URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2010, 08:27

Sănătate la promoţie

Sănătate la promoţie SĂNĂTATE ÎN PAŞI DE DANS. Pe parcursul unei zile de sport gratuit la Ars Nova, participanţii pot încerca toate stilurile noi de fitness, de la kangoo-jumps la zumba (foto), aceasta din urmă fiind cea mai recentă inovaţie în aerobic, care îmbină exerciţiile pentru stimularea inimii cu senzualitatea dansurilor latino
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Speriaţi de efortul pe care ar trebui să-l facă într-o sală de sport, mulţi nici nu o iau într-acolo. Noile stiluri de aerobic practicate în lumea întreagă încearcă însă să le demonstreze scepticilor că sportul poate fi distractiv, nu doar "obositor".

Ca să-i ademenească în egală măsură pe copii, tineri, adulţi şi vârstnici către mişcare, Teodora Lăzuran, proprietara sălii Ars Nova, a conceput un program prin care aceştia pot îmbina sportul cu amuzamentul, punându-şi câte o zi în fiecare lună sala la dispoziţia celor care vor să-şi desţelenească muşchii. Vişina de pe tort e că o face pe gratis!

Duminica de sport

Începând de sâmbăta aceasta, orădenii vor putea încerca cele mai noi stiluri de aerobic fără să scoată nici un leu din buzunare. Ars Nova porneşte programul "Fă din sport o rutină", în cadrul căruia la fiecare sfârşit de lună cele două încăperi ale sălii din strada Dimitrie Cantemir vor găzdui, de dimineaţa de la 10 până seara la ora 20, o serie de cursuri ţinute de profesionişti.

13 Teodora Lazuran.jpg"În mod normal, cursurile se vor desfăşura în fiecare ultimă duminică a lunii, dar luna asta facem o excepţie: începem cu ziua de sâmbătă, deoarece duminică va fi Ziua Morţilor", explică Teodora Lăzuran (foto), proprietara Ars Nova şi iniţiatoarea programului.

Teodora, multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică, s-a gândit să ofere cursuri gratuite de aerobic pentru că, spune ea, vrea ca oamenii să simtă pe propria piele că aerobicul poate să fie antrenant şi distractiv în egală măsură pentru oricine. "Proiectul e destinat tuturor. Ideea e ca duminica să vină toată familia la sală, căci avem cursuri concepute special pentru copii, dar şi pentru vârstnici", spune antrenoarea.

Cu mic, cu mare

Pe parcursul zilei gratuite, antrenorii Ars Nova vor preda 15 cursuri din aproape toate stilurile noi de aerobic. Participanţii vor putea să facă fitball, adică exerciţii pe mingi imense, kangoo kick, mai exact mişcări de aerobic pe ghete speciale cu arcuri, sau zumba, o combinaţie între dansuri latino şi exerciţii cardio-stimulatoare.

Ei vor putea opta şi pentru tae-bo, un program care combină mişcările de arte marţiale cu aerobicul, step coreography, combinaţii de paşi de dans făcuţi pe băncuţe, hula-hoop, gimnastică cu cercuri, pilates şi master-stretching, adică exerciţii pe ghete care permit întinderea perfectă a muşchilor.

Copiii vor putea face şi zumba atomic şi kangoo-jumps, stiluri special gândite pentru ei, iar pentru vârstnici există un curs numit aero-gold, cu mişcările cele mai potrivite vârstei lor. Pe perioada întregii zile, în sală ar putea exersa aproximativ 400 de oameni. Numai să vrea...

O zi în plus

Teodora spune că are de gând să facă din acest proiect unul permanent. "Poate unii nu le prea au cu sportul, unii abia s-au gândit să înceapă, iar alţii nu au bani să-şi cumpere un abonament la o sală de sport", spune Teodora Lăzuran, care recunoaşte că programul vizează şi promovarea propriei afaceri, dar şi susţinerea sportului în sine. "Eu nu sunt doar un om de afaceri, sunt sportivă în primul rând. Sunt conştientă că mulţi dintre oamenii care vor veni la mine gratuit ar putea să meargă apoi să-şi facă abonament altundeva", recunoaşte ea.

Chiar şi aşa, fosta campioană vrea să determine cât mai mulţi orădeni să-şi coopteze familiile şi prietenii la mişcare, spre câştigul tuturor. Căci, îşi expune ea crezul, "dacă cineva reuşeşte să aducă un om la sala sport, îi oferă acelui om o zi de viaţă în plus". Sănătate cu zâmbetul pe buze...


CURSĂ LA ÎNSCRIERI
Primul venit, primul servit

Prima zi de sport gratuit la Ars Nova va începe sâmbătă, 30 octombrie, la ora 10. Până atunci, însă, cei care să se înscrie în program trebuie să-şi facă o rezervare din timp. "În sală încape un număr limitat de persoane", explică Teodora Lăzuran.

Înscrierile se pot face telefonic la numerele 0359.198.198, 0721.445.587 şi 0743.677.767, dar şi pe email, la adresa contact@arsnova.ro. Cei care aleg ultima variantă vor primi imediat o confirmare, iar dacă locurile la cursul pentru care au optat sunt deja ocupate li se va recomanda un alt curs.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
o intrebare sanatoasa
nu e publicitate e o prezentare pe care mai multi ar trebui sa oooo faca SANATATEA este pe primul loc INDIVIDIA si RANCHIUNA ar trebui sa dispara ar fi ideal ca toti sa ofere o zi gratuita si OAMENII ar fi dispusi sa mai iasa din case, dar ce sa faci NUMAI elita spuma ARE parte de cei bun ei sa platesca DOAR TAXE, vedeti mentalitati si mentalitati nu PROGRES si echilibru daca ai banii ai parte nu ai stai acasa! SINCERE FELICITARI se simte echilibru si calitate in ceea ce relaizati, mult suflet!
Postat 30 Octombrie 2010, 11:52 de anca
Nelamurire
@Smaranda Chisbora: Unde e \"P\"-ul de la PUBLICITATE sau macar specificarea ca acest \"articol\" e de fapt un ADVETORIAL. Inteleg ca e criza, dar macar nu incercati sa duceti oamenii cu zaharelul chiar daca e vorba despre sport. O zi buna!
Postat 29 Octombrie 2010, 13:24 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON