URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2010, 11:04

Poliţiştii sindicalişti din Bihor nu sancţionează contravenţiile şi nici nu se ocupă de cazurile care suferă amânare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul bihorean al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, comisarul şef Petru Martin, a declarat luni pentru BIHOREANUL că decizia luată la nivel central privind limitarea activităţii poliţiştilor se aplică şi în Bihor.

"Adresa primită vineri de la biroul executiv central al sindicatului a fost transmisă tuturor poliţiştilor membri de sindicat din Bihor. Cu toţii iau măsurile pe care consideră că trebuie să le ia", a spus Martin.

Potrivit acestuia, poliţiştii bihoreni ies în teren, inclusiv pentru dirijarea circulaţiei, dar nu sancţionează nicio contravenţie. "Cazurile care suferă amânare sunt lăsate deoparte şi se acţionează numai la sesizările deosebite sau la evenimentele grave anunţate prin numărul unic de urgenţă 112", a mai spus liderul sindical bihorean.

În Bihor sunt peste o mie de poliţişti membri de sindicat.

Şi poliţiştii de frontieră bihoreni au aderat protestului, potrivit liderului sindical Dorin Gorcea. "Sunt 620 de poliţişti de frontieră membri de sindicat, însă eu am făcut un apel la toţi poliţiştii de frontieră bihoreni", a declarat acesta. Potrivit lui Gorcea, forma de protest la care au aderat poliţiştii de frontieră este cea de limitare a activităţii. "Ne limităm doar la activităţile care asigură logistica Inspectoratului şi nu vom face ore peste program", a precizat liderul sindical.

Pe de altă parte, sindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor vor picheta luni, între orele 13 şi 15, sediul Prefecturii Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
da cand ati facut TREABA!
UN POLITIST se vinde si pe un BON DE masa circulati in tara sa vedeti cat valoreaza un POLITIST: NIMIC radeam cand BLAGA le sugeeerea sa citeasca statutul POLITISTULUI nici 10% nu e aplicat in practica, repet trebuie leagalizata ORICE FORMA de venit pentru a avea TRANSPARENTA clara si pe urma restransa TURMA care INFECTEAZA SOCIEATATEA prin spaga, mita , crima, evaziune, cand a gandit POLITIA asa , NICIODATA ei vin constata si iti fac cu mana isi ridica salarul si gata! NU POLITIA TREBUIE SA SI DEA si viata pentru cetatean asta e statatul POLITISTULUI ca si al POMPIERULUI....... deci DATI va DEMISIA ca m am saturat sa fiti platiti DEGEABA ca multi altii IN FRUNTE CU BLAGA nimic nu s a schimbat in statutul practic al POLITISTULUI.
Postat 20 Septembrie 2010, 12:19 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON