URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2010, 17:26

Primăria scoate la licitaţie lucrările de întreţinere a parcurilor şi zonelor verzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea scoate la licitaţie serviciul de întreţinere a zonelor verzi de pe raza oraşului. Conform unui comunicat al Primăriei, instituţia a postat pe site-urile www.e-licitatie.ro şi www.oradea.ro, anunţul de licitaţie pentru concesionarea serviciului public de întreţinere parcuri şi scuaruri pe o perioadă de trei ani, în perioada 18 ianuarie 2011 - 17 ianuarie 2014.

Spre exemplu, valoarea maximă a lucrărilor pe care le presupune întreţinerea Parcului 1 Decembrie este de 670.000 lei, în timp ce a Parcului Brătianul, a fost estimată la 525.000 lei, iar cea a parcului Petofi plus scuarul central şi sensurile giratorii de pe bulevardul Dacia şi Şoseua Borşului este de 420.000 lei. Pe lista zonelor verzi care vor fi concesionate se mai numără parcurile Libertăţii, Sala Sporturilor, Onisifor Ghibu, Ghioceilor, Traian şi scuarul din piaţa Devei.

Oradea, împărţită în patru  

Pentru că la prima licitaţie, care a avut loc la sfârşitul lunii octombrie, nu s-a prezentat nicio firmă, municipalitatea scoate pentru a doua oară la licitaţie lucrările de amenajare, modernizare şi extindere a zonelor verzi de pe domeniul public care nu se află în administrarea altor persoane juridice. Pentru a acoperi întreg teritoriul municipiului acesta a fost împărţit în patru loturi valoarea totală a lucrărilor fiind estimată pentru perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2013 la cel mult 6,6 milioane lei plus TVA.

Pentru lotul 1 delimitat de malul stâng al Crişului Repede, Piaţa Cetăţii, Piaţa 22 Decembrie, strada Feldioarei, Cimitirul Municipal, strada Ogorului şi Calea Aradului, spre deosebire de precedenta licitaţie, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 2 milioane lei inclusiv TVA.

Lotul 2 este delimitat de malul stâng al Crişului Repede, Piaţa Independenţei, Piaţa Cetăţii, Piaţa 22 Decembrie, strada Toamnei şi strada Ogorului. Acesta cuprinde cartierele Nufărul I, Nufărul II, Velenţa, Dragoş Vodă şi Tokai, iar valoarea totală a lucrărilor este de 1,5 milioane lei, inclusiv TVA.

Lotul 3 este delimitat de malul drept al Crişului Repede, Bulevardul Decebal, strada Euroul Necunoscut, strada Lacul Roşu, strada Calea Bihorului şi cuprinde inclusiv cartierele Iorga şi Podgoria. În acest caz, valoarea maximă a lucrărilor este de 2 milioane lei, inclusiv TVA.

La rândul său, sectorul 4 este delimitat de malul drept al Crişului Repede, Bulevardul Decebal, strada Eroul Necunoscut, strada Lacul Roşu şi Calea Bihorului inclusiv cartierele Rogerius, Episcopia şi Oncea. Valoarea maximă a lucrărilor a fost estimată la 1,1 milioane lei cu TVA inclus.

Se repară băncile!

Separat, pentru fiecare dintre cele patru loturi Primăria scoate la licitaţie lucrările de întreţinere, reparaţii şi lucrări noi la mobilierul urban amplasat pe domeniul public. Valoarea totală a acordului cadru pentru întreţinerea băncilor şi aparatelor de joacă amplasate pe străzile din cele patru loturi a fost estimată pentru perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2013 la suma de 2,9 milioane lei cu TVA inclus.

Cea mai mare sumă, respectiv 800.000 lei inclusiv TVA, va fi alocată pentru întreţinerea mobilierului stradal din lotul 1 care cuprinde cartierul Ioşia inclusiv cu porţiunea Ioşia - nord şi zona de case.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON