URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2010, 15:59

Angajaţii din Finanţele bihorene au întrerupt lucrul şi vor protesta şi joi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestul finanţiştilor bihoreni a început în jurul orei 14, când angajaţii au ieşit din birouri şi au coborât în holul de la parter al instituţiei, stimulaţi de reacţia spontană a colegilor din Ministerul de Finanţe, pe care au văzut-o la televizor.

"A fost un protest spontan. Pe la ora 14, am văzut cum iese din birouri absolut toată lumea, toţi cei peste 300 de salariaţi, şi m-au chemat şi pe mine să cobor în hol. Am închis porţile, ca să nu intre publicul, am pus jandarmii să explice oamenilor ce se întâmplă, şi am protestat în acest fel împotriva faptului că de două luni nu ni s-a mai acordat sporul din veniturile suplimentare extrabugetare realizate", a declarat pentru BIHOREANUL liderul Sindicatului din Finanţele bihorene, Dorin Micle.

"Supărarea oamenilor este perfect de înţeles. Avem salarii foarte mici, iar mulţi dintre colegi nu mai pot să-şi plătească ratele şi unii au primit chiar somaţii că vor fi evacuaţi din locuinţe", a mai spus liderul sindical.

"După 11 ani de vechime în această instituţie, am ajuns să plec acasă, la ultimul salariu, cu 700 de lei", a declarat pentru BIHOREANUL şi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Bihor, Vasile Farc.

Protestul spontan al angajaţilor a durat mai bine de o oră, până la 15.15, iar angajaţii au hotărât să continue acţiunea de protest şi în cursul dimineţii de joi.

"Am decis să continuăm protestul şi joi. La ora 8 şi un sfert vom închide din nou instituţia şi ne vom aduna în hol. Oamenii vor înceta acţiunea probabil atunci când se va încheia un acord care să ne garanteze venituri decente", a mai spus liderul sindical Dorin Micle.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
rusineeeee
sunt persoane cu handicap care pot sa stea la GHISEE de ce nu i angajati, sunt somerii cu studii superioare de ce nu i inlocuiti? pentru ca e ruda POLITICA, demisia larve lasati oamenii care vor sa muncesca nu incurajati BIROCRATIA si lenea, rusine sa va fie! RUSINE!
Postat 14 Octombrie 2010, 09:26 de rusinee
parazitii sociali mor de foame !
sa protesteze ca oricum nu fac nimic IMPORTANT pentru tara asta decat SUGGGG dar ce sa mai suggga ? sangele lui BOCC le a mai ramas ca noi URINAM si in rest nimic
Postat 14 Octombrie 2010, 09:15 de romanull
ha, ha, ha BESINELE de la FINANTE
cel mai mare focar de infectie gazoasa e la finantedin cauza sezutului mult pe scaune, ca PADUCHII, dar in comparatie cu JUDECATORIA pereti cu mucegai si negrii:)))) conditii de elevati taranul traieste in conditii mult mai superioare are parte de BESINII ecologice:)))))) bravoo da ti le in stomac nu i lasati cum au facut si ei 20 de anii si au batut joc de oamenii dupa bunul plac ,felicitarii EMIL BOCCCC ! cand facem o hora mare impotriva TRADATORIILOR de neam?
Postat 14 Octombrie 2010, 09:12 de anca
EJOBS
dragi colegi, va ofer gratis adresa site-ului EJOBS unde printr-o simpla accesare veti gasi nenumarate locuri de munca conform inaltei pregatiri profesionale pe care o avem. pe cativa dintre noi ne ia alaturi ziaristul adi cris profund marcat de durerea noastra, cu speranta ca ii vom creste veniturile legale ale ziarului. sa nu uit, pentru a impresiona pe viitorii nostri patroni alaturi de CV sa le trantim si declaratia de avere sa-i facem praf din prima. in speranta ca problema finantelor se va rezova cu cativa ingineri specialisti IT si un program informatic la obiect sa ne uram mult succes in gasirea unui job la privat. propun ca primul care este acceptat la interviu sa dea un semnal pe acest blog si sa dechidem o sampanie. speram sa nu ne prinda pensia pana evenimentul va avea loc. mult succes.
Postat 13 Octombrie 2010, 18:48 de finantist
sa moara toti bugetarii
sa moara toti bugetarii dracului, ei sa plece in spania la capsuni si dupa aia sa-mi angajez io neamurile analfabete din cluj in locul lor. daca mai raman locuri, dam si la pdl-istii din bihor niste posturi de portar pe la finantele din bihor. le ajunge, da-i dracului de bihoreni...
Postat 13 Octombrie 2010, 18:33 de emil boc
PENTRU VOI !!
SE TOT VORBESTE CA , CASTIGUL MEDIU IN RO. ESTE IN JUR DE 2000 LEI . CRED CA BUGETARII PRIN TOT FELU DE STIMULENTE SI SPORURI DENATUREAZA VENITUL MEDIU LUNAR IN ROMANIA SI ASA STATISTICILE NE DAU GRASI SI ROTUNZI CAND DE FAPT SUNTEM COLTUROSI SI USCATI !!! PSD-ul A ASCUNS ADEVARATUL VENIT AL BUGETARILOR PRIN TOT FELUL DE SPORURI SI PRIME !! CAND INTREBI UN BUGETAR CE SALAR ARE ITI PLANG4E IN PALMA 1000-1500 LEI DAR EL LA SFARSITUL LUNII PRIN TOT FELU DE MANARII FINANCIARE ARE UN VENIT NET DE 9000 LEI (!NET) ASA CA CIOCU MIC SI LA REFORMA !!!
Postat 13 Octombrie 2010, 17:57 de EU
PENTRU VOI !!
AM AJUNS SLUGILE BUGETARILOR !!! TREBUIE SA MUNCIM LA PRIVATI PANA NE SAR CAPACELE CA SA PLATIM TAXE SI IMPOZITE MULTE SI GRELE SA AIBA BUGETARII LEFURI GRASE SI BOGATE , SA POATA SA-SI FACA CREDITE LA BANSI SI DUPA AIA SA TIPE CA NU AU CU CE LE PLATI SI SA MAI SI FACA CONCEDII IN TARI EXOTICE !!! MAI BINE OM DE SERVICI LA BUGETARI DECAT INGINER LA PRIVAT !! CAM ASTA E RAPORTUL !!!!
Postat 13 Octombrie 2010, 17:55 de EU
PENTRU VOI !!
EU CRED CA PRIVATI NU EXISTA NICAIERI IN LUME !! EXISTA DOAR BUGETARI SI LOR TREBUIE SA LE MULTUMIM PENTRU TOATE !!!! BUGETARII CA SLUGI PLATITE A POLITICULUI AU VANDUT SI DISTRU TOT IN TARA ASTA PENTRU CIUBUCURI SI MARUNTISURI. CU SEMNATURA LOR SI SUB DIRECTA LOR SUPRAVEGHERE SA DISTRUS SI FURAT TOT !!! AU TACUT DOAR CA LI S-AU ACORDAT TOT FELUL DE PRIME, SPORURI, STIMULENTE CA SA TACA !! AU TACUT !! ACUM NU MAI E NIMIC DE FURAT ASA CA PAS PRIME SI STIMULENTE !! INCEPE GUITATUL !!!!
Postat 13 Octombrie 2010, 17:54 de EU
dada
Ia intrebat cineva pe acestia din MF ce averi au, nemultumirea lor nu este salariu, in iulie si august tot acelasi salariu taiat l-au avut, dar stimulentele nesimtite au acoperit taierile cu varf si indesat, in septembrie nu s-au mai dat stimulente, asta este nemultuimire lor, s-au intrebat daca celelalte categorii de buigetari i-au stimulente, cu siguranta nu, cei care intra in greva sa nu li se dea salariu, iar cei care se fac ca muncesc sau santajeza cu stimulentele sa fie dati afara
Postat 13 Octombrie 2010, 17:47 de lol
dada
Sunt peste 3milioane de angajati la stat, mai toata lumea primeste direct sau indirect venituri de la stat, iar venitul mediu este in jur de 3,800EURO/luna dar , de ce sa nu cerem mai mult, daca se poate de ce nu ? Chiar si "multinationalele gen OMV/Petrom (are 49%) au participatie de stat, la fel mai toate celelalte "multinationale", asfaltatorii au contracte exclusiv cu statul, mai toate cap. de productie industriala au statul ca actionar. Daca-i aduni pe toti, rezulta ca 90% din forta de munca primeste beneficii da la stat, ascunse sau la vedere. Deci , TRINTORII, PESTE TOT! NU LE E RUSINE ! RUSINE neam de mincinosi si complotisti. Ani si ani ati ascuns cistigurile si ati stat cu mina intinsa - nici dupa ce a fost demascata conspiratia "fortei de munca ieftine" (citeste a veniturilor mici) nu aveti rusine. ! Se stie peste tot ca veniturile in romania(o tara cu 98% proprietari) sunt mult peste cele din U.E. A aflat si nokia, si ford si mai toti cei care s-au fraierit investind in tara t.l.h.ari.lor!
Postat 13 Octombrie 2010, 17:05 de lol
manevre
hai sa iesim si noi din sectorul privat in strada,sa ne revoltam si sa nu mai platim taxe,lucram in conditi mai grele si ore mai multe decat cei din sectorul de stat si nu iesim in strada ca taxele sunt mari,sa le fie rusine bugetariilor,sa vina un bugetar sa lucreze in locul meu,patronul il da automat afara la cat e de performant,de aceea merge tara asta prost,ca toti de la stat sunt angajati cu pile chiar daca nu se pricep,sunt forme de angajare in unele insititutii de stat unde prioritate are rudenia vreunui angajat,asa pe fata fara sa se ascunda,nu conteaza ca te pricepi daca cel care are rudenie iti ia locul,angajatii la stat in mare parte sunt neperformerii,pa astia nu-i angajeaza la privat nici cu jumate de salar pt. ca intra in faliment cu gafele la care sunt obisnuiti. apropo,are dreptate ca au salar mic,dar sporuriile? ce sunt?ca ajung sa aiba in total un venit dublu salarului.
Postat 13 Octombrie 2010, 16:52 de lasa
nu este dreptate
daca politistii si finantistii, doua categorii de salariati care cunosc perfect problemele fiindca le stiu din interior si striga in gura mare:HOTII,atunci se pare ca stiu ei ceva...
Postat 13 Octombrie 2010, 16:31 de bocbasescudrea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON