URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2010, 14:19

Viitoarea parcare supraetajată de la Tribunal a fost estimată la 6,7 milioane euro

Viitoarea parcare supraetajată de la Tribunal a fost estimată la 6,7 milioane euro Parcarea va fi construită pe amplasamentul secţiei de boli infecţioase care va fi demolată
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii orădeni se întrunesc luni de la ora 14 în şedinţă extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai construcţiei viitoarei parcări supraetajate din spatele Tribunalului. Conform raportului de specialitate, valoarea totală a lucrării se ridică la 28,5 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a aproximativ 6,7 milioane euro, şi va fi construită în 18 luni.

Conducerea municipalităţii a luat decizia de a construi viitoarea parcare din bugetul Administraţiei Imobiliare Oradea, după ce nici la cea de-a patra licitaţie organizată în iulie pentru desemnarea unui investitor dispus să se asociaze cu Primăria în vederea construirii unui parking nu s-a prezentat niciun doritor.

Pe ordinea de zi a întâlnirii de luni mai figurează transformarea regiei de transport local - OTL - în societate pe acţiuni având municipalitatea ca unic asociat, măsură gândită să îmbunătăţească serviciile prestate de societate, şi aprobarea noilor organigrame ale instituţiilor subordonate Primăriei cum ar fi AIO, Clubul Sportiv Municipal sau Casa de Cultură. Noile organigrame nu implică reduceri de personal, pentru că Primăria a disponibilizat circa 250 de funcţionari în ultimii doi ani, dar au trebuit adoptate pentru reaşezarea statelor de funcţii în urma restructurărilor.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Administraţia Imobiliară Oradea va propune spre aprobare caietul de sarcini privind organizarea unei licitaţii publice cu strigare pentru închirierea unor suprafeţe cuprinse între 80 şi 250 de metri pătraţi de teren pe amplasament pentru amenajarea unor puncte de alimentaţie publice cu terasă în principalele parcuri orădene. Amplasamentele vor fi stabilite prin dispoziţie a primarului, iar licitaţiile vor avea ca preţ de pornire sume cuprinse între 0,45 lei pe metrul pătrat pe an şi 0,70 lei pe metrul pătrat pe an în funcţie de zona fiscală în care sunt încadrate. Durata închirierii terenului este de 15 ani şi va putea fi prelungită prin acordul părţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
din moment ce e terenul
Primariei si al unor proprietari nu ti se pare rational managerial sa i dai o alta destinatie ca utilitate si functionalitate pentru rezultate economice mult mai bune decat le ofera la ORA ACTUALA...du te la PLAZZA sa vezi ce chirie va percepe la PARCARI...mi se pare normal sa am parte de tarife moderate nu sa depind doar de privati de lux.
Postat 09 August 2010, 13:52 de anca
hidosenie pe bani multi
NIMENI NU ARE SA O FOLOSEASCA PENTRU CA VEI PARCA IN 10 / 15 MINUTE , VEI PARASII PARCAREA TOTO VREO 10 / 15 MINUTE SI PENTRU ASTA VEI MAI DA SI BANI . CENTRUL ORASULUI VA FI MUTILAT , VECINATATILE VOR FI DERANJATE ATAT URBANISTIC CAT SI AL RAPOTURILOR DE INALTIME . HALAL PROIECT ,NU TOT CE ESTE MARE SI GRANDIOS ESTE UTIL SI FRUMOS.
Postat 08 August 2010, 20:48 de politicos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON