URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2010, 21:56

Schimbare de gardă la FC Bihor

Schimbare de gardă la FC Bihor LIBERTY VERSUS FC BIHOR. Cândva concurenţi, acum parteneri...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Lotul lui FC Bihor s-a reunit, luni, la Stadionul Municipal Iuliu Bodola, însă mulţi dintre titularii de drept din sezonul recent încheiat nu se mai regăsesc în echipă.

Tîrcă, Bundea, Filip, Floruţ, Lukacs, Elek şi Luca sunt şapte dintre jucătorii de bază cu care FC Bihor a încheiat campionatul şi care au cu totul alte planuri pentru viitorul sezon. Noua conducere va trebui să clădească un nou lot, luând-o aproape de la zero. Dar asta n-o deranjează defel...

Miza pe tineri

Sorian, Coroian, Petrache, Chiş, Florin Pop, Teşan... Sunt tineri între 18 şi 20 de ani cu care FC Bihor va ataca noua ediţie de campionat. Foarte probabil, lotul pe care se va miza în noul sezon va fi compus din jucătorii rămaşi la FC Bihor, cărora li se vor adăuga cele mai bune produse ale centrelor de copii şi juniori locale, campionii Bihorului de anul trecut şi cei din acest an de la Liberty.

Aceasta e noua filozofie enunţată odată cu preluarea managementului clubului de către Marius Vizer, întemeietorul şcolii de fotbal de la Salonta. "Vă asigur că tinerele talente vor fi promovate", a promis preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo lunea trecută, când s-a anunţat încheierea parteneriatului dintre Liberty şi administraţia locală.

Bundea, pe picior de plecare

Între timp, vechea echipă se destramă. Cel mai titrat jucător orădean, Zeno Bundea, s-a înţeles cu preşedintele Ioan Lucian pentru o reziliere a contractului pe cale amiabilă. Ajuns la 33 de ani, Bundea nu doreşte să încurce pe nimeni. Dacă va intra în pregătiri şi va trage cot la cot cu "puştimea", are toate şansele să fie epuizat fizic încă de la începutul campionatului.

"Una este să ai 19 ani şi alta 33. Încă nu am discutat cu noua conducere, dar vă spun că nu doresc să plec din Oradea", a declarat fostul internaţional. "M-ar ajuta ca la echipă să vină un antrenor care mă cunoaşte. Poate aşa aş continua, pentru că acel tehnician ar şti cum să mă pregătească. Dacă va veni un antrenor nou, nu am nicio şansă în faţa celor mai tineri şi prefer să plec". Jucătorul ar mai avea de recuperat de la FC Bihor circa 5.000 de euro.

Tîrcă la Brăneşti

Căpitan de echipă, Florin Tîrcă a ajuns la cuţite cu FC Bihor, astfel că propunerea ca el să-şi prelungească înţelegerea a căzut din start. Motivul l-a reprezentat neseriozitatea conducătorilor, care l-au tot purtat cu zăhărelul până când acesta s-a topit. Tîrcă a ajuns chiar dat afară din vestiar, la întâlnirea dintre finanţatori şi jucători. "Nu am făcut altceva decât să-mi cer drepturile. Eu am jucat pentru banii pe care FC Bihor mi-i datorează", a ripostat el.

Jucătorul a trebuit să apeleze la ajutor financiar din partea familiei atunci când soţia sa a fost operată de o boală gravă, pentru că şi acum FC Bihor îi este datoare. Drept urmare, hotărât, Tîrcă n-a mai stat pe gânduri şi s-a prezentat deja la reunirea lotului celor de la Victoria Brăneşti, nou-promovată în prima ligă.

Lukacs, deja în prima ligă

Bihorul şi-a pierdut în această vară şi golgheterul, pe Raymond Lukacs, ajuns la Astra Ploieşti. "Trebuie să facem bani şi din vânzarea de jucători", s-a justificat Ioan Lucian, chestionat de suporteri, pe această temă, la dezbaterea publică de săptămână.

14 Lukacs Raymond.jpg"Eu mi-am dorit să ajung în Liga I şi mă bucur că domnul Mihai Stoichiţă crede în mine. Este un pas înainte în cariera mea", a spus Lukacs (foto), pentru care FC Bihor are de încasat mai puţin de 100.000 de euro. Din această sumă va fi scăzută datoria pe care clubul orădean o are faţă de jucător la momentul încetării contractului dintre cele două părţi.

Lukacs s-a clasat pe locul trei în ierarhia golgheterilor din liga secundă, cu 12 goluri marcate. "Eu am promovat deja. O aştept în prima ligă şi pe FC Bihor", a transmis Raymond.

Elek este oţelar

Robert Elek, atacantul venit cu surle şi trâmbiţe de la Oţelul Galaţi, via Petrolul Ploieşti, prin intermediul impresarului Ionel Codoban, a ajuns tot la Galaţi, chiar înainte de a se încheia ultima ediţie de campionat. Împrumutat la FC Bihor până la data de 1 iunie, jucătorul a făcut cale întoarsă în momentul în care a sosit ziua scadenţei.

Atacantul a făcut o figură frumoasă, fiind prezent pe teren la toate victoriile echipei orădene din retur. "Nu se pune problema ca Robert să se întoarcă la FC Bihor. Are un nou angajament la clubul Oţelul", a declarat Codoban.

Filip, la Curtea de Argeş

Internaţional Piteşti este interesată de serviciile lui Ioan Filip, jucător originar din Ştei şi aflat în proprietatea celor de la Luceafărul. "Dacă îl vor dori şi vom ajunge la o înţelegere, toată lumea are de câştigat: Luceafărul, FC Bihor, care are procent din vânzarea jucătorului şi, desigur, fotbalistul", a declarat fondatorul clubului Luceafărul, prefectul Gavrilă Ghilea.

Filip, 21 de ani, se află în pregătiri cu Inter, sub comanda lui Ionuţ Badea, antrenor care l-a monitorizat mult timp pe mijlocaşul la închidere al FC Bihor. "Eu aş vrea să rămân la Internaţional. Este un club din prima ligă şi de aceea m-am apucat de fotbal, ca să evoluez cât mai sus cu putinţă", a spus jucătorul.

Veteranul şi supăratul

Liderul de vârstă al vestiarului orădean a fost, în ultimul sezon, Cristian Luca, jucător care, la 37 de ani, ar mai vrea să joace. Atacantul n-a făcut un retur tocmai rău, dar nu s-a lipit nicicum la gol. Contractul său cu FC Bihor a expirat, însă golgheterul ligii secunde din 2006 se gândeşte la continuitate. "Aş mai vrea să joc cel puţin un sezon, acolo unde sunt dorit", a spus Luca.

FC Bihor trebuie, în schimb, să fie atent cu unul dintre cele mai valoroase produse la nivel de juniori din ultimii ani, Alin Floruţ. Criza financiară prin care trece clubul a atins latura sensibilă a jucătorilor, ale căror salarii întârzie să fie plătite de luni bune. Floruţ, om de bază al naţionalei de juniori, dar accidentat pe final de tur de campionat, şi-a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract. "Nu am mai primit banii nu ştiu de când", a spus băiatul, hotărât să-şi continue demersul.

"Nu cumpărăm"

De luni, datele problemei se pot schimba, însă, pentru că noul antrenor, indiferent că va fi Dario Bonetti, Gheorghe Ghiţ sau altcineva, va avea nevoie de jucători, iar pepinierele de la FC Bihor şi CF Liberty sunt cele mai atractive. Tinerii de aici au demonstrat potenţial valoric, necesită cheltuieli minime şi sunt şi pe placul noului finanţator.

"Cred că Bihorul are destui jucători de valoare, capabili să ducă echipa spre prima ligă", a spus Marius Vizer, odată întors la conducerea lui FC Bihor. "Punctul de plecare în structura echipei sunt tinerii care au confirmat. Cel puţin în viitorul apropiat, Oradea nu va cumpăra jucători, vom lucra cu ce avem, vom pregăti jucătorii noştri, vom crea o echipă competitivă. Vom introduce un climat de performanţă în interiorul şi în jurul clubului, profesionalism, seriozitate şi muncă", a mai spus Vizer.

Cuvinte frumoase. Mai rămâne doar să le vedem confirmate de realitate...


MÂNĂ-N MÂNĂ
Fiecare cu banii lui

Deşi datele parteneriatului nu au fost făcute publice, surse din cadrul FC Bihor au declarat pentru BIHOREANUL că, prin contractul de management, Marius Vizer preia, prin CF Liberty, doar conducerea executivă a FC Bihor, angajându-se să aloce, în primul sezon, o sumă de un milion de lei, echivalentă cu aportul administraţiei locale, care păstrează astfel proprietatea asupra clubului, dar înjumătăţeşte bugetul alocat anual fotbalului.

Contribuţiile financiare ale celor două părţi vor fi gestionate separat, pentru a nu exista discuţii asupra modului în care sunt utilizaţi banii publici, iar veniturile din bilete, marketing, drepturi de televizare şi sponsorizări vor fi împărţite egal. Liberty va investi bani doar în plata salariilor din club şi în activitatea sportivă, în vreme ce banii publici vor fi folosiţi la plata cheltuielilor curente, administrative, organizatorice şi de deplasări.

Consiliul Judeţean şi cel Local s-au angajat, de asemenea, la plata datoriilor restante ale clubului, aflat în insolvenţă. În anul al doilea de parteneriat, dacă echipa va intra în prima ligă, Liberty se angajează să aloce cel puţin 3 milioane de lei pe sezon, iar cele două consilii o sumă dublă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
date publice
vezi ca datele contractului sunt publice :D
Postat 06 Iulie 2010, 08:59 de jorgensen
Pentru toti suporterii Fc Bihor
PNO organizeaza joi ora 19, in fata stadionului, intalnirea suporterilor Fc Bihor, sunteti asteptati..
Postat 06 Iulie 2010, 08:28 de unu'
ok
poate ies talentele la suprafata si alunga fitzele gen mutulica.
Postat 06 Iulie 2010, 00:20 de parere
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON