URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2010, 11:05

Ioan Mang: "Poporul ăsta e ucis de conducători!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Ioan Mang a criticat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă "amatorismul" guvernanţilor, spunând că deşi preşedintele Traian Băsescu a impus o curbă de sacrificiu fără precedent, iar premierul Emil Boc şi-a însuşit decizia "comandantului suprem", puterea întârzie să redacteze actele normative în baza cărora vor aplica tăierile de salarii şi de pensii.

"Măsurile au fost anunţate, dar nici până azi nu există un proiect de lege care să descrie cum vor fi aplicate. Ca urmare, nu a putut fi anunţată nici data asumării răspunderii de către Guvernul Boc în Parlament", a spus Mang, adăugând că "sunt foarte multe lucruri despre care nu se ştie cum vor arăta".

Liderul social-democrat consideră că "aceste măsuri, de tăieri, sunt cele mai proaste pe care le putea lua un guvern într-o perioadă de criză", dând exemplul Lituaniei, singura ţară din Europa unde s-a mai redus din salarii şi unde "criza s-a adâncit".

Arătând că nivelul de îndatorare al României este abia de 40% din PIB, adică mic în comparaţie cu alte ţări, ca de pildă SUA, unde nivelul datoriilor depăşeşte 80% din PIB, Mang a subliniat că banii nu trebuia să fie "tăiaţi" de la populaţie, ci orientaţi spre investiţii care să asigure înmulţirea lor, aşa cum se întâmplă şi în America.

Senatorul a mai remarcat că Guvernul, după ce s-a împrumutat de la FMI, UE şi băncile comerciale din ţară, a acumulat şi datorii mascate la firmele private, pe care - neplătindu-le - le duce la faliment. "Guvernul se împrumută la firmele private cărora nu le plăteşte lucrările efectuate, fapt care este tot un credit, dar fără termen de rambursare şi fără dobândă. Urmarea e că statul îi condamnă pe angajaţii acestor firme, pentru că le pune în executare silită fiindcă ele nu-şi pot achita taxele şi impozitele din lipsa banilor", a spus Mang.

PSD-istul a comentat ironic şi "profesionalismul profesorului de drept constituţional Emil Boc", în condiţiile în care premierul justifică adoptarea curbei de sacrificiu prin articolul 53 al Constituţiei, referitor la situaţiile excepţionale, ignorând celelalte prevederi ale legii fundamentale, conform cărora Guvernul nu are voie să se atingă de pensii, deoarece acestea reprezintă o proprietate, şi nici de dreptul cetăţenilor de a protesta. "Poporul ăsta e ucis de propriii lui conducători", a concluzionat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
"Tara arde, baba (activista?) se piaptana! ". Ep. Cine ii sunt sefii lui "stefan"?
Pentru unii ca "scorțosul" și nu numai: I. Ceva comentarii/obiecții, la cele prezentate de dl. senator Mang? Daca nu sunt, sa înțeleg ca are dreptate, fapt care este (prea) evident? II. Daca dl. senator Ioan Mang, este în opoziție, ce rol(uri) de conducător are? III. Eu nu obișnuiesc sa întreb, cine ce serviciu și șef are (inclusiv, pe linie politica). Este o chestiune de ....I.Q., dar și de bun simt! 1. Mi-am dorit si imi doresc, sa am parte, de șefi: competenți; apolitici (mai ales la serviciu); obiectivi; corecți, dar și intelectuali "pur sânge"! Recunosc ca în "Epoca portocalie", este mai mult un deziderat, nu numai în cazul meu! 2. Recunosc ca, din păcate, din 1990 încoace, pana în prezent, am avut parte de câteva decepții! IV. In loc de concluzii: In "Epoca post-portocalie": dl. Mang este, evident, o buna nominalizare pentru un post un de conducător! PS: De ce nu întrebi "Politia politica", varianta "portocalie" ce șef(i) și câte dosare "instrumentate" am? Punct.
Postat 04 Iunie 2010, 16:50 de stefan
REVIN PENTRU STEFAN !!
SI SEFII TAI SUNT ACEIA ?1 NU ?! SI POATE SI TU ESTI UNUL DINTRE EI !! NU STEFANE ?????
Postat 03 Iunie 2010, 23:28 de SCORTOSUL
"Telenovela: (Psedo)Romanul simplu". Ep. "Vin alegerile. Miroase a ciolan!"
I. Câți dintre "ignorații și batjocoriții" "ciolano-rebeli", au fost directori (adj.) pe la diverse deconcentrate, diverse instituții de stat, consilieri PSD, sau au deținut funcții de conducere pe la CJ, Prefectura, diverse primarii? II. Câți membri și simpatizanți fideli PSD, au avut de suferit datorita unora ca aceștia? P.S. Asta va este preocuparea politica, d-lor "CIOLANAGII"?
Postat 01 Iunie 2010, 19:30 de stefan
Maneaua: "(Pseudo)Romanul simplu". Ep. Pupat maini si picioare ..."portocalii"
I. Domnilor "ciolano-rebeli", veșnic tineri, dar fondatori de FSN (și nu numai): 1. Ceva comentarii pertinente, la cele prezentate de domnul senator? 2. Afirmații de genul: "Sper ca, eventualele, greșeli făcute în cazul unor numiri politice, sa nu se mai repete!", reprezinta cumva vreo lingușire? 3. Cine o fi "rebelul" (pseudo)PSD-ist, mare la sfat, dar, cam (prea) mic în realizări pentru PSD, des umplatoriu de portbagaj, la "numărătorul șef" de voturi "portocalii"? Sa continuam? PS Nu va mai faceți de ras (și) meseria!
Postat 01 Iunie 2010, 18:17 de stefan
Replica la articolul senatorului PSD-e Ioan Mang
Senatorul PSD Ioan Mang dixit,,Poporul acesta este ucis de propriii lui conducatori``auitat sa afirma mai departe,,si ignorati si batjocoriti de catre Partidul Social Democrat.Am fost la sediul judetean PSD-e Bihor ca sa ma interesez sa verific de cita vreme sunt membru de partid din anul 1990 sau anul 1991 si secretara de la sediu nu ma servit ca sa verifice m-a refuzat obraznic .RUSINE RUSINE RUSINE pentru un partid social democrat care face asa cu simpli membri,,Puterea unui partid este increderea pe care o are in acel partid si cel mai sarac si umil membru si simpatizant,un partid social democrat nu este un partid de sefi si patroni ci este un partid de militantzi social democratzi care blupat pentru drepturile si libertile celor multzi si saraci``citat Ion IliescuDemagogie populista este toata atittudinea dumneavoastra domnule senator PSD Ioan Mang .NOI Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor suntem impotriva dumnevoastra.chiar daca ve-tii schimba statutul PSD si o sa ne excludeti din partid si atunci vom fi impotriva dumnevoastra.@STEFAN ai limba fina la liguselile aduse senatorului PSD Ioan Mang?STEFAN LIGUSITORUL lu senatorul.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 31 Mai 2010, 06:44 de Romanul Simplu
"Bascalia dauneaza grav societatii!"
I. Este greu cu gramatica pentru unii. Dar și cu tratarea la concret (și pertinent) a celor prezentate în articol. II. Pentru unii ca "Scortosul": 1. Ce neadevăruri a spus dl senator Mang? Daca se poate, la concret. 2. Faptul ca adevărul deranjează, o știm cu toții! Sau nu este asa? Multe "succesuri" (...în viitoarea opoziție, aleasa în mod CORECT)!
Postat 30 Mai 2010, 23:30 de stefan
SI SEFII TAI !!
sSI SEFII ATI SUNT ACEIA ?!? NU ?!
Postat 29 Mai 2010, 19:48 de SCORTOSUL
Pentru unii ca "Oradean"
Din păcate, nu este asa! Speram însă sa fie, în viitorul apropriat ("Epoca post-portocalie")!
Postat 29 Mai 2010, 12:56 de stefan
ai dreptate !
si tu esti unu dintre EI ? asai ?
Postat 29 Mai 2010, 11:10 de Oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON