, numele prefectului Gavrilă Ghilea nu apărea în ziar, doar pentru că acesta trecea drept omul lui Seremi! Când devenea inevitabil, era pomenit doar ca "prefectul de Bihor"! Pe aceeaşi listă figura şi Călin Mocan, considerat tot omul lui Seremi, pentru că în adolescenţă a fost o vreme prietenul fiicei acestuia, şi unii primari din judeţ.

"Situaţia e încâlcită rău. Nu se poate spune că în PDL Bihor există două tabere, ci că există doi cocoşi care se bat cap în cap. Acesta este şi motivul pentru care, dacă Filip a susţinut ziarul, Seremi l-a abandonat", spune un pedelist cu state vechi.

Sfârşit de activist

La sfârşitul lunii aprilie, înfuriat de reproşurile făcute de Seremi în cadrul unui interviu acordat săptămânalului BIHOREANUL, în care l-a acuzat că se foloseşte de oameni după care îi abandonează şi i-a reproşat pierderea alegerilor locale în faţa liberalilor, Filip a demisionat brusc din funcţia de preşedinte al PDL Bihor. Mai mult, a anunţat că nici nu va candida la viitoarele alegeri.

Automat, afacerea cu ziarul a căzut. Preşedintele interimar, Ştefan Seremi, nu mai avea niciun interes ca filiala să susţină o fiţuică ce servea doar imaginii fostului preşedinte. "Ideea parteneriatului a fost a lui Filip. Seremi nu a mai fost de aceeaşi părere, aşa că de prin iunie nu am mai finanţat ziarul", povesteşte acum Manolescu.

În ciuda retragerii PDL, foaia păstrează în continuare relaţii apropiate cu cercuri din partid, dar ambiţia lui Fekete e să îi facă imagine de publicaţie "independentă". Iar cea mai bună metodă pentru a demonstra că a ieşit de sub tutela partidului este să atace membri PDL. Şi normal, n-o să dea în cotizanţi, ci în cei care nu au achitat "taxa de protecţie"...


ŢAC, LA JDD!
"Să-mi spună în faţă că i-am cerut bani!"

Personaj controversat, Narcis Fekete neagă vehement că i-ar fi cerut bani directorului Gărzii de Mediu Bihor. "Dacă e bărbat, să vină şi să îmi spună în faţă că i-am cerut bani!", spune Fekete. Patronul JDD recunoaşte că a avut o discuţie "dar am vorbit dacă ar fi interesat să găsească o formulă de colaborare prin agenţia de publicitate a soţiei sale".

Fekete zice că a vorbit cu Călin Mocan în sediul PDL Bihor şi are un martor care îi poate susţine spusele. "A mizat pe faptul că JDD e ziarul partidului şi nu va scrie niciodată de el. Ei bine, nu mai este! Ziarul este independent financiar din luna mai", se laudă Fekete.

Afaceristul spune chiar că, deşi articolul despre director a fost "documentat" de o lună de zile (chit că nu conţine nici urmă de vreo documentare), a fost ţinut la sertar pentru că Mocan "a făcut presiuni să nu apară". Fekete dă de înţeles că pedelişti "grei" au intervenit pentru colegul lor. Dar nu s-a lăsat, chiar dacă vechile tovărăşii mor greu...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ma*dvei
Pdl-ul o adunatura de hoti...Uitati-va la directiile din tutela lor,la inspectoratele din judet si ascultati opiniile si parerile celor ce au avut de a face cu ei. Un post 2500 de euro,interventii peste tot pentru bani la negru ,O sleahta de borfasi utc-isti care au sarit la gatul inaintasilor pcr-isti sa le ia locul ca ii razbisera foamea .Astia sunt pdl-istii ,toti...unul si unul...Vedeti istoria lui Blaga seful utcistilor din Stei ,a lui Matei,Luca,si altii...
Postat 30 Octombrie 2010, 05:43 de Burebista
nu fiti mocani cu Mocanu!
Mocanu? Ala e un tip de mare caracter, un barbat adevarat care nu rateaza nici o ocazie sa se laude cum i-a pus-o pe limba fiicei lui Seremi. Cum sa fie el santajat, el care e nepatat? El e un gigant, si ca caracter si ca capacitate. Fostul vanzator de cartele de reincarcare e acum un simbol al cinstei.
Postat 27 Octombrie 2010, 21:45 de perversace
Sa vina stenogramele
S-a-ntors lumea cu capu-n jos! Mai urmeaza sa santajeze Crisana pe Popa Cornel si pe Misu Bar.
Postat 26 Octombrie 2010, 15:54 de Cornel Nistorescu
HAI LA LUPTA CEA MARE
Calin Mocan face atat reclama pe fata (se penseaza la sprancene) cat si ascunsa (se epileaza inghinal) Salonului de frumusete patronat de fiica lui Seremi, acolo unde beneficiaza de aceste servicii in mod gratuit! Sa se termine odata cu relatiile astea de partid pe banii contribuabililor, care ajung sa isi dea ultimii bani pe operatii estetice din dorinta de a ajunge frumosi ca acesti "gigolo politici" si de succes ca si odraslele "baietilor destepti" din partide! Spuneti adevarul: numai membrii"cooperativei" sunt admisi la ciolan!
Postat 26 Octombrie 2010, 13:26 de Dinu Paturica
@dan oradeanul
e important,pt. sa stie lumea cine-i mai credibil si dupa trecut.
Postat 26 Octombrie 2010, 11:09 de cineva
OK
@mc: probabil ca e asa cum zici dar pana la urma ordinea e mai putin importanta!
Postat 26 Octombrie 2010, 10:49 de dan oradeanul
nume corect
Numele corect este FEKETE BANDI PISTA NARCIS
Postat 26 Octombrie 2010, 10:05 de mc
nume complet
de ce nu ii scrieti numele complet fostului ospatar din "epoca de aur"? FEKETE NARCIS BANDI PISTA! Superb!!!!
Postat 26 Octombrie 2010, 09:13 de dan oradeanul
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Investiţie de peste 700.000 euro. Prima seră hidroponică de roşii cherry din Bihor a fost inaugurată la Toboliu (FOTO)
 • Mai repede! Drumul de Sântandrei peste câmpuri ar putea fi dat în folosinţă în luna noiembrie (FOTO)
 • Rămas bun! Jurnalistul Andrei Şandor a fost condus pe ultimul drum cu muzica formaţiei Toto (FOTO / VIDEO)
 • Regulamentul locurilor de joacă. Orădenii din Ioşia sunt revoltaţi de gălăgia provocată de părculeţul din strada Lăpuşului (FOTO)
 • Proiect internaţional: Studenţi din Asia, la Universitatea din Oradea (FOTO)
 • Şefii PSD, UDMR şi ALDE din Consiliul Judeţean şi-au 'premiat' primarii: 'Banii se împart prin vot politic' (FOTO)
 • Vara şantierelor: De săptămâna aceasta mai multe străzi din toată Oradea vor fi blocate pentru lucrări (FOTO)
 • Sărbătoare nemţească: Tineri germani din ţară şi din străinătate au cântat şi au dansat în centrul Oradiei (FOTO/VIDEO)
 • În vizită la transmisioniştii militari: Bihorenii au putut vedea dotările Centrului 54 Comunicaţii Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Şedinţa Consiliului Judeţean nu s-a putut ţine pentru că PNL-iştii şi un PSD-ist au lipsit. Pásztor avertizează că judeţul ar putea rata fonduri europene (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON