URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2011, 17:34

ISU Crişana, lăudat de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Colonelul Sorin Lucaciu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din România, fost ataşat al Ministerului de Externe la sediul NATO, a declarat luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată alături de şeful ISU Crişana, generalul Ioan Baş, că este "încântat" de realizările din ultimii ani ale Inspectoratului din Bihor, pe care vrea să îl dea ca exemplu tuturor celorlalte structuri din ţară. Ceea ce, a spus Lucaciu, se va întâmpla cu prilejul unui schimb de experienţă care va fi găzduit la Oradea, şi la care vor participa reprezentanţii celorlalte inspectorate judeţene.

"Realizările ISU Crişana din ultima perioadă pot fi date ca exemplu tuturor celorlalte. Pentru aceasta, voi organiza aici următoarea întâlnire cu toţi şefii de inspectorate în speranţa că cei care vor veni la Oradea vor încerca să imite realizările şi modul de lucru de aici", a declarat Sorin Lucaciu.

Motivul vizitei şefului IGSU la Oradea este că acesta intenţionează să aducă îmbunătăţiri sistemului informatic al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, primul pas fiind introducerea unui sistem de management informaţional, care va fi operaţional până la sfârşitul acestui an.

"Avem deja sistemul 112 la care se semnalează problemele care necesită intervenţiie, dar pe lângă acesta trebuie să punem la punct un alt sistem prin intermediul căruia şefii inspectoratelor să ştie la nivel local şi naţional care sunt zonele afectate la nivelul fiecărui judeţ, unde s-a intervenit, cum, care este resursa care s-a consumat pentru intervenţii şi care este resursa disponibilă", a declarat Lucaciu.

Un alt obiectiv pe care şeful IGSU îl consideră necesar este actualizarea ghidului de carieră al angajaţilor, în aşa fel încât aceştia să se perfecţioneze permanent. "Pentru a-i face pe oameni să-şi dorească să devină pompieri şi pentru a creşte concurenţa în interiorul inspectoratelor va trebui să punem la punct scări şi ierarhii. Spre exemplu, să avem un departament special pentru intervenţii atomice şi chimice, la care să se ajungă prin multă muncă, iar personalul să muncească până la a ajunge la acel departament", a explicat Sorin Lucaciu.

Şeful ISU Crişana, generalul Ioan Baş, a vorbit în aceeaşi conferinţă de presă despre disponibilizările care vor avea loc în următoarea perioadă în instituţie, precizînd că, deşi la început se prefigura că vor fi date concediate 80-85 de persoane, numărul acestora va fi mai mic, deoarece mai mulţi angajaţi şi-au dat deja demisia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON