URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2013, 15:16

Primăria supune dezbaterii publice bugetul local pe 2013

Acum, ori niciodată! Orădenii sunt aşteptaţi să îşi spună părerea pe marginea bugetului de venituri şi cheltuieli al Oradiei pe anul 2013. Municipalitatea supune proiectul de buget dezbaterii publice, marţi de la ora 15, în sala mare a Primăriei. Întâlnirea va avea loc în pregătirea şedinţei extraordinare de Consiliu Local care va avea loc săptămâna viitoare.

Potrivit proiectului de buget creionat de economiştii municipalităţii, Oradea mizează anul acesta pe un buget de 971,6 milioane lei, cu 10,6 milioane lei mai bogat decât cel prognozat de Cluj-Napoca (961 milioane lei), aproape dublu decât cel al Aradului (545 milioane lei) şi aproape triplu faţă de cel al Sibiului (384,4 milioane lei).

Pentru prima dată de la izbucnirea crizei economice, veniturile proprii ale oraşului vor depăşi pragul psihologic de 220 milioane lei, municipalitatea mizând pe 10 milioane lei în plus.

Citeşte pe aceaşi temă şi: Buget cu steroizi: Bugetul Oradiei este atât de umflat cu finanţări europene şi credite încât riscă să "pârâie"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@Crap 3
Ma cenzurara astia de Bihoreanul cu linkul. Asa ca revin : primariaclujnapoca.ro/informatii-publice/buget-executie-bugetara.html. Pune tu 3 de w in fata.
Postat 26 Martie 2013, 12:42 de anticomunistul
@Crap 3
Esti un mincinos de prima clasa. Ca sa ne edificam uite aici un link spre bugetul clujului, cu semnatura lu\' nen-tu\' Boc pe el, in care scrie clar \"Total buget general cheltuieli 942.139.231 cu doua capitole: 1. Bugetul de functionare 573.013.231 2. Bugetul de dezvoltare 369.126.000 din care - cheltuieli de capital 236.790.000 - proiecte din fonduri europene nerambursabile ...132.336.000 Ca ste si convingi ai si link-ul (2).pdf Eu inteleg ca esti platit de la partid sa \"zici\" contra lu\' Bolojan, da\' zi si tu la articole unde poti abera fara sa fii verificat, nu de lata da\' te faci ca de obicei de tot cacatul.
Postat 26 Martie 2013, 12:39 de anticomunistul
Mai lasa-ne CARP !!!
Lasa ca Petru Filip a fost un mega primar. Mai lasa-ne CARP III , ca numa sa trollezi cu dichisuri de cacao stii ...
Postat 25 Martie 2013, 18:27 de Vlad
Buget scos din burtă !?!
Mai terminaţi cu tâmpeniile aste comparative, măi bihoreilor. Oradea a aruncat pe piaţă o previziune bugetară cuprinzând şi fondurile nerambursabile, care s-ar putea să vină pe unele proiecte deja depuse, în timp ce vorbeşte de Cluj-N care are buget separat pentru proiectele europene, iar în total aproape dublu decât Oradea. În ceea ce priveşte Sibiu şi Arad, e de neînţeles cum se pot face comparaţii cu oraşe care au, împreună, populaţia zonei metropolitane a Oradei, în loc să spună clar că Aleşd este cu mult mai mic decât Oradea, aşa încât nu mai avem cu ce ne compara. Bihoreanul ne minte cu neruşinare, pentru că nu poate declara faptul că în fruntea municipalităţi se află cel mai mare mincinos pe care l-am avut în urbe, în ultimele două secole.
Postat 25 Martie 2013, 17:53 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON