URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2010, 15:05

Jaf din banii publici la dosarele asistaţilor social şi ale persoanelor cu handicap

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"ITM Bihor a demarat un control în privinţa aplicării Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, în comunele Săcădat, Ţeţchea, Aştileu, Lugaşu de Jos, Auşeu, Bunteşti, Lunca şi Lazuri de Beiuş. Dintr-un număr total de 530 dosare verificate, au fost propuse pentru suspendare plăţile în cazul a 333 dosare, adică în 63% din total", a spus prefectul Gavrilă Ghilea într-o conferinţă de presă desfăşurată luni.

Ghilea a arătat că, în unele comune, toate persoanele care beneficiau de venitul minim garantat au fost suspendate de la plată, deoarece toate dosarele au fost găsite cu nereguli. "Recordul îl deţin comunele Lugaşu de Jos, cu 174 dosare propuse pentru suspendare din tot atâtea controlate, dar şi Săcădat, cu 89 dosare propuse pentru suspendare din 89 verificate, şi Auşeu, cu 63 din 63", a mai spus prefectul.

De asemenea, Ghilea a arătat că inspectorii ITM Bihor au verificat, în alte comune, şi încadrarea în gradele de handicap şi acordarea certificatelor aferente, "primele rezultate fiind alarmante". Astfel, dintr-un total de 905 dosare verificate până în prezent, ITM a propus spre reevaluare un număr de 573, adică 63% din totalul dosarelor controlate. "Comunele în care au fost înregistrate procentele cele mai ridicate în cazul dosarelor propuse spre reevaluare sunt Vârciorog şi Pietroasa, cu 84%, Cărpinet cu 82%, Sălacea cu 76%, Brusturi cu 67% şi Ceica cu 58%", a exemplificat prefectul.

Gavrilă Ghilea a declarat că în prezent are loc şi o acţiune de verificare a modului de acordare a pensiilor de invaliditate şi de boală, acţiune încă neîncheiată, pentru care nu poate furniza informaţii.

"Mă abţin să fac comentarii suplimentare privind aceste aspecte şi aştept finalizarea controalelor ordonate. Nu pot să nu remarc, totuşi, conturarea unui adevărat jaf al banilor publici", a conchis prefectul. El a precizat doar că, "în cazul în care se vor consemna aspecte nelegale, situaţiile constatate vor fi semnalate organelor în drept", precum şi faptul că asemenea acţiuni de control vor avea loc "în absolut toate localităţile judeţului Bihor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
asa nuuu
De asemenea, conform noilor reglementari Consiliul Concurentei poate sanctiona cu amenda intre 5.000 lei si 40.000 lei autoritatile publice centrale si locale pentru pentru nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate sau furnizarea de informatii inexacte, incomplete. Legislatia de pana acum permitea Consiliului Concurentei sa amendeze doar agentii economici.
Postat 06 Iulie 2010, 15:28 de asa da
trebuie facuta o campanie de
TREBUIE FACUTA O CAMPANIE publicitara de informare ce inseamna persoana cu handicap el trebuie sa fie inainte de varsta de 26 de anii aveti grija de fisa mediacala a copiilor cu probleme orl, inima daca depaseste varsta de 26 de ani si e ok in mentinerea sanatatii va fi incadrat in pensie de boala caci nu are cum sa apuce pensia...mamelor nu mergeti la medic mecanic implicati va serios trgeti la raspundere medicii pentru modul superficial cum vede viitorul nostru.... eu ii blestem pe toti medicii sa duca in spate tot ce nea dat noua si numai pentru banii sa suporte rudele lor pana la gradul 4 e asa de crud sa imbolnavesti oamenii intentionat ca sa susti un sistem spitalicesc eu am ramas fara TIMPAN de la alcoolul pe care mi la recomandata ca tratament de unde sa o iei pe d-na doctor eram copil clasa a 8 a durei extraordinare ca la spitalul militar am vazut prima oara un aspirator la 26 de ani (scoala de soferi asa am ajuns) si am fost la 5 medici in acest timp...banii tratamente si eu aveam timpanul evantai si uscat...astia sunt medicii din BIHOR...RATATI profesionali nu avem MEDICI avem doar macelari pentru BANII
Postat 06 Iulie 2010, 12:42 de in primul rand
La mai mare!!!
Vrem controale şi în Oradea! Ne-am săturat de ţărănoii care şi-au luat "bloc" în Oradea, au pensii de handicapat dar muncesc în Spania. Ţărăncile-consoarte rămase acasă au alocaţii de însoţitor, îşi "renovează" continuu locuinţele pe euroii trimişi de bărbaţi iar în "timpul liber" mănâncă seminţe în faţa blocului sfidând neaoş şi profund rural pe fraierii care muncesc 10-12 ore pe zi dar nu-şi pot permite nici măcar o maşină la mâna a doua. Recunoaşteţi personajele?
Postat 06 Iulie 2010, 12:07 de bear
ar fi cazul
ar fi cazul sa se faca verificari in aceste dosare de handicap si cele de boala, sa fie pusi sa dea inapoi toti bani luati pe nedrept ,cei care isi fac dosare de handicap sau pensie de boala habar nu au ce inseamna sa fi cu adevarat bolnav ,acestia o fac doar pentru bani eu as da toti bani inapoi numai sa mi se vindece copilul si sa se descurce singur sa pot munci si el sa fie sanatos, domnule Ghilea faceti treaba in acest sens daca legea va permite , sunt persoane care chiar sunt bolnave si nu primesc nimic, multumiti lui Dumnezeu ca sunteti sanatosi
Postat 06 Iulie 2010, 11:14 de camelia
ANALFABETUL SEF
Da tu , Netotule cu mutra de broasca testoasa, analfabet notoriu,care esti cum ai ajuns sus? Sa platesti cu sanatatea tu sio urmasii taI PENTRU TOATE RELELE....... pd-l-ISTI IMPUTITI care va trageti din PSD
Postat 05 Iulie 2010, 19:39 de Sima
jos spaga jos bugetarul nesimtit
prosoti sunteti ca nu rasturanati acesti oamenii care ne conduc prosoti sunteti ca ascundeti cata spaga ati dat de parca acest PREFECT nu stia de spagiile care se dau...dar cum vi ati obtinut postu ? ..prin merit fiti seriosi cine va colecteaza cotizatiile...TINERII POLITICIENI care merg sa traga o sticla de WHISCKY pe gat... si sa si doreasaca sa ajunga ca si voi sa manuiasca turma de prosti care cotizeaza.......ha, ha, ha, tineriilor pastratii sau dati lui BOC avemti spate ca sa fiti parati...distrugeti spaga1
Postat 05 Iulie 2010, 16:41 de cetateanul roman
nu va e RUSINE
a trebuit sa vina criza ca ITM prin spaga sa ascunda aceste marsavii ce actiuni indisciplinare s au aplicat celor care nu au aplicat legea...uramariti asociatiile de propietari aceiasi problema plati la negru cu acordul celor de la ITM...trebuie sa vina finantele in urama lor ca ei sa i faca treaba...toti vor sa meraga acasa cu sacosa plina...RUSINE lideriilor care impart prada=SPAGE cu suborddonatii...RUSINE sa va fie sa vina Boc sa va spuna cum sa va faceti treaba...
Postat 05 Iulie 2010, 16:35 de anca
era timpul dreptatii
este foarte bine ce face Ghilea si organele de control,dar numai cand cei vinovati vor fi pedepsiti prin inchisoare pentru fapte de coruptie si confiscarea averii obtinute din spagi,in special doctorii din comisiile de pensionare,nu se rezolva nimic.Ar trebui ca cei despitati cu handicap ilegal si pensii ilegale sa dea totul inapoi si cu dobanda si ca sa scape de puscarie sa declare scris cui si cati bani a dat.
Postat 05 Iulie 2010, 15:56 de tero
el vorbeste ?
cel mai mare jaf din banii publici il face chiar prefectul............nu necajiti aia de oamenii..................a uitat deja ca in urma cu 2-3 saptamani se vedea la REALITATEA TV si ANTENA 3 ca hot, mincinos si ca face afaceri cu statul..........apropo d-l prefect..de DUMNEZEU ati auzit ?
Postat 05 Iulie 2010, 15:16 de un cetatean din BH
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON